به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، چهارشنبه پنجم شهریور، هوای مازندران بعد از چند روز مداوم بارندگی و چشم انتظاری شالیکاران برای درو به قول مادربزرگم دله وس موسافرا بیه (باب دل گردشگران و مسافران شده) بخش خبری یازده صبح سیمای طبرستان آغاز میشود تمامی مونیتورهای مرکز مدیریت راههای متصل به استودیو خبر ترافیک سنگین را در جادههای هراز، چالوس و سوادکوه نشان میدهند، تصمیمات کشوری برای مازندرانیهای که با کرونا دست و پنجه نرم میکنند خوش آیند نیست سرهنگ قدمی رییس پلیس راه استان پشت خط میآید و با رد شایعه ممنوعیت تردد به مازندران میگوید تمامی راهها با تصمیم مسئولان کشوری و بدون مشورت مسئولان استانی باز است و برای روان سازی ترافیک و سفری راحت برای گردشگران هر گونه آمدوشد خودروها از جادههای مازندران به تهران ممنوع شده است. خبری بسیار ناراحت کننده و استرس زا برای کادر درمان خسته و دل شکسته...
افزایش ۱۲درصدی تردد خودرو در تعطیلات تاسوعا و عاشورا
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای مازندران هم میگوید: تردد روزانه خودرو در ایام تعطیلات تاسوعا و عاشورای حسینی در جادههای مازندران نسبت به مرداد امسال، ۱۲درصد افزایش داشته است.
به گفته عباسعلی نجفی جادههای ساری _ قائم شهر، بابل _ قائم شهر، بابل _ آمل، آمل _ محمود آباد و عباس آباد _ تنکابن در مسیر رفت و برگشت، پرترددترین جادههای استان در این ایام بوده است.
او میگوید: بر اساس آمار به دست آمده از ۱۰۴ سامانه تردد شمار نصب شده در جادههای مازندران، ایام تعطیلات تاسوعا و عاشورای حسینی امسال (بازه زمانی پنجم تا نهم شهریور) بیش از ۸۲۴ هزار تردد خودرو در سطح جادههای مواصلاتی استان ثبت شد.
گام آرام پیک سوم کرونا با تصمیمات بدون کارشناسی
تصمیمات دولت برای مازندران و مازندرانیهای مهمان نواز که با آمدن کرونا نتوانسته اند رسم مهمان نوازیشان را ادا کنند و معتقدند انصاف نیست با بی توجهی عدهای خوش نشین و مسافر بی توجه درد و بیماری کرونا را برای عزیزانشان به وطن خود سوغات ببرند.
این تصمیم چند وجهی دولتمردان و تشویق و ترغیب مردم به سفر با اعمال محدودیتهای ترافیکی ویژه مرا به یاد دو ضرب المثل قدیمی مازنی میاندازد که گفته میشه (نا کاشنه، نا مِردال کانده) تکلیف دیگران را مشخص نکرده و آنها را دو دل میگذارد و یا این مثل (ته آقا، مِن آقا، لَنگِ خرِ کی وَرنه چِرا؟ تو هم آقا من هم آقا، خر لنگ را چه کسی به چرا ببرد؟) کنایه از افرادی به کار میرود که از روی بی اعتنایی یا خود پسندی از انجام کارها خودداری میکنند. این یعنی عدهای بی مسئولیت و بی توجه به شیوه نامههای بهداشتی ستاد ملی مقابله با کرونا عزم سفر میکنند.
توجیه عجیب مسافران شمال برای سفر به قلب کرونا
از چند مسافر که اهل شیراز، اصفهان، تهران بودند پرسیدم چرا به قلب شیوع کرونا استان مازندران سفر کرده اید، صحبتهای عجیبی را در توجیه اقدام خود مطرح کرده اند.
یکی میگفت برای کار اداری آمدم، دیگری می گفت آمدم به ویلایم سری بزنم و گلها را آب دهم، دلمان پوسید از بس در خانه ماندیم، دلمان برای دریا و جنگل تنگ شده بود آمدیم هوای عوض کنیم.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی مازندران هم میگوید: تعطیلات پنج روزه هفته قبل یک میلیون و ۲۳۰ هزار مورد اقامت در اقامتگاههای رسمی گردشگری استان ثبت شد.
مهران حسنی میگوید: البته این آمار را با توجه به محدودیت پذیرش ۵۰درصدی گردشگری در اقامتگاههای رسمی باید تجزیه و تحلیل کرد، چون تمامی اقامتگاههای رسمی ما به خاطر شرایط قرمز کرونایی حاکم بر مازندران تنها تا ۵۰درصد ظرفیتشان مجاز به پذیرش مسافر و گردشگر بودند.
او میگوید: به طور قطع آمار تعداد مسافرانی که در مراکز غیر رسمی اقامت کردند چندین برابر اقامت رسمی بوده است، ولی به دلیل فعالیت اقامتگاههای غیررسمی و همچنین خانهدار بودن بسیاری از غیربومیان، پیشبینی تعداد واقعی ورود مسافر و گردشگر و اقامتشان در استان طی ایام تعطیل گذشته عملا غیرممکن است.
هر هفته عزم آمدن دارند؛ زاویهای دیگر از درد پنهان مازندرانیها
دوباره مهمان داریم داستان تکراری آخر هفته شمالیها، مردم شهر سبز، شهر آبی، شهر دریا و ماهیگیر تنها هستند، جمعه ۷شهریور، تعطیلات ایام عزای سید و سالار شهیدان آغاز میشود، ترافیک جادههای منتهی به استانمان هنوز پس از سه روز فروکش نکرده است که انتشار دو خبر دیگری در فضای مجازی تب مازندران را بالا میبرد، دستگیری ۱۵دختر و پسر مسافر، پارتی مختلط، مشروبات الکلی و دیگری شوک آور و منزجر کننده از خوش نشینی که شمالیها را با الفاظی رکیک خطاب قرار داد و تمسخر کرد و خندید و رفت و حال پس از دستگیری عذرخواهی مصلحتی میکند.
صدور حکم دادگاه فرد هتاک به مردم مازندران، به زودی
رئیس حوزه قضایی بخش مرزنآباد میگوید:رسیدگی به جرم فردی که در فضای مجازی با هتاکی و با بکار بردن جملاتی توهین آمیز نسبت به مردم کلاردشت و شمال کشور، موجب خشم اهالی منطقه شده بود، دیروز در دادگاه بخش مرزنآباد برگزار شد.
ابراهیمی افزود: با توجه به اینکه محل وقوع جرم یکی از روستاهای مرزنآباد بوده، دادگاه رسیدگی به اتهام این فرد در حوزه قضایی بخش مرزنآباد برگزار شد.
او گفت:متهم با نیابت در دادگاه حضور یافت و با تفهیم اتهام به زندان مرکزی و شماره یک نوشهر فرستاده شد.
به گفته رئیس حوزه قضایی بخش مرزنآباد با توجه به اهمیت موضوع، حکم این فرد به زودی صادر خواهد شد.
رییس پلیس فتای مازندران هم میگوید: هر گونه عمل افراد هنجارشکن در فضای مجازی در رصد پلیس فتا قرار دارد.
سرهنگ خورشاد میگوید:فرد هتاک از مردم مازندران عذرخواهی کرد و از این اقدام نادرست خود پشیمان شد.
او تاکید کرد مازندران حیات خلوت خوش نشینان هتاک و شلوارک پوش نیست و با هرگونه ناهنجاری اجتماعی و فرهنگی در استان برخورد قانونی میشود.
سواحل مازندران حیات خلوت هنجارشکنان؛ فرهنگ و حجاب، کنار دریا آب میرود
مازندرانیها که در ارادتورزی به اهل بیت پیامبر(ص) شهرهاند، تاب تحمل هنجارشکنی عدهای مسافر در سواحل دریا آنهم در شبها و روزهای دهه اول محرم بخصوص تاسوعا و عاشورا را ندارند.
از مدتها قبل موضوع محرم و نحوه عزاداری سیدالشهدا، دغدغه جدی مردم کشورمان به خصوص مردم دیار علویان تبرستان بوده و هست.
مازندرانیها نیز با سیاهپوش کردن استان، خود را آماده برگزاری باشکوه مراسمها وفق دستورالعملها کردهاند، که در شب و روزهای دهه اول محرم بخصوص در تاسوعا و عاشورای حسینی با حضور عدهای مسافر در ساحل گهرباران شهرستان میاندورود، فرح آباد ساری و سواحل بابلسر، نوشهر و رامسر استان روبرو میشوند که بدون توجه به عزای سیدالشهداء علیهالسلام، برخی از آنها بدون حجاب اقدام به هنجارشکنی کردند.
نقی کریمیان رئیس هیات نجات غریق و غواصی مازندران میگوید: با وجود تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا در خصوص تعطیلی طرحهای دریا متأسفانه شاهد حضور گسترده گردشگران در سواحل مازندران بودیم.
او میگوید:ناجیان غریق مازندران در روز عاشورا ۱۶ نفر را از مرگ حتمی در دریا نجات دادند.
به گفته کریمیان ۱۳نفر را از ابتدای خرداد امسال تاکنون در آبهای ساحلی مازندران از دست دادهایم و ۴۷۰نفر نیز از امواج خروشان و سهمگین خزر جان سالم به در برده اند.
نماینده ولی فقیه در مازندران: مسافر نماها حرمت ماه محرم را هم حفظ نکردند
فقط ساحل مقصد این هنجارشکنان نبود، جنگلهای بکر هیرکانی، دماوند، دیو سپیده پای دربند هم گرفتار این گردشگر نماها بود.
نماینده، ولی فقیه در مازندران در خصوص حضور مسافران و گردشگرانی که در این ایام و تعطیلات به مازندران آمده اند میگوید: با توجه به اینکه شرایط در ۱۶ استان از جمله در تهران، مازندران، گلستان و گیلان قرمز است انتظار میرفت جریان مسافرت بهتر از این مدیریت و اطلاع رسانی میشد که مردم از آمدن به سفرهای غیرضروری پرهیز کنند.
آیت الله محمدی لائینی از حضور زیاد مسافران در مازندران انتقاد کرد و افزود: آنها نه تنها شیوه نامههای بهداشتی را رعایت نکردند بلکه بعضا حرمت ماه محرم را هم حفظ نکردند.
وقتی خبر تلخ حضور قریب به سه هزارکوهنورد در دامنه دماوند را کنار حجم بالای مسافران در مازندران هر پایان هفته قرار میدهیم، از یک بهمگسیختگی مدیریتی در مازندران مطلع میشویم که واقعاً جای تأمل دارد.
سرچشمه این ولنگاری فرهنگی کجاست؟
استاد دانشگاه و فعال رسانهای میگوید: ولنگاری و رهاشدگی فرهنگی معضلی است که سالها گریبان مازندران را گرفته و انگار کسی هم نمیخواهد برای رهایی از آن ورود کند.
رنجبر میگوید: سنت امر به معروف و نهی از منکر در استان ضعیف شده است گواه آن هم اینکه برای دریا ناجیان غریق بکار میگیرم، اما ناجیان فرهنگی را فراموش کردیم.
این استاد دانشگاه معتقد است فضای مجازی و حقیقی نیاز به تقید اخلاقی دارد، اما فضای از هم گسیخته مجازی بی ادبی رفتاری را زیاد کرده است، شاید مسئولان این عرصه خوراکهای فرهنگی خوبی به مردم نداده اند، شاید نهادهای فرهنگی و تربیتی با کم کاری خود مسئول ولنگاری در فضای مجازی باشند.
این فعال رسانهای با بیان اینکه تاوان قضایی برای حرکات پرریسک در فضای مجازی باید شدیدتر باشد، افزود: عذرخواهی اکنون راه فراری برای کاهش مجازاتها شده است در حالیکه به نظر میرسد کمترین مجازات هتاکی در فضای مجازی باید محرومیت از فعالیت در این فضا باشد.
رنجبر از سیاست یک بام و دو هوای برخیها هم گله میکند و میگوید: رفتارها و تصمیمات اشتباه برخی مدیران باید برود زیر ذره بین بزرگتری حتی زیر ذره بین دستگاه قضایی
او گفت: ولنگاری فرهنگی ریشه در لیبرالیسم فرهنگی دارد که آرام آرام در کشور در حال شکل گرفتن است و بر پایه آن هر فردی بی اعتنا به اندیشه جمعی تنها بدنبال منفعت خویش است، تفکری که تار و پود جامعه را از هم پاره میکند و نتیجه اش میشود اینکه افراد برای لذت آنی خود، یک جامعه را به سخره میگیرند.
این فعال رسانهای میگوید: این تفکر مدتها است جان گرفته، معتقد است با ادامه این روند ناهنجاریهای فرهنگی هم ادامه خواهد داشت چرا که وقتی در ایستگاه اتوبوس نشستهای نمیتوانی انتظار داشته باشی سوار قطار شوی.
موج سوم کرونا؛ سوغاتی سفرهای اخیر به مازندران!
مازندران اکنون در حال پشت سرگذاشتن پیک دوم شیوع کرونا است و تعداد بستری شدگان به استناد آمارهای رسمی در ۱۰ روز گذشته در روندی کاهشی قرار گرفته و در حالی که به مرز ۲ هزار نفر رسیده بود، اکنون کمتر از ۷۰۰ نفر شده است. حال هجوم مسافران در روز عاشورا و تاسوعا به مازندران سبب شد تا این استان در مسیر پیک سوم کرونا قرار بگیرد.
دکتر جان بابایی معاون وزیر بهداشت هم از تمامی مردمی که در این تعطیلات به این استان سفر کردند گلایه کرد و میگوید: ما نگران افزایش آمارهای ابتلا به کرونا پس از این سفرها هستیم.
او میگوید: کادر درمانی با تمام توان مشغول خدمت رسانی به مردم هستند، اما با بی توجهی عدهای از مردم، آنها هم خسته میشوند.
جلالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل هم میگوید: هجوم مسافران در روز عاشورا و تاسوعا به مازندران سبب شد تا این استان در مسیر پیک سوم کرونا قرار گیرد.
او میگوید: براساس بررسیهای آماری افزایش یک درصد سفرها ۲ درصد آلودگی و انتقال ویروس را بیشتر میکند.
جلالی با انتقاد به کنترل نشدن ورود مسافران و سفرهای غیر ضروری به استان میگوید: ممنوع شدن ورود مسافران از حیطه وظایف دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل خارج است و میطلبد مسئولان کشوری و استانداری در این زمینه تصمیمهای جدی برای ورود خودروهای عبوری بگیرند.
حال مازندران و اهلش خوب نیست این قصه امروز و فردا هاست
حال باید پرسید که چگونه مدیریت استان در قبال عوامل ایجاد و گسترش کرونا، همچنین هنجارشکنی در ماه عزای سید و سالار شهیدان واکنشی از خود نشان نمیدهد و چشم خود را بر روی این حجم از مسافران هر هفته بسته است؟.
براستی، تا چه زمانی وضعیت مازندران باید قرمز باقی بماند و سطح نارضایی مردم از مسئولان استانی و کشوری همچنان افزایش یابد؟.
به قول ضرب المثل مازنی هچکی ناته یَقوب ته کتار ره چییه؟(کسی نپرسید: «یعقوب، چته؟») یعنی سال هاست کسی نمیگوید بر سر مازندران و مازندرانی و کشاورز، باغدار و شالیکارش چه میآید آنچه که به چشم نمیآید تغییر تدریجی بافت استان از کشاورزی به ویلاسازی و جایگزینی کشاورز به سرایداری ...
آیا وقتش نشده است برای مازندران دروازه ورود گذاشت تا در مواقع بحرانی استان به سختی نیافتد یا زمان آن نرسیده است ارائه خدمات ملی منوط به دریافت اعتبارات ملی شود یا نباید برای مازندران سبز خط سبز یا همان عوارضی گذاشت.
ناخوشی مازنی ها از مهمان های ناخوانده
خبرنگار سرویس اجتماعی خبرگزاری صداوسیمای مازندران