به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی ارتش، امیر دریادار خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: نمیتوانیم امنیت را با هیچ چیز دیگر معامله کنیم؛ رزمایش موضوعی است که به افزایش مهارت همکاران ما کمک میکند. رزمایشها نمایشگر حضور، اقتدار، توانمندی هستند و موجب بازدارندگی راهبردی میشود که در عرصه دریا بسیار مهم است و این رزمایشها حتماً برگزار میشود.
وی درباره روند تجهیز شناورهای نداجا به موشکهای عمود پرتاب هم گفت: تجهیز شناورهای به موشکهای عمود پرتاب بسیار اهمیت دارد، زمانی که موشکها عمود پرتاب میشوند شما اجازه دارید تعداد موشکهای بیشتری در این شناورها استقرار دهید، این یعنی توان و قدرت رزمی شما بالاتر میرود. موشکهای عمود پرتاب متوجه سامانههای پدافند هوایی هستند و در لایههای مختلف دفاع ارتفاع پست، متوسط و بلند تعریف میشود.
موشک بالستیک، یک گروه دیگر از موشکهای عمود پرتاب هستند که برای حمله به یک ساحل طراحی میشوند و مربوط به شناورهای سنگینتر هستند، چون موشکهای بزرگ و سنگینی هستند و اندازه ضربهای که تولید میکنند، اندازه بزرگی است و سازههای بزرگتری را باید برایشان پیش بینی کرد و فعلاً روی ناوشکنهای موجود ما موضوعیت ندارد، موضوعیت بیشتر سامانههای پدافند هوایی است، کار تجهیز شناورهای نداجا به سیلوهای عمود پرتاب در حال انجام است.
دیادار خانزادی اظهار کرد: موضوع بدون سرنشینها امروز موضوع روز دنیاست و همه به دنبال استفاده از بدونسرنشینها هستند، شاید یکی از مهمترین ویژگیهای آن نداشتن تلفات انسانی در صحنههای نظامی و غیرنظامی است. فناوری این حوزه به سرعت در حال دگرگونی است.
ظرفیت، توانایی و قابلیت جدید بدونسرنشینها را متحول میکند، سرعت و دقتش را بالا میبرد و اندازه اش را مناسب میکند. در بخش نظامی به فناوری بدون سرنشین توجه جدیتری شده است و تمام کشورهای دنیا به این سمت میروند. ذکاوت نیروی انسانی، توانایی صنعتی و دانش مرتبط با آن موضوعی است که باعث تفاوت کشورها در این زمینه میشود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تاکید کرد: در نیروی دریایی ارتش، ما سال گذشته رونمایی از پهپاد عمود پرتاب پلیکان را داشتیم و اکنون تواناییهای آن را بهینه کردهایم و در آینده نزدیک ممکن است ارائهای داشته باشیم، این موضوع برای دشمنان باید غافلگیر کننده باشد.
وی افزود: کار طراحی اولین هاورکرافت بومی برای نیروی دریایی از سالهای پیش آغاز شد که من هم در آن گروه بودم و هاورکرافت پیروزان در مجموعه وزارت دفاع در حال ساخت است. امیدوار هستیم تا پایان سال اولین فروند آن به نیروی دریایی ملحق شود که از نظر قابلیتها با سنگینترین هاورکرافت موجود نیروی دریایی برابری میکند.
دریادار خانزادی گفت: از ویژگیهای وسیله این است که سطح مقطع راداری اش کوچکتر شده و ارتفاعش به شدت کاهش یافته، اما همان تواناییهای قبلی را دارد اگر قبلاً ده تن بار با خود حمل میکرد همچنان این کارها را با کاهش ارتفاع میتواند انجام دهد، وضعیت مانورش هم افزایش پیدا کرده است، سیستمش بهینه سازی شده و هزینههایش کاهش یافته است، چرا که تکنیکهای دریایی جدید در آن به کار رفته است. انشاالله به عنوان یک دستاورد دفاعی مهم این توفیق را داشته باشیم که در پایان سال از آن رونمایی و تحویل نیروی دریایی شود.
وی درباره ساخت ناوشکن دماوند جدید هم گفت: دماوند جدید هم همین وضعیت را دارد، یک بار به آب انداخته شد که جزئی از فرآیند ساخت است، تنش گیریهای سازه انجام شده، تجهیزات اصلی، موتورها و خطوط شافت نصب شده. همچنین یک پروانه در سینه آن نصب شده است که قدرت مانور را افزایش میدهد و برخی از تسلیحات آن هم نصب شده است. درباره دماوند هم اخبار خوب در راه است.
ناوشکن تفتان را وزارت دفاع میسازد، البته ساخت کاسه آن تمام شده و ادامه آنکه روی سازه و تجهیزش باشد در برنامه امسال قرار گرفته است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: ساخت آرایههای دفاعی از این قبیل برنامه ریزی بسیار دقیق میخواهد، ما با برنامه جلو میرویم و در این برنامهها همه چیز در کنار هم قرار میگیرد. ساخت ناوشکن سنگین امروز در اولویت نیروی دریایی قرار گرفته است، اخیراً جلسهای در این ارتباط داشتیم، منابع آن تأمین شده و کار ساخت سازه به زودی آغاز خواهد شد که پروژه نگین نام دارد. در این پروژه کار ساخت دسترویرها انجام میشود که همین ناوشکنها هستند.
وی افزود: اولین مین شکار نیروی دریایی با همت وزارت دفاع و طراحی مشترک امسال به مجموعه نیروی دریایی ملحق میشود.
چند سالی است که فناوری سامانه دفاع نقطهای در داخل کشور با سرعت پیگیری شده و به رشد و بلوغ رسیده است. این سامانه تولید شده و روی ساحل تست و آزمایشهای آن انجام شده و بعد آن را بر روی سکوهای شناور بردیم و در آنجا تست و آزمایش کردیم و بعد هم آن را روی ناوشکن البرز، سهند و همین طور ناوشکنهای دیگر نصب کردیم و ناوشکنهای ما یکی، یکی به این سامانه دفاع نقطهای مجهز شدند که به نوعی آخرین لایه دفاعی است.
دریادار خانزادی گفت: در بعضی از کشورها اسم این سامانه را دروازهبان گذاشتهاند، موشکی که از لایههای دفاعی مختلفی عبور کند، این سامانه مثل یک دروازهبان کاملاً هوشمندانه ایستاده و شروع منهدم کردن موشک میکند. دیواره بزرگ آتش درست میکند و چهار تا شش هزار گلوله در دقیقه میزند و در همان چند ثانیه آغازین موشک را منهدم میکند.