استاندار کرمان : با احیای مجموعه تاریخی قلعه محمود کرمان، رونق اقتصادی وگردشگری به این مجموعه باز می گردد.
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان؛استاندار کرمان دربازدیداز روند بازسازی بازار قلعه محمودگفت: بازار قلعه محمود با مدیریت جهاد دانشگاهی و نظارت و مشاوره میراث فرهنگی در حال بازسازی است وروشنایی آن از ۱۵ مهر تامین میشود.
محمدجواد فدائی با اشاره به نگرانی از تخریب بناهای بازار در پی تعطیلی غرفههای این بازار افزود:نیروی انتظامی تامین امنیت و شرکت توزیع برق و شهرداری تامین برق بازار رابرعهده دارند و مغازههای بازار تاریخی قلعهمحمود به لحاظ مالکیت وقفی و خصوصی شناسایی شدهاند ..
وی گفت:طبق تعهد پیمانکار قرار است تا 15 مهر برق بازار تامین شود و بعد از آن کارهای مرمت ادامه مییابد تا در اولین فرصت واحدها استفاده و بازار احیا شود.
رییس جهاددانشگاهی استان کرمان هم گفت: محله قلعه محمود یکی از محلات تاریحی شهر کرمان است و این محله تمامی مولفههای بسیار مهم یک منطقه سنتی از جمله حمام بازار قلعه، آب انبار، تکیه نوروز علی و تکیه قلعه محمود، مدرسه، زورخانه و کاروانسراها با جذابیتهای بصری، معماری و موقعیتهای خاص و راههای دسترسی فرصت مناسبی را برای رونق گردشگر و صنایع دستی در این منطقه ایجاد می کند.
رضا کامیاب با بیان اینکه بازار قلعه محمود در حال حاضر متروکه است افزود: نبود وجود نور، امنیت و زیرساخت مناسب باعث ایجاد مشکلاتی در این محله شده بود که با همکاری نیروی انتظامی امنیت آن برقرار شده و شرکت توزیع برق نیز در حال رفع مشکل برق آن است.
وی با اشاره به گردآوری اطلاعات این محله تصریح کرد: همه مالکیتهای این محله مشخص شده است که حدود ۲۸ غرفه آن در مالکیت سازمان اوقاف است و اکنون تعدادی از مالکان بازسازی حجرههای خود را آغاز کردهاند.
رییس جهاد دانشگاهی استان کرمان تاکید کرد: راه اندازی پنجشنبههای بازار قلعه محمود شروعی برای اقدامات عمرانی، خدماتی و فرهنگی بود و حضور اجتماعی مردم در این بازار تاریخی، موجب رونق و احیای آن میشد، که متاسفانه با شیوع کرونا این طرح ادامه پیدا نکرد.
وی با بیان اینکه در احیای این محله اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و شهرداری نیز همکاری دارند، تصریح کرد: با توجه به اینکه این محل سابق دروازه ریگ آباد است لذا با همکاری شهرداری احداث دروازه ریگآباد و همچنین طرحی برای اتصال این راسته بازار در دستور کار است.
قدمت این بازار تاریخی به دوره تیموریان برمیگردد و آخرین بازسازی و مرمت آن مربوط به دوره قاجاریه است.