رئیس مرکز ملی فرش ایران از تداوم معافیت مالیاتی تولیدکنندگان فرش دستباف در کمیسیون اقتصادی دولت خبر داد.
وی افزود: سال گذشته پیشنویس لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم با هدف کاهش اتکا به درآمدهای نفتی از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی تدوین و به کمیسیون اقتصادی هیات دولت ارسال شد.
رافع توضیح داد: بر اساس ماده ۱۴۱ صددرصد درآمد حاصل از صادرات خدمات و کالاهای غیرنفتی و محصولات بخش کشاورزی و ۲۰ درصد درآمد حاصل از صادرات مواد خام مشمول مالیات با نرخ صفر میشود، همچنین براساس ماده ۱۴۲ قانون مالیاتهای مستقیم درآمد کارگاههای فرش دستباف و صنایع دستی و شرکتهای تعاونی و اتحادیههای تولیدی مربوطه از پرداخت مالیات معاف است.
وی گفت: هنر- صنعت فرش دستباف ایران مصداق بارز اقتصاد مقاومتی و حائز ویژگیهای غیر قابل انکار فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بوده و از ویژگیهای منحصر به فرد فرش دستباف ایران، ضمانت بقای اشتغال روستائیان و اقشـار آسیب پذیر، تثبیت یا افزایش سرانه اشتغال ارزان وابسته به بخش خصوصی در یک زنجیره اشتغال دو میلیون نفری را میتوان برشمرد.
رافع اضافه کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت برای نیل به اهداف سال «جهش تولید» و توجه ویژه به رفع برخی از مشکلات فعالان هنر- صنعت فرش دستباف، اقدامهای عملی خود را برای حذف پیشنهادهای اصلاحی بر قانون مالیاتهای مستقیم با مشارکت تشکلهای تولیدی و صادراتی فرش دستباف را اجرایی کرد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران تاکید کرد: تاثیرات منفی اصلاح پیشنهادی مربوطه که نتیجه آن کاهش اشتغال در حوزه فرش دستباف و از دست رفتن اشتغال ارزان وابسته به بخش خصوصی در روستاها و مهاجرت روستاییان به شهرها و تبعات آن از قبیل درخواست ایجاد فرصت شغلی گران قیمت که دولت مسوول ایجاد آن است، مرکز ملی فرش تلاش همه جانبهای را برای حذف این دو مورد از لایحه پیشنهادی یاد شده انجام داد.
وی ادامه داد: در کمیسیون اقتصادی دولت، پیشنهاد حذف بند اصلاح ماده ۱۴۲ به تصویب رسید و براین اساس معافیتهای مالیاتی ماده ۱۴۲ کماکان به قوت خود باقی است.
رافع در پایان از هیئت دولت درخواست کرد با تصویب این لایحه از هنر_صنعت فرش دستباف ایران حمایت لازم را به عمل آورند.