در دانشگاه شریف
طراحی و ساخت دستگاه زنده یاب
دستگاه زنده یاب در آزمایشگاه پژوهشی الکترونیک ابررسانای دانشگاه صنعتی شریف طراحی و ساخته شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، این دستگاه با همکاری و سفارش مرکز پایداری و تاب آوری زیرساختهای دانشکده عمران دانشگاه صنعتی شریف تولید شده است.
کارهای محاسباتی و شبیه سازی این طرح را مهدی فردمنش عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه شریف در طول یکسال با همکاری میرزایی و یعقوبی دانشجویان پسا دکترای خود به اتمام رسانده است.
این دستگاه با استفاده از اپتیکی وحسگرهای قوی و الکترونیک حساس و صدای (نویز) پایین، تغییرات تشعشعات جسم گرم (مادون قرمز) را ردیابی میکند. این عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه شریف که پنج گواهی ثبت اختراع بین المللی دارد گفت: تلاش کرده ایم که این دستگاه در عین سبکی برای حمل نیروهای امدادی در مانورهای طولانی هزینه متعادلی داشته باشد تا بتوان آنرا انبوه سازی کرد.
دستگاه زنده یاب با هر بار شارژر میتواند بنا بر موقعیت خاص مورد استفاده، علاوه بر کاربری آسان، انرژی کمتری استفاده کند تا مدت زمان بیشتری در خدمت نیروهای امدادی باشد.
فرد منش افزود: تجربه نشان داده است چشم انسان به حرکت عقربهای واکنش سریع تری دارد به همین علت ما در کنار لیزر از نشانگر عقربهای استفاده کرده ایم، اما بنابر نیاز سفارش دهنده و نیروهای امدادی میتوانیم امکانات دیگری را هم در کنار آن در نظر بگیریم.
این دستگاه در سایت شبیه سازی هلال احمر هم مورد آزمایش و ارزیابی قرار گرفته است.