معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور: دستگاهها ظرف ۱۵ روز برنامه همزیستی مسالمتآمیز یک ساله با کرونا را تهیه کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای ذوالفقاری در ادامه نشست خبری با بیان اینکه همه اعم از مسئولان و دستگاههای دولتی و غیر دولتی و مردم باید بیماری کرونا را جدی بگیرند افزود: همه باید تغییراتی را در سبک زندگی خود بدهیم و شیوه زندگی خود را همراه با بیماری کرونا ببینیم، از مهمانیها، ترددها و سفرهای غیرضرور اجتناب شود، در برخی ایام و تعطیلات سفرها افزایش مییابد و باید از سفرهای غیرضروری ضرور پرهیز شود.
وی گفت: این بیماری اثرات روانی روی خانوادهها میگذارد. جامعه باید حیات خود را ادامه دهد و نباید اجازه دهیم این بیماری به جامعه آسیب بیشتری بزند، این بیماری روی مردم و کادر درمانی فشار سنگینی وارد میکند. خودم گرفتار این ویروس شدم و شاهد این قضیه بودم و به عنوان کسی که در جریان روند امور در کشور هستم به مردم توصیه میکنم جدا مراعات کنند تا فشار کمتری به کادر بهداشتی به ویژه پرستاران و نیروهای خدماتی وارد شود. آنان در میدان مین نامرئی زندگی میکنند.
معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور گفت: براساس پیشنهاد کمیته امنیتی انتظامی و اجتماعی، ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا تصویب کرده که همه دستگاهها، قوا و نیروهای مسلح، در مدت ۱۵ روز برنامه همزیستی مسالمت آمیز یک ساله با کرونا را با همکاری وزارت بهداشت جزء به جزء تهیه کنند تا به تصویب ستاد ملی برسد.
وی افزود: اینکه چه برنامههایی باید اجرا شود و چه برنامههایی نباید اجرا شود در این برنامه پیش بینی شده است.
ذوالفقاری با بیان اینکه برای مقابله با بیماری کرونا مرزهای هوایی و زمینی کنترل میشود گفت: درباره تسهیلات کرونا ما پیگیر ماجرا هستیم، ولی واقعیت این است که مشاغل زیادی در بحث کرونا متضرر شدند و ما به استانها نامه زدیم برای کسب آمار دقیق تا بتوانیم در این راستا به طور جدی وارد عمل شویم.
وی افزود: ما تا سال آینده طبق اظهارنظر کارشناسان درگیر ویروس کرونا هستیم از این رو اگر طبق نظر ستاد ملی مقابله با کرونا شرایط حاد شود ما محدودیتهایی را اعمال خواهیم کرد.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور گفت: باید در این برنامه یکساله همزیستی با کرونا، کارکنان و مراجعین مورد صیانت قرار بگیرند. همه دستگاهها باید توجه کنند که اگر میخواهند خدمتی به مردم بدهند، به گونهای برنامه ریزی کنند که موجب تجمع و اجتماع نشود.
وی با بیان اینکه بخش دوم این برنامه راه اندازی سامانه یکپارچه کنترل هوشمند کرونا است گفت: سامانه یکپارچه مدیریت و کنترل هوشمند این بیماری میتواند کمک کند و برخی کشورها و همچنین برخی شرکتهای داخل کشور این کار را انجام دادند و اگر این سامانه پشتیبانی نشود، نمیتواند مورد بهره برداری قرار بگیرد.
ذوالفقاری افزود: اگر این سامانه تصویب شود، میتوانیم آن را برقرار کنیم و توضیحات لازم هم در اینباره داده شده است.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور درباره احتمال شیوع موج سوم کرونا در پاییز گفت: با در نظر گرفتن تمام شرایط همه دستگاهها نیازمند شیوه نامه هستند، حتی خود وزارت بهداشت.
وی افزود: نباید با روزمرگی با این بیماری برخورد شود. حتی اگر واکسن هم کشف شود تا سال تحصیلی آینده درگیر این بیماری خواهیم بود. در کمیته امنیتی اجتماعی با درک شرایط کشور، میخواهیم هم چرخ زندگی مردم بچرخد و هم با این بیماری مبارزه شود.
ذوالفقاری گفت: ما آمادگی داریم در صورت نیاز از سوی ستاد ملی کرونا محدودیت اعمال کنیم. الان کشورهایی داریم که سه روز آخر هفته هیچکس حق خروج ندارد. دستگاههای دولتی اگر رعایت نکنند از توبیخ تا انفصال خدمت برای آنها در نظر گرفتهایم و دستگاهها هم به افرادی که شیوه نامههای بهداشتی را رعایت نمیکنند خدمات نمیدهند.