مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: نخود و حبوبات به علت پروتئین فراوان در میان فقرا حکم گوشت دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای فرامک عزیز کریمی در استودیوی پخش خبر ۲۱ شبکه اول سیما افزود: از حدود ۴ سال قبل در مناطق خشک و نیمه خشک کشور مانند کرمانشاه، کردستان، لرستان و آذربایجان شرقی برای جبران کاستیهای تولید حبوبات و مخصوصاً نخود اقداماتی برای نوسازی کردن کاشت این محصول انجام شده است.
وی ادامه داد: حدود ۱۰۴ هزار هکتار از زمینهای زیر کشت حبوبات نوسازی شده و برای برداشت این محصول حدود ۱۳۰ دستگاه با لوازم (هِد) مخصوص ساخته و در میان کشاورزان توزیع شده است تا هزینه تولید حبوبات در کشور پایین بیاید، ولی هنوز هم نرخ تمام شده این محصول (نخود) بالاست.
آقای عزیزکریمی گفت: با وجودی که نخود نسبت به دیگر محصولات کشاورزی حدود دو سال رکود قیمت داشت، اما امسال کیلویی ۶ هزار تومان با قیمت ۱۰ الی ۱۳ هزار تومان از کشاورزان خریداری میشود و چیزی حدود ۲۰ هزار تومان به دست مصرف کننده میرسد.
وی درباره واردات نخود در شرایط فعلی تصریح کرد: با حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی از سال گذشته، دیگر واردات نخود با نرخ هر کیلو ۲۰ هزار تومان برای واردکنندگان صرفه اقتصادی ندارد و این اتفاق فضای مناسبی برای تولیدکنندگان داخلی فراهم میآورد تا بتوانند محصولات خود را حتی با نرخ بالاتر از ۱۳ هزار تومان به دلالان بفروشند.
به یاد روزی که از سیستم ایالتی بیاناتی داشتم ان روز بین عرضه وتقاضا سیستمی رابطه معناداری وجود داشت!(تابستان ۱۳۹۴)
حال بر حسب بحث نخود بر ان شدم بر حسب کلید واژه نخود؛بهره وری؛سیستم اندازه گیری کشاورزی(ایالتی) در قالب مثال راهکار حل مسله بیان کنم!
بعد از گذشت سالها وزیر محترم به فکر راه اندازی سیستم اندازه گیری کشاورزی درکشور شد تا بر حسلب اندازه گیری تولید هر منطقه ؛تولید؛عرضه و تقاضا را کنترل سیستمی کند!مسلم هست بر حسب این سیستم وزارت کشارزی به هدف محور تولید سوق میدهد یعنی از کشاورزان عزیز کرمانشاهی خواسته میشود طبق برنامه کشوری مثلا ده سال فقط نخود بکارند و بر حسب این سیستم مقدار تولید مشخص برای کشور تولید و عرضه و بر حسب بهره وری سیستمی اندازه گیری مازاد صادرات محور میشود مسلما طبق این سیستم وزارت کشاورزی مدیریت یکپارچه تولید بر حسب کارشناسان کشاورزی به کشاورزان و بهره برداران دیکته و حمایت می کند اما مسلما بر حسب راهبرد اجرایی دولت وزارت کشاورزی مهیا کننده دومین زمینه اشتغال در کشور و کرمانشاه بر حسب برنامه پیش بینی شده است!مسلم هست زمانی که سیستم های اندازه گیری در کشور تولید مشخص برنامه ریزی کنند این امر با بهره وری و فراوری به ارزاوری و صادرات وافزایش اشتغال میپردازد!پس زمانی که سیستم ایالتی اندازه گیری در کسور فرمان اجرا می دهد مسلما برای کرمانشاه چهار کارخانه بسته بندی و صادرات_فراوری نخود و ارد ان_تولید نخود چی اجیل_دارو سنتی و گیاهی طبق برنامه ریزی سازمان وبرنامه وبودجه که در سند اشتغال کشور و بر حسب ظرفیت هر منطقه سالها بر روی ان کار شده است توسط زیر مجموعه وزارت کشاورزی در قالب صندوق های سرمایه گذاری توسعه(بخش کشاورزی) احداث و جوانان تحصیل کرده و پاک کرمانشاهی در ان مشغول به فعالیت میشود!
بله در واقع در صندوق توسعه سرمایه گذاری توسعه ای زنجیره تولید منطقه ای بر حسب مزیت مطلق و نسبی شکل می گیرد و برای هر استان برنامه خاص برای اشتغال و سرمایه گذاری مردم در نظر گرفته شده است!
بدانیم برای رسیدن به رشد اقتصادی پایدار و صادرات محور شدن محصولات چه در بخش کشاورزی چه در هر زمینه دیگر ما نیازمند سهیم شدن همه مردم ایران در توسعه ان هستیم!(هر وزارت خانه _راهبرد مشخص توسعه ای)
باشد بدست اوردن نخود کرمانشاه هم در صدم ثانیه هست!