متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: برای داشتن مواد غذایی سالم باید پروتکلهای بهداشتی پس از خرید را رعایت کنیم.
وی گفت: اگـر بـرای یـک فـرد آسیبپذیر خرید میکنیـم، خریـد را پشـت در گذاشـته و زنگ بزنیـم یا به آنها تلفن کنیـم و در زمان تحویل دورتر بایسـتیم.
محمدی اظهار داشت: یـک محـل تمیـز و ضدعفونی شـده را بـرای مرتـب کردن اقلام خریداریشده تعییـن کنیم. انواع گوشت، تخممرغ و مواد خوراکی فاسدشدنی دیگر را حداکثر تا ۲ ساعت پس از خرید در یخچال یا فریزر بگذاریم.
وی بیان داشت: اگرچه خطر انتقال ویروس کرونا از طریق مواد غذایی، بستهبندی آنها و کیسهها کم است، ولی لازم است که اقدامات مربوط به ایمنی مواد غذایی را رعایت کنیم.
متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تاکید کرد: از آنجا که ویروس کووید ۱۹ نیاز به یک میزبان حیوان یا انسان زنده برای تکثیر و زتدگی دارد و نمیتواند بر روی سطح بستهبندی مواد خوراکی زنده بماند طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی نیازی نیست سطح بستهبندی مواد خوراکی را ضدعفونی کنیم.
دکتر محمدی افزود: به این دلیل که ویروس بر روی بدن انسان میتواند رشد و تکثیر یابد باید پس از کار با بستههای مواد خوراکی و پیش از غذا خوردن دستها با آب و صابون شسته شود.
وی اظهار داشت: هرگز از مواد ضدعفونیکننده سطوح مانند سفیدکننده یا آمونیاک برای ضدعفونی کردن بستههای مواد غذایی استفاده نکنیم.