بیماری بوتولیسم در زنجان 43 نفر را راهی بیمارستان کرد
به گزارش گروه علمی فرهنگی خبرگزاری صداوسیما مرکز زنجان؛ معاون درمان دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان
دکتر آرمانی کیان افزود: این تعداد شهروند به دلیل مصرف لبنیات آلوده دچار بوتولیسم شده اند که اقدامات درمانی لازم برای آنان انجام گرفته است.
وی افزود: طی زمان 18 تا 36 ساعت پس از مصرف موادغذایی دارای سم بوتولینوم علائم بیماری بوتولیسم در فرد بروز می کند.
معاون درمان دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان ادامه داد: این باکتری مضر در محیط کم اکسیژن پیشرفت و تولید سم میکند که در غذاهای کنسروی و غذاهای خانگی بسته بندی شده به روش کنسرو مانند سبزیجات و گوشت نیز تولید می شود.
آرمانی کیان افزود: در غذاهایی که در تهیه آنها حرارت کمی به کار رفته است، سم بوتولینوم ایجاد می شود که برای جلوگیری از آلودگی به این سم مهلک باید مواد غذایی قبل از مصرف به میزان کافی حرارت داده شود.
وی به شهروندان توصیه کرد از لبنیات پاستوریزه استفاده کنند و در صورت استفاده از لبنیات محلی این مواد را از مراکزی که اصول بهداشتی را رعایت میکنند خریداری کنند و شیر را در دمای بالای ۸۵ درجه به مدت پنج دقیقه بجوشانند.
بوتولیسم یک بیماری فلج کننده جدی و نادر است که اختلال دید (دو بینی)، ضعف جسمی، احساس خستگی، درگیری عضلات قفسه سینه، مشکلات تنفسی، بیحالی و سستی، خشکی دهان، اسهال و استفراغ و یا یبوست شدید از علائم بیماری بوتولیسم است.