برداشت انار از باغات سیستان و بلوچستان
برداشت انار از سطح 1700 هکتار از باغات سیستان و بلوچستان آغاز شد.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان گفت:۲ هزار و ۲۸۰ هکتار از باغات سیستان و بلوچستان را انار تشکیل می دهد که بیش از هزار و ۷۰۰ هکتار آن بارور و بقیه غیر بارور است.
اردشیر شهرکی با بیان اینکه برداشت انار در سیستان و بلوچستان تا اوایل آبان ادامه دارد، افزود: انار برداشت شده از باغات استان علاوه بر تازه خوری برای مصارف دیگر از جمله رب انار، ادویه محلی و رنگ رزی نیز استفاده می شود.
وی افزود : پیش بینی شده امسال کشاورزان بیش از ٢٠ هزار و ۵٣۵ تن انار برداشت وبه بازار مصرف عرضه کنند.
شهرکی افزود : عمده انار کشت شده در این استان بی دانه سنگان، ملس ساوه، شهسوار، بی دانه فردوس و رباب است.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: مهمترین نوع انار استان که شهرت جهانی دارد انار سنگان است که برداشت آن درحال انجام است.
- انار دارای میزان مواد مغذی تحسینبرانگیزی است.
- در واقع هر فنجان (۱۷۴ گرم) دانه انار حاوی مقادیر زیر است:
-- فیبر: ۷ گرم
-- پروتئین: ۳ گرم
-- ویتامین ث: ۳۰ درصد از RDI
-- ویتامین کا: ۳۶ درصد از RDI
-- فولات یا اسید فولیک: ۱۶ درصد از RDI
-- پتاسیم: ۱۲ درصد از RDI
این مقدار انار دارای ۲۴ گرم قند و ۱۴۴ کالری نیز هست.
- منظور از RDI میزان توصیهشده دریافتی مواد مغذی در هر روز است. بهطور مثال منظور از "۳۰ درصد از RDI" این است که ۳۰ درصد از میزان توصیهشده دریافتی از آن ماده مغذی برای هر روز است.
- انار دارای ۲ ماده منحصربهفرد است که بیشترین خواص و فواید سلامتی انار، ناشی از وجود این دو ماده است. این دو ماده عبارتاند از پونیکالاجین و پونیسیک اسید.