واکسن آنفلوانزا از اواخر شهریور ماه در استان مرکزی توزیع می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: در شرایط عادی توزیع واکسن آنفلوانزا از اواخر شهریور آغاز میشود که امسال هم بر اساس اظهارات مسئولان سازمان غذا و دارو انتظار میرود بر روال گذشته از نیمه دوم شهریور ماه واکسن توزیع شود.
علیمرادیان با اشاره به وارداتیبودن این واکسن افزود : هنوز واردات واکسن صورت نگرفته، اما برنامهریزی و اقدامات در این خصوص توسط سازمان غذا و دارو در حال انجام است.
وی گفت : پیشبینیشده است واکسن آنفلوانزا را به میزان چهار تا پنج برابر سال قبل تأمین کنیم برای همین در پائیز پیش رو از کمبود واکسن آنفلوانزا در استان مرکزی نگرانی نخواهیم داشت.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: برآورد و اعلام نیاز استان به واکسن آنفلوانزا در اردیبهشتماه انجامشده است.
علیمرادیان افزود: بحث و تمرکز اصلی بر این است که هر چه زودتر واکسن آنفلوانزای تولید داخلی وارد بازار شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک در ادامه گفت: بر اساس آنچه مسئولان وزارت بهداشت اعلام کردهاند، تأمین واکسن آنفلوانزا جدی است و تأمین آن از کشورهای مختلف در حال انجام است؛ و استانها دراینارتباط نگرانی نخواهند داشت.
او افزود: آنچه باید بدان توجه شود این است که در هر شرایطی واکسیناسیون گروههای پرخطر در اولویت قرار دارد و سیستم بهداشت و درمان ناگزیر است بهگونهای برنامهریزی کند که ابتدا افراد با ریسک بالاتر که ابتلا به آنفلوانزا میتواند تهدیدکننده حیاتشان باشد در اولویت باشند، اما این بدان معنا نیست که امکان واکسیناسیون برای سایر افراد جامعه فراهم نباشد.
بر اساس دستور سازمان بهداشت جهانی اولویت تزریق واکسن به این ترتیب است: بیماران دیالیزی و پیوند کلیه، بیماران تالاسمی ماژور، بیماران کبدی شامل :سیروز و پیوند کبد، بیماران سرطانی که تحت شیمی درمانی یا رادیوتراپی قرار دارند و در آخر پرسنل بهداشتی درمانی.
تزریق واکسن در کسانی که سابقه واکنش الرژیک به مواد موجود در واکسن آنفلوانزا را دارند مانند تخم مرغ، فرمالدهید، جنتامایسین، کسانی که در زمان مراجعه برای تزریق واکسن تب یا عفونت حاد داشته باشند، کسانی که سابقه ابتلا به سندرم گیلن باره را داشته باشند و شیر خواران زیر ۶ ماه ممنوع است.