سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین : ارتباط با استانهای با وضعیت قرمز علت اصلی قرمز شدن وضعیت کرونایی استان قزوین است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، نهم اسفند بود که سر و کله اولین بیمار کرونایی در استان قزوین پیدا شد، این را
اگر چه استان قزوین در یکی دو هفته اول در مقایسه با استانهای همجوار در وضعیت مطلوبی قرار داشت، اما بخاطر قرار گرفتن در کریدور شمال به جنوب و عبور مسافران از این استان، مدیریت بیماری کرونا با چالشهای جدی روبه رو بود.
به گفته لاری سخنگوی وزارت بهداشت، پس از گذر از موج اول بیماری در استان قزوین، از خرداد ماه نمودار موارد ابتلا و بستری روزانه در استان مجدداً روند صعودی به خود گرفته است و علیرغم آنکه طی روزهای اخیر تا حدی از شدت این روند صعودی کاسته شده، ولی همچنان وضعیت بیماری در اغلب شهرستانهای استان حساس و شکننده است.
لاری اضافه کرد: در حال حاضر شهرستانهای قزوین و تاکستان در وضعیت قرمز و شهرستان بوئین زهرا در وضعیت هشدار بیماری قرار دارند.
مبتلایان به کرونا از مرز هشت هزار و ۶۰۰ نفر گذشت
منوچهر حبیبی جانشین ستاد مقابله با کرونا استان میگوید: تا به امروز ۸ هزار و ۶۸۳ نفر در استان به کووید ۱۹ مبتلا که از این تعداد ۷ هزار و ۳۲۸ نفر، از بیمارستان مرخص شده اند.
حبیبی افزود: در حال حاضر ۳۳۴ بیمار با علایم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان بستری هستند.
علت قرمز شدن وضعیت استان قزوین چیست؟
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: ارتباط با استانهای با وضعیت قرمز دلیل اصلی وضعیت کرونایی در قزوین است.
جلال رحمانی با اشاره به اینکه استان قزوین در شاهراه پایتخت به سمت غرب قرار دارد افزود: وضعیت استانهای گیلان، زنجان، البرز و همدان به مدت طولانی قرمز بوده و ارتباط با آنها و همچنین به دلیل نزدیکی قزوین به پایتخت و برخورد زیاد با این استان، از دلایل اصلی قرمز ماندن وضعیت کرونا در قزوین است.
فوت بیش از ۵۰۰ بیمار کرونایی در استان قزوین
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گفت: بیمارستان بوعلی سینا به عنوان مرکز اصلی درمان مبتلایان به کووید ۱۹، در نظر گرفته شده است و سایر بیمارستانهای استان اعم از دولتی، تامین اجتماعی و خصوصی در صورتی که بیمار با تشخیصی به جز کووید ۱۹ بستری شود و حین درمان، بیماری کووید ۱۹ وی محرز شود، در مراکز مذکور و در بخشی مجزا و ایزوله بستری میشود.
به گفته رحمانی، تا کنون ۵۱۳ نفر در استان قزوین بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان با خته اند.
چه افرادی در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارند؟
همه افراد در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند، ولی عوارض بیماری در برخی گروههای پر خطر مانند سالمندان، افرد دارای نقص سیستم ایمنی، بیماران دیابتی و افراد داری بیماریهای زمینهای شدیدتر و احتمال بستری شدن آنها زیاد است.
به گفته سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قطرات تنفسی که توسط عطسه و سرفه بیماران تولید میشود یکی از عوامل اصلی انتشار این بیماری است.
به گفته رحمانی، رعایت نکردن دستورالعملهای بهداشتی توسط مردم و برخی از اصناف، بی توجهی به فاصله گذاری فیزیکی، استفاده نکردن از ماسک، تماس با مورد مثبت بیماری، حضور در مهمانیها و تجمعات از عوامل دیگر انتشار کروناست.
مثلث طلایی پیشگیری از ابتلا به کرونا
اگر چه هنوز واکسن قطعی برای درمان این بیماری تولید نشده بهترین درمان توجه به مثلث طلایی است.
به گفته سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استفاده از ماسک هنگام خروج از خانه، رعایت فاصله حداقل یک و نیم متری از همدیگر و شست و شوی مداوم دستها از ابتلا به این بیماری جلوگیری میکند.
نویسنده: نسیم ثقفی