از بوتولیسم چه میدانید؟
بیماری بوتولیسم در زنجان ۴۳ نفر را تاکنون راهی بیمارستان کرده است.
به گزارش
گروه اجتماعی خبرگزاری صداوسیما مرکز زنجان ؛ معاون درمان دانشگاه علومپزشکی استان زنجان گفت: این تعداد شهروند به دلیل مصرف لبنیات آلوده دچار بوتولیسم شده اند.
دکتر آرمانی کیا افزود: وی اختلال دید (دو بینی)، ضعف جسمی، احساس خستگی، درگیری عضلات قفسه سینه، مشکلات تنفسی، بیحالی و سستی، صحبتهای نامشخص که به تدریج مشهودتر میشود، خشکی دهان را ازعلائم بیماری بوتولیسم عنوان کرد.
دکتر آرمانی کیا با بیان اینکه در زمان ۱۸ الی ۳۶ ساعت بعد از خوردن موادغذایی دارای سم بوتولینوم علائم بیماری بوتولیسم بروز خواهد کرد، افزود: به شهروندان توصیه میکنم از لبنیات پاستوریزه استفاده کنند و در صورت استفاده از لبنیات محلی از مراکزی که اصول بهداشتی را رعایت میکنند خریداری کرده و در دمای بالای ۸۵ درجه به مدت ۵ دقیقه همانند کنسرو بجوشانند.
باکتری مضر در محیط کم اکسیژن پیشرفت و تولید سم میکند، مانند غذاهای کنسرو شده. غذاهای خانگی کنسرو شده، مانند سبزیجات و گوشت، معمولا منبع نوع غذایی است و در اثر خوردن غذاهایی که در تهیه آنها حرارت کمی بکار رفته و بعد از تهیه سم بوتولینوم در آنها ایجاد شده و سپس به هنگام مصرف حرارت کمی دیده اند، ایجاد میشود.
بیشتر بدانید:
دکتر آرمانی کیا، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: گفت: با فروشگاهی که شهروندان با خرید دوغ، ماست، کشک محلی دچار بیماری بوتولیسم شده بودند، برخورد و تعطیل شده است.
تا حد امکان شهروندان مواد لبنی محلی مصرف نکنند و اگر لازم شد آنرا باید چندین بار بچوشانند.