با نزدیک شدن به فصل پاییز و احتمال همزمانی دو ویروس خطرناک:
ضرورت واکسینه شدن بیماران زمینه ای در برابر آنفولانزا
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان: امسال همه بیماران و گروههای پرخطر جامعه باید واکسن آنفولانزا را تزریق کنند.
وی با تاکید بر اینکه گروههای پرخطر حتما باید واکسینه شوند، افزود: سالمندان، مادران باردار، بیماران دیابتی، مبتلا به نقص ایمنی، بیماران زمینهای و بیمارانی پیوندی و بیمارانی که سابقه جراحی قلب و ابتلا به سرطان دارند جزء گروههای پرخطری هستند که نیاز به واکسن دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه از زمانی که واکسن در اختیار استان قرار بگیرد افراد میتوانند برای دریافت واکسن مراجعه کنند، یادآور شد: زمان طلایی برای تزریق این واکسن در ماههای شهریور و مهر است.
کرمی با تاکید بر اینکه در دریافت واکسن آنفولانزا، اولویت با گروههای پرخطر است، گفت: تزریق این واکسن برای افراد عادی و بدون بیماری وابسته به میزان واکسنی است که در دسترسمان قرار گیرد.
از سوی دیگر مدیر نظارت بر دارو و فرآوردههای بیولوژیک و مخدر دانشگاه علوم پزشکی همدان هم گفت: هنوز سهمیه واکسن آنفولانزای استان به دستمان نرسیده است.
دکتر مرضیه مساعد با بیان اینکه ممکن است تا پایان شهریور، توزیع واکسن آنفولانزا در استان آغاز شود، افزود: بدون شک در هیچ کشوری میزان توزیع این واکسن به اندازهای نیست که پاسخگوی نیاز تمام جمعیت باشد.
وی با تاکید بر اینکه اولویت دریافت واکسن آنفولانزا با افراد گروه هدف و دستههای مختلف بیماران است، یادآور شد: کادر بهداشت و درمان نیز جزء گروههایی هستند که حتما باید واکسینه شوند.
مساعد درباره محل توزیع واکسن و مقدار هزینه آن در بخش خصوصی، گفت: این اطلاعات در روزهای آینده در اختیار مردم قرار میگیرد.
- همه ساله در فصول پاییز و زمستان شاهد شیوع بیماری آنفولانزا در استان همدان هستیم، اما امسال پیش بینی شده است؛ همزمانی این دو ویروس شرایط سختی را فراهم میکند. برای پیشگیری از بروز شرایط پیچیده و از طرفی هم برای کاهش عوارض ویروس گروههای پرخطر و خاص جامعه، از این دسته افراد خواسته میشود پیش از شروع اوج بیماری نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.
بیشتر بخوانید:
آیا واکسن آنفلوآنزا در مقابل کرونا ایمنی ایجاد میکند؟
رییس اداره مراقبت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت سیزدهم تیر امسال در گفتگو با جهان نیوز، گفت: واکسن آنفلوآنزا به هیچ عنوان برای بیماری کووید۱۹ ایمنی ایجاد نمیکند، اما با شروع فصل سرد سال در پاییز باید واکسن آنفلوآنزا برای گروههای هدف و پرخطر تزریق شود.
دکتر حسین عرفانی خاطرنشان کرد: علائم اصلی بیماری کووید ۱۹، علائم تنفسی است و ممکن است در سیستم گوارشی بدن از جمله کلیوی و ادراری نیز علائمی وجود داشته باشد، اما برخی علائم عمومی مانند تب، سردرد، احساس ضعف، خستگی و کوفتگی نیز ممکن است در بیماران وجود داشته باشد.
دنیای اقتصاد امروز هم در مطلبی با عنوان "
آیا واکسن آنفلوآنزا در مبتلایان به کرونا تاثیر دارد؟ " یک مطالعه موردی در کشور برزیل را تحلیل کرده و آورده است :یک مطالعه موردی نشان داده در بیش از ۹۲هزار بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در برزیل که بهتازگی واکسن آنفلوآنزا دریافت و یا دریافت نکردند، حدود ۸۴ درصد از این بیماران تحت آزمایش شناسایی کرونا (RT-PCR) قرار گرفتند و جواب آزمایش آنان مثبت بود و ابتلاء بقیه ازنظر بالینی تشخیص داده شد. حدود ۵۷درصد مرد بودند و میانگین سنی گروه ۵۹ سال بود.
بیشتر افراد در گروه سنی ۶۰تا۶۹ سال بودند که ۳۷درصد آنان در بعضی مواقع به مراقبتهای ویژه احتیاج داشتند، درحالیکه ۲۳ درصد درنهایت به دستگاه تنفس مصنوعی مجهز شدند. حدود ۴۷درصد از بیماران نیز فوت کردند.
در حال حاضر، میزان مرگومیر این بیماری ۱۵ درصد در میان کودکان زیر ۱۰ سال و ۸۳ درصد در میان افراد بالای ۹۰ سال است.در حدود ۶۶ درصد آنان قبلا بیماری قلبی و عروقی داشتند و ۵۵ درصد مبتلا به دیابت بودند. حدود ۱۱درصد چاق بودند و یا بیماری عصبی داشتند و ۱۲درصد به بیماری کلیوی مبتلا بودند.
در حدود یکسوم از این بیماران در آخرین چرخه واکسیناسیون، واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده بودند، بیشتر آنان ۶۰ ساله و بالاتر و دارای تحصیلات بیشتر بودند.
در پایان این مطالعه نشان داد شده بر اساس نتایج تحقیق جدید با بیش از ۹۲هزار بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در برزیل واکسن آنفلوآنزای سهظرفیتی اخیر احتمال ابتلا به بیماری شدید کرونا، نیاز به دستگاه تنفس مصنوعی و مرگومیر را کاهش میدهد. در برزیل ابتلا به آنفلوآنزای فصلی در اوج خود قرار دارد.