بهگزارش
خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از وزارت نیرو (پاون)، پایههای بتنی شبکه نیرورسانی به عنوان یکی از مهمترین بخشهای شبکه در حوزه سازه و تأسیسات زیربنایی شبکه، همواره در معرض آسیبهای ناشی از بلایای طبیعی و غیر طبیعی قرار دارند.
بر اساس مطالعات انجام شده، از آنجا که شکستن این پایهها در حوادث یکی از عوامل اصلی زمینه ساز بحران در سالهای گذشته به شمار میرود، تمرکز ویژه به این موضوع به عنوان یکی از اصلیترین اهداف در بهبود تاب آوری و مقاوم سازی شبکه توزیع برق مورد توجه قرار گرفت.
در همین راستا نسبت به تعریف مأموریتهای ویژهای جهت اجرا در سال جاری در معاونت توزیع توانیر اقدام شده است که در قالب این ماموریت، استانداردسازی و بهبود کیفیت تولید پایههای بتنی به عنوان بخشی از مأموریت ویژه مقاوم سازی شبکه در دستور کار دفتر مهندسی و راهبری شبکه قرار گرفته است.
در همین زمینه و به منظورآشنایی بیشتر همکاران صنعت برق در بخش توزیع با این اهداف و ماموریت تعریف شده، نخستین دوره آموزش هماهنگ نظارت بر کارگاههای پایه سازی در شرکتهای توزیع برق کشور با همکاری شرکتهای توزیع نیروی برق هرمزگان و همدان نیز برگزار شد.
این دوره آموزشی با توجه به ضرورت وجود نظارت متمرکز، آموزش در این حوزه و رصد ناظرین مرتبط در شرکتهای توزیع برق تعریف و به منظور آشنایی بصری کارشناسان با عیوب پایههای بتنی و خطوط تولید مرتبط در دستور کار گروه راهبری و قابلیت اطمینان دفتر مهندسی و راهبری شبکه قرار گرفت.
در این دوره آموزشی نتایج حاصل از ۳ ماه بازدید میدانی از کارگاههای تولید پایههای بتنی کشور و برداشت قریب به بیش از ۱۰۰۰ تصویر از نقاط قوت و ضعف تولید، مستندسازی و تهیه مطالب تشریحی جهت تهیه بیش از ۲۵۰ اسلاید کاربردی ماندگار بصورت مصور در حوزه نظارت و تعداد ۷ کتابچه ارزشمند آزمون مصالح بتنی، به صورت مجازی به شرکت کنندگان ارائه شد.
گفتنی است؛ بر اساس برنامه ریزی انجام شده آزمون نظارت از همه ناظران شرکتهای توزیع برق کشور در مورخ ۱۶ شهریورماه بصورت آنلاین از ساعت ۱۲ ظهر تا ۱۴ برگزار میشود و ناظران پس از ارزیابی در برنامههای کمیته با محوریت توانمند سازی و ارتقای دانش فنی هدایت میشوند و از ظرفیتهای نظارتی آنان در بهبود پایداری شبکه برق کل کشور استفاده خواهد شد.
همچنین در این دوره آموزشی که مدیران عامل شرکتهای توزیع، معاونان مهندسی، اعضای کمیته فنی و بازرگانی و ناظران کارگاههای پایه سازی شرکتهای توزیع حضور داشتند، ضمن انتقال دانش فنی، نکات کلیدی نظارت بر تولیدات پایههای بتنی با هدف آشنایی مدیران و همه ارکان تصمیم گیر در این حوزه و همچنین هدایت کارگاههای پایه سازی در جهت بهبود کیفیت تولید ارائه و کمیته تخصصی پایههای بتنی نیز، تجارب مجموعه متخصصین این حوزه را در قالب تصویر، نکات فنی و پرسش و پاسخ تشریح شد.
در این دوره مسعود صادقی خمامی مدیرکل نظارت برتوزیع با اشاره به اهمیت پایههای بتنی در پایداری شبکه و اهتمام مجموعه معاونت هماهنگی توزیع در بهبود کیفیت این بخش حیاتی شبکه، بر ضرورت جدیت شرکتهای توزیع برق در هدایت و نظارت کارگاههای پایه سازی تأکید کرد.
همچنین مجید خودسیانی دبیر کمیته پایههای بتنی نیز با تشریح تکالیف ابلاغی شرکتهای توزیع برق گفت: نظارت یکی از مهمترین بخشهای اجرایی شرکتهای توزیع برق است و توجه ویژه مدیران به این بخش را زمینه ساز نگهداشت سرمایههای صنعت برق، بهبود قابلیت اطمینان، تاب آوری و پایداری شبکه توزیع برق و در نهایت تحقق مهمترین وظیفه صنعت برق یعنی بهبود خدمات رسانی به شمار میرود.
الزام شرکتها به تفکیک وظایف ناظرین کارگاههای پایه سازی از سایر امور ساختمانی، تخصیص نفرات عمرانی به این حوزه، ضرورت هماهنگی با کمیته از سوی شرکتها در کلیه امور مرتبط با پایههای بتنی، اقدامات انجام شده درخصوص ارزیابی صلاحیت تولید کنندگان این حوزه از دیگر مواردی بود که دبیر کمیته تخصصی پایههای بتنی کشور به آنها اشاره و توجه شرکتها را خواستار شد.