کارشناس مسائل منطقه تاکید کرد: رئیس جمهور فرانسه با مداخلاتش در امور کشورهای همسایه به ویژه لبنان و عراق به اهدافش نخواهد رسید.
وی افزود: آقای مکرون احساسش این است که میتوانند مانند دوره صدام حضور سنتی اش را در منطقه احیا کند و بر حسب همین تصور شرایطش را برای مداخله و حضور در عراق مهیا میبیند.
آقای زارعی گفت: رئیس جمهور فرانسه در کمتر از یک ماه از سفر نخست به بیروت دوباره در لبنان حضور یافت و بار دیگر با مداخله در امور داخلی این کشور تاکید کرد که وزرای دولت آقای ادیب تا ۱۶ روز آینده باید تعیین شوند.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: آقای مکرون در دیدار با مقامات رسمی عراق نیز بر گسترش روابط دوجانبه، مقابله با جریانهای تروریستی و همکاریهای راهبردی در عرصه اقتصادی به ویژه برای ساخت نیروگاه هستهای و احیای مناسبات دوره صدام تاکید کرد، زیرا او مجدداً شرایط را برای حضور در عراق مهیا میبیند.
وی گفت: پس از بروز مشکل برای امریکاییها و برخی دیگر از کشورهای اروپایی در عراق، فرانسویان احساس میکنند که شرایط برای پر کردن جای خالی این کشورها در عراق فراهم است.
آقای زارعی افزود: اظهارات مداخله جویانه آقای مکرون سبب واکنش جدی نخست وزیر عراق شد به نحوی که او در پاسخ به اصرار رئیس جمهور فرانسه مبنی بر خلع سلاح نیروهای مردمی گفته «حاکمیت عراق خط قرمز ماست و اجازه دخالت به هیچ کشوری نمیدهیم».
این کارشناس مسائل منطقه گفت: مشابه همین اظهارات را از آقای مکرون در لبنان نیز شنیدیم که خواستار اصلاح ساختار حکومتی و خلع سلاح حزب الله شده بود.
وی افزود: رئیس جمهور فرانسه ارائه هر نوع کمک از جانب کشورش به لبنان را منوط به اعمال اصلاحات مدنظرش دانسته است.
آقای زارعی گفت: رئیس جمهور فرانسه خیال میکند با چنین مداخلات و تعیین شروطی میتواند سلطه سنتی اش را در منطقه احیا و جای پایش را محکم کند.
وی درباره احتمال موفقیت مکرون از اینگونه سیاست مداخله آمیز در کشورهای منطقه اظهار داشت: شرایط سیاسی عراق و لبنان از نظر اضلاع قدرت تا حدی شبیه به هم است و گروههای مختلف سیاسی در این کشورها از قدرت بالایی برخوردارند و آنان هرگز اجازه نخواهند داد که فرانسه جای پایش را در این کشورها محکم کند.
این کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: آقای مکرون باید حقوق و حاکمیت ملی در این دو کشور منطقه را به رسمیت بشناسد و از تعیین شرط و شروط و مداخلات نابجا در امور داخلی آنان بپرهیزد.
آقای زارعی صحنه سیاسی عراق را بسیار پرتلاطم دانست و به رئیس جمهور فرانسه هشدار داد: اینگونه مداخلات شرایط را برای فرانسویها سختتر میکند؛ اگر چه با توجه به روابط سنتی پاریس با اقلیم کردستان عراق زمینه مناسبات دوجانبه در آن منطقه فراهم است، اما در دیگر مناطق عراق با مشکلات جدی مواجه خواهند بود و در آینده موفقیتی کسب نخواهند کرد.