دانستن سرعت اینترنت به شما در تشخیص آنچه میتوانید با اتصال به اینترنت خود انجام دهید، کمک میکند.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، این مطلب به شما میآموزد چگونه سرعت بارگذاری و بارگیری اتصال اینترنت و همچنین سرعت اتصال بین رایانه و روتر خود را ببینید.
دانستن سرعت اینترنت به شما در تشخیص آنچه میتوانید با اتصال به اینترنت خود انجام دهید، کمک میکند.
روش ۱
اجرای تست سرعت اینترنت
به صفحه Google Speed Test بروید. با رفتن به https://www.google.com در یک مرورگر وب، صفحه جستجوی Google یا برنامه Google در دستگاه خود را باز و در قسمت جستجو عبارت "internet speed test" را تایپ کنید. این کار پنجره "Internet speed test" را در بالای نتایج جستجوی Google ایجاد میکند.
میتوانید از این روش در رایانه، تلفن یا تبلت استفاده کنید.
این روش از ابزار تست سرعت اینترنت داخلی Google استفاده میکند. اگر گزینه دیگری را ترجیح دهید، گزینههای دیگری نیز وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید، مانند Fast.com.
روی RUN SPEED TEST کلیک کنید. این یک دکمه آبی در گوشه پایین سمت راست پنل "Internet speed test" است.
صبر کنید تا تست سرعت کامل شود. Google سرعت بارگذاری، بارگیری و تأخیر اتصال اینترنت شما را اندازهگیری میکند.
نتایج تست را مرور کنید. علاوه بر اینکه به شما میگوید اینترنت شما "سریع" یا "کند" است، Google سه جنبه از سرعت اینترنت شما را اندازهگیری میکند:
Mbps download: تعداد مگابیت در ثانیه اتصال به شما امکان بارگیری میدهد.
Mbps upload: تعداد مگابیت در ثانیه در حال بارگذاری اتصال شما است.
Latency - تعداد میلیثانیه جهت پاسخگویی به اتصال به اینترنت شما به یک دستور (بهعنوان مثال، یک جستجو یا بارگیری صفحه) طول میکشد.
روش ۲
بررسی سرعت اینترنت در ویندوز
اطمینان حاصل کنید رایانه به روتر شما وصل شده است. جهت بررسی سرعت اینترنت خود از تنظیمات رایانه، باید رایانه خود را از طریق کابل اترنت (Ethernet) به روتر خود وصل کنید.
استارت را باز کنید. این نماد در گوشه پایین سمت چپ صفحه قرار دارد.
روی آیکون چرخدنده در گوشه پایین سمت چپ پنجره استارت کلیک کنید.
روی Network & Internet کلیک کنید که در ردیف بالای تنظیمات در صفحه settings قرار دارد.
روی Ethernet کلیک کنید. این برگه در سمت چپ پنجره قرار دارد. با انجام این کار تنظیمات اترنت (Ethernet) شما باز خواهد شد.
روی گزینه Change adapter options کلیک کنید که در سمت راست بالای پنجره قرار دارد.
روی اتصال اترنت (Ethernet) دو بار کلیک کنید. این نماد به شکل مانیتور را در بالای پنجره اتصالات شبکه مشاهده خواهید کرد.
مقدار "Speed" را مرور کنید. نزدیک به قسمت "Connections" اطلاعات در پنجره وضعیت اترنت (Ethernet) است. شماره در اینجا (به عنوان مثال "۹۰.۰ Mbps") سرعت اتصال بین رایانه شما و روتر را نشان میدهد.
روش ۳
بررسی سرعت اینترنت در مک
اطمینان حاصل کنید رایانه به روتر شما وصل شده است. جهت بررسی سرعت اینترنت خود از تنظیمات رایانه، باید رایانه خود را از طریق کابل اترنت (Ethernet) به روتر خود وصل کنید.
Spotlight را باز کنید که در گوشه بالا سمت راست صفحه Mac شما قرار دارد.
"network utility" را در Spotlight تایپ کنید، سپس اینتر را فشار دهید. با این کار برنامه Network Utility باز میشود.
روی برگه Info کلیک کنید که در سمت چپ بالای پنجره Network Utility قرار دارد.
اتصال اترنت (Ethernet) خود را انتخاب کنید. روی کادر زیر عنوان "Select a network interface for information" را کلیک کنید، سپس روی نام اتصال اترنت (Ethernet) خود کلیک کنید.
به شماره کنار "Link Speed" نگاه کنید. در اینجا چیزی شبیه به "۱۰۰ Mbit/s" را مشاهده میکنید. این به آن معنی است که سرعت اتصال بین رایانه و روتر شما ۱۰۰ مگابایت داده در ثانیه است.
روش ۴
عیبیابی کاهش سرعت اینترنت
اگر اتصال بیسیم شما دچار تأخیر قابل توجهی است، ممکن است جهت افزایش سرعت عملکرد اینترنت خود به یک اتصال سیمی (معمولاً از طریق اترنت: Ethernet) وصل شوید.
نقطه دسترسی Wi-Fi خود را دوباره راهاندازی کنید. بعضی وقتها، ممکن است روترها یا دستگاههای دیگری که بتوانند به wi-fi دسترسی داشته باشند، دوباره راهاندازی شوند تا مشکلات عملکرد ناشی از یک قطعی یا اتصال خراب را برطرف کنند.
به شبکه دیگری وصل شوید. برای اینکه بررسی کنید مشکل شبکه یا فقط دستگاه شما است، به شبکه دیگری که به آن دسترسی دارید، وصل شوید و سرعت اینترنت آن شبکه را بررسی کنید.
ویروسیاب را روی دستگاه خود اجرا کنید. در برخی موارد، سرعت آهسته اینترنت میتواند به معنای کند شدن دستگاه شما از سوی بدافزار در سیستم باشد. جهت رفع این مشکل، یک برنامه آنتیویروس نصب کنید.
نکته مهم
سرعت اتصال واقعی اینترنت شما معمولاً بسیار پایینتر از حداکثر سرعت روتر شما است. استفاده از اترنت (Ethernet) به شما امکان میدهد از سرعت روتر خود بهره بگیرید.
منبع: بیتوته