استاندار گیلان : در ستاد ملی هماهنگی مدیریت تالاب های کشور به ریاست معاون اول رئیس جمهور، ۲ هزار و ۵۵۸ میلیارد تومان تصویب و ابلاغ شد.
وی بر لزوم پیگیری مستمر اداره کل حفاظت محیط زیست استان در خصوص اجرای مصوبات سومین جلسه ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالابهای کشور تاکید کرد و افزود : سازمان حفاظت محیط زیست و سایر دستگاه های اجرایی ذیربط پروژه هایی که در داخل تالاب و همچنین در حوزه آبخیز انجام می شود را اجرایی خواهند کرد.
استاندار گیلان با تأکید بر اینکه راه حل ها برای نجات تالاب انزلی، باید متناسب با زیست بوم منطقه باشد خاطر نشان کرد : جلب مشارکت شهروندان محلی و گروههای مدنی گامی موثر در مسیر صیانت از این پهنه آبی دانست.
ارسلان زارع با اشاره به محدوده ۲۰ هزار هکتاری تالاب انزلی که زیستگاه ۱۸۹ گونه پرنده، ۵۲ گونه ماهی و صدها گونه گیاهی است، تصریح کرد : این تالاب همچنین مأمنی برای اشتغال و معیشت مردم منطقه است که احیاء و صیانت از آن به عنوان یک ظرفیت ملی و جهانی اهمیت زیادی دارد.
وی گفت : معتقدم سازمانهای مربوطه در این حوزه باید با رویکردی ملی در کنار هم بکوشند تا بتوانیم از روند تخریب تالاب بینالمللی انزلی جلوگیری کنیم.
استاندار گیلان افزود : کاهش عمق آب ، تخلیه فاضلاب های کشاورزی - صنعتی – خانگی و همچنین زباله ها و نخاله ها و وجود گیاه مهاجم سنبل آبی و دیگر گیاهان مضر از جمله تهدیدات حیات تالاب انزلی هستند که برای مدیریت هریک از این چالش ها، نیازمند استفاده از ظرفیت های مردمی در چارچوبهای قانونی و اجرای پروژه ها در طرح جامع مدیریت تالاب هستیم.
ارسلان زارع پایش هوایی را اقدامی اثرگذار در روند شناسایی دقیق دشواری های پیش روی مدیریت و احیاء تالاب دانست که می تواند سرعت تلاشها برای نجات آن را شتاب بخشد.
وی بر لزوم تکمیل طرح کاداستر یا حد نگاری تاکید کرد و افزود : برای اجرای این طرح مهم بیش از 5 میلیارد تومان نیاز است که 2 میلیارد تومان آن از بودجه استان تامین می شود.
استاندار گیلان تعیین محدوده تالاب را از جمله دغدغه های مردم و مسئولان خواند و با بیان اینکه برنامه های خوبی در حوزه پسماند استان تدوین و اجرا شده ، بر لزوم استمرار این فعالیت ها تاکید کرد و گفت : برای ساماندهی 2 رودخانه زرجوب و گوهررود رشت، پیشبینیهایی صورت گرفته که امیدواریم تا فصل بهار سال آینده، به مرحله اجرا گذاشته شود.
وی از سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هم خواست تا پیگیری های لازم در خصوص افزایش میزان اعتبار تخصیص ردیف اعتباری احیای تالاب انزلی با اولویت طرح جامع را انجام دهد.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حافطت محیط زیست هم با اشاره به وظایف و بودجه مشخص شده هر یک از دستگاه های اجرایی در حفاظت از تالاب اشاره کرد و خواستار عمل به این وظایف در چهارچوب قانون شد.
احمدرضا لاریجان زاده افزود : دستگاه های اجرایی در برنامه ریزی های خود اولویت را به حوزه آبریز تالاب بدهند چرا که آبریزها در کیفیت و کمیت تالاب تأثیر گذارند.
وی به اعتبارات پیش بینی شده برای احیای تالاب انزلی هم اشاره کرد و گفت : علاوه بر اعتبار تخصیص یافته توسط سازمان برنامه و بودجه ، برای اجرای فعالیت های فوری مانند لایروبی می توان از صندوق ملی محیط زیست هم استفاده کرد.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حافطت محیط زیست با اشاره به دستور دادستان کل کشور به برخورد جدی با هرگونه آلوده کننده دریا و رودخانه های منتهی به دریا افزود: در چند ماه اخیر موارد زیادی از پرونده های زمین خواری و ساحل خواری را تحویل قوه قضائیه داده ایم.
احمدرضا لاریجان زاده خواستار تصویب دستور العمل حفظ تنوع زیستی خزر در مجلس شورای اسلامی شد و گفت : این دستور العمل به تصویب اکثر کشورهای حوزه دریای خزر رسیده است.
وی همچنین خواستار ردیف اعتباری جدید برای احیای تالاب انزلی در بودجه سال ۱۴۰۰ شد.
نماینده صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی هم خواستار اجرای راهکارهای اساسی برای حل مشکل تالاب انزلی شد و گفت : تصویب برخی قوانین در حوزه حریم تالاب سبب زیرآب رفتن بخش بزرگی از شهر انزلی می شود که باید از تصویب این قوانین جلوگیری شود.
سیدکاظم دلخوش افزود : باید قوانینی به تصویب برسد تا سبب حفظ روستاهای حریم تالاب شود.
وی به اجرای صحیح قانون کاداستر یا حدنگار که اطلاعات مربوط به قطعات زمین را مشخص می کند تأکید کرد.
نماینده صومعه سرا در خانه ملت گفت : در حوزه آبخیزداری هم نیازمند اجرای طرح های مناسب و بودجه کافی هستیم.
سیدکاظم دلخوش ساماندهی رودخانه ها و زباله ها از دیگر عوامل موثر در احیای تالاب انزلی عنوان کرد و گفت : افراد ساکن در حاشیه تالاب نقش مهمی در این خصوص دارند.