تحقيق سازمان بهداشت جهاني
کرونا ممکن است پیشرفتهای پزشکی مهم را به خطر اندازد
براساس تحقیقی که سازمان بهداشت جهاني انجام داده است از هر ۱۰ کشور در جهان، سازمانهای بهداشتی و سلامت ۹ کشور بر اثر شیوع کرونا مختل شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از رويترز، براساس تحقیقی که سازمان بهداشت جهاني انجام داد و روز دوشنبه منتشر شد از هر ۱۰ کشور در جهان، سازمانهای بهداشتی و سلامتِ ۹ کشور بر اثر شیوع کرونا مختل شده و پیشرفتهای مهم پزشکی دهههای اخیر در آنها به خطر افتاده است.
براساس این تحقیق «تأثیر شیوع کووید ۱۹ بر سازمانهای بهداشتی و سلامت، یک عامل نگران کننده است. از این رو پیشرفتهای پزشکی مهمی که طی دو دهه اخیر به دست آمده اند ممکن است ظرف مدت کوتاهی از دست بروند».
در این تحقیق که سازمان جهانی بهداشت، بین ماه مه تا ژوئیه انجام داد بیش از ۱۰۰ کشور به آن پاسخ دادند. در بین بخشهایی که بیش از همه آسیب دیده اند میتوان به واکسیناسیونهای مداوم (۷۰ درصد)، برنامههای تنظیم خانواده (۶۸ درصد) و تشخیص بیماریها و درمان سرطان (۵۵ درصد) اشاره کرد. این در حالی است که بخشهای خدمات فوری در نزدیک به یک چهارم کشورهایی که پاسخگوی این تحقیق بودند، مختل شده است.
براساس این گزارش، منطقه شرق مدیترانه تا افغانستان، سوریه و یمن و پس از آن آفریقا و کشورهای جنوب شرقی آسیا، بیشترین آسیب را در این خصوص دیده اند. قاره آمریکا در این تحقیق مورد بررسی قرار نگرفته است. براساس آخرین آماری که رویترز در اختیار دارد، از زمانی که موارد ابتلا به کووید ۱۹ برای نخستین بار در ماه دسامبر شناسایی شد، نزدیک به ۸۵۰ هزار نفر در جهان جان خود را از دست داده اند. محققان بر این باورند مرگهای غیرمرتبط با کرونا نیز در برخی مکانها افزایش یافته و علت آن به هم ریختگی سازمانهای بهداشت و سلامت است.
در این گزارش آمده است: «این، منطقی است که پیش بینی کنیم اختلال هر چند جزئی در سازمانها و نظامهای سلامت میتواند سبب افزایش موارد مرگ و میری باشد که در دوره زمانی کوتاه، متوسط و دراز مدت، علتش غیر از کووید ۱۹ است». سازمان جهانی بهداشت هشدار داد: این تأثیر همچنین به خوبی میتواند پس از همه گیری ادامه پیدا کند. زیرا کشورها با تلاش برای به چنگ آوردنِ زمان از دست رفته در نظام سلامتشان، ممکن است با کمبود منابع روبرو شوند».
اخبار مرتبط