بازداشتگاههای کرونایی سعودی ها ؛
مرگ با کووید - ۱۹ حکم مهاجران آفریقایی در عربستان
مقامات عربستان سعودی، مهاجران آفریقایی را در بازداشتگاههای کووید - ۱۹ رها کرده اند تا بمیرند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ مقامات عربستان سعودی، مهاجران آفریقایی را در بازداشتگاههای کووید رها کرده اند تا بمیرند
پایگاه اینترنتی تلگراف در مقالهای به قلم ویل براون و زاخاریاس زلالم به بررسی شرایط وخیم حبس مهاجران در عربستان سعودی به بهانه جلوگیری از شیوع بیماری کووید-۱۹ پرداخت و در این باره نوشت این مهاجران اکنون تا حدی به علت شیوع همه گیری کرونا و همچنین به واسطه "سعودی کردن" نیروی کار عربستان سعودی، در دام افتاده اند. این سیاست را محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی که از سه سال پیش به قدرت رسیده، در دستور کار قرار داده است. قوانین جدیدی که حقوق و دورنمای استخدام کارگران خارجی را بیش از پیش محدود میکند، در سال ۲۰۱۳ در عربستان معرفی شد. همچنین سرکوب مهاجران در دوران حکومت محمد بن سلمان ادامه داشته است. شرایط نگهداری این مهاجران به حدی وخیم است که شماری از آنها تا کنون دست به خودکشی زده اند.
در این مقاله آمده است تحقیقات صورت گرفته توسط «ساندی تلگراف» نشان میدهد عربستان سعودی که یکی از ثروتمندترین کشورها در جهان است، صدها و بلکه هزاران مهاجر آفریقایی را در شرایط رقت باری نگهداری میکند که یادآور اردوگاههای نگهداری بردگان در لیبی است. این اقدام عربستان سعودی با هدف جلوگیری از شیوع بیماری کووید-۱۹ صورت گرفته است.
تصاویر گرفته شده با تلفن همراه مهاجرهایی که در این بازداشتگاهها حبس شده اند، و به این روزنامه ارسال شده است، دهها مرد لاغر اندام را نشان میدهد که گرمای عربستان، آنها را فرسوده کرده است. آنها برهنه روی زمین در فضایی مملو از جمعیت در اتاقهای کوچکی خوابیده اند که پنجرههای آنها، با میلههای دزدگیر پوشانده شده است.
در یکی از این تصاویر، چیزی شبیه به جسد یک انسان دیده میشود که در پتویی به رنگ سفید و بنفش، در میان جمعیت قرار گرفته است. این افراد اعلام کردند این جسد، متعلق به مهاجری است که بر اثر سکته قلبی فوت کرده است. آنها همچنین اعلام کردند به دیگر مهاجران، غذا و آب کافی برای زنده ماندن، داده نمیشود.
تصویر دیگری که کیفیت آن بسیار پایین است و به همین علت نمیتوان آن را منتشر کرد، یک مرد جوان آفریقایی را نشان میدهد که خود را از میلههای یک پنجره یک دیوار داخلی، که با کاشی پوشانده شده، حلق آویز کرده است. دوستان این مرد جوان اعلام کردند وی پس از آنکه امید خود را از دست داد، دست به خودکشی زد. بسیاری از این مهاجران از ماه آوریل در این بازداشتگاهها نگهداری میشوند.
زخم های برده داری نوین سعودی بر پشت مهاجران آفریقایی
این مهاجران، که بسیاری از آنها جای زخم را بر پشت خود دارند، ادعا میکنند مورد ضرب و شتم نگهبانانی قرار میگیرند که به آنها دشنامهای نژادی میدهند. «آبه به» که یک مهاجر اتیوپیایی است و بیش از چهار ماه است که در یکی از این مراکز نگهداری میشود در این باره گفت "اینجا مانند جهنم است. با ما مثل حیوانها رفتار میکنند و هر روز ما را کتک میزنند. "
او از طریق یک میانجی که میتواند با یک تلفن همراه قاچاق شده به درون بازداشتگاه حرف بزند، اعلام کرد "اگر ببینم که هیچ راه فراری نیست، خودکشی میکنم. دیگران هم چنین کاری انجام داده اند. تنها جرم من آن بود که کشور را به امید یک زندگی بهتر، ترک کردم. اما آنها با شلاق و کابل برق، ما را کتک میزنند، گویی ما قاتل هستیم. "
عربستان سعودی که یکی از ثروتمندترین کشورها در جهان است، صدها و بلکه هزاران مهاجر آفریقایی را در شرایط رقت باری نگهداری میکند که یادآور اردوگاههای نگهداری بردگان در لیبی است. این اقدام عربستان سعودی با هدف جلوگیری از شیوع بیماری کووید-۱۹ صورت گرفته است.
«آدام کوگل» معاون دیدبان حقوق بشر در خاور میانه پس از مشاهده این تصاویر «ساندی تلگراف» گفت "عکسهایی که از این بازداشتگاهها در جنوب عربستان سعودی است، نشان میدهد مقامات این کشور، مهاجران شاخ آفریقا را در وضعیتی کثیف، شلوغ و غیر انسانی نگهداری میکنند، بدون آنکه برای ایمنی یا شان آنها اهمیتی قائل باشند. "
وی افزود "شرایط بازداشتگاههای کثیف در جنوب عربستان سعودی، بسیار پایینتر از معیارهای بین المللی است. برای کشوری ثروتمند مانند عربستان سعودی، هیچ توجیهی وجود ندارد که مهاجران در چنین شرایط اسف باری نگهداری شوند. "
عربستان سعودی که کشوری سرشار از منابع نفتی است، از مدتها پیش از نیروی کار مهاجر از آفریقا و آسیا سوء استفاده کرده است. بر اساس آمارهای ژوئن ۲۰۱۹، حدود شش میلیون و ۶۰۰ هزار کارگر خارجی، تقریبا ۲۰ درصد جمعیت این کشور را تشکیل میدادند که بیشتر آنها، شغلهای کم درآمد و فیزیکی را به عهده داشتند.
مهاجرها به عربستان سعودی، بیشتر در بخش ساخت و ساز و کارهای یدی داخلی مشغول به کار هستند، یعنی مشاغلی که اتباع سعودی ترجیح میدهند انجام ندهند. بسیاری از این افراد از جنوب آسیا هستند، اما بخش زیادی از آنها نیز از کشورهای شاخ آفریقا میآیند که در آن سوی دریای سرخ قرار دارد.
بازداشتگاههایی که «ساندی تلگراف» از وجود آنها آگاه است، بیشتر محل نگهداری مردان اتیوپیایی است. بر اساس برخی گزارش ها، بازداشتگاههای دیگری نیز وجود دارد که زنان در آن نگهداری میشوند.
طی یک دهه گذشته، دهها هزار جوان اتیوپیایی خود را به عربستان سعودی رسانده اند تا بتوانند از فقر در کشور خود بگریزند. این مسیر عموما توسط عوامل استخدام سعودی و قاچاقچیهای انسان هموار میشود.
این افراد اکنون تا حدی به علت شیوع همه گیری کرونا و همچنین به واسطه "سعودی کردن" نیروی کار عربستان سعودی، در دام گرفتار شده اند. این سیاست را محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی که از سه سال پیش به قدرت رسیده، در دستور کار قرار داده است.
شواهد «ساندی تلگراف» که به صورت مستقیم از مهاجران و از طریق کانالهای رمز گزاری شده جمع آوری شده است، بسیار نگران کننده است.
یکی از این افراد گفت "بسیاری از بازداشت شدگان در نتیجه زندگی در این شرایط به مدت پنج ماه، دست به خودکشی زده اند یا دچار بیماریهای روانی شده اند. نگهبانها ما را مسخره میکنند و میگویند دولت شما برایتان اهمیت قائل نیست، اکنون ما باید با شما چه کنیم؟ "
یکی دیگر از این افراد گفت "یک پسر جوان که شانزده سال سن داشت، ماه گذشته خود را حلق آویز کرد. نگهبانها تنها جسدها را بیرون میاندازند، گویی که زباله است. "
عربستان سعودی که کشوری سرشار از منابع نفتی است، از مدتها پیش از نیروی کار مهاجر از آفریقا و آسیا سوء استفاده کرده است. بر اساس آمارهای ژوئن ۲۰۱۹، حدود شش میلیون و ۶۰۰ هزار کارگر خارجی، تقریبا ۲۰ درصد جمعیت این کشور را تشکیل میدادند که بیشتر آنها، شغلهای کم درآمد و فیزیکی را به عهده داشتند.
زمانی که در ماه مارس همه گیری شیوع پیدا کرد، دولت عربستان سعودی در ریاض پایتخت این کشور در خصوص مهاجران نگران بود، زیرا این افراد در مکانهای پرجمعیت نگهداری میشوند و ممکن است ناقل ویروس باشند.
تقریبا سه هزار تبعه اتیوپی طی ۱۰ روز نخست ماه آوریل توسط سرویس امنیتی عربستان سعودی از این کشور اخراج شدند. یک یادداشت افشا شده سازمان ملل متحد حاکی از آن است که ۲۰۰ هزار نفر دیگر نیز قرار بود اخراج شوند. پس از آنکه فشارهای بین المللی علیه ریاض افزایش یافت، ممنوعیت اخراج این افراد اعلام شد.
کووید - ۱۹ کم خطرترین بیماری در بازدشتگاههای سعودی
«ساندی تلگراف» متوجه این موضوع شده است که بسیاری از مهاجرانی که قرار بود پنج ماه پیش از عربستان سعودی اخراج شوند، اکنون در حال پوسیدن در بازداشتگاههایی هستند که مملو از بیماری است. یکی از این افراد که میگوید از ماه مارس در اتاقی هم اندازه یک کلاس درس حبس شده است در این باره گفت "ما را اینجا رها کرده اند تا بمیریم. "
وی گفت "کووید ۱۹؟ کسی چه میداند؟ اینجا بیماریهای زیادی است. همه در اینجا بیمار هستند. هر کس در اینجا به نوعی بیماری مبتلا است. "
تصاویری که به صورت قاچاق از این بازداشتگاهها درز کرده است نشان میدهد بسیاری از افرادی که در این بازداشتگاهها حبس شده اند، به عفونتهای پوستی شدید دچار شده اند. آنها میگویند هیچ خدمات درمانی در اختیارشان قرار نمیگیرد.
یک مرد جوان اتیوپیایی در این باره گفت "ما صبحها یک تکه نان کوچک میخوریم، و عصرها هم برنج. تقریبا هیچ آبی به ما داده نمیشود، و دستشوییها سرریز شده است. فاضلاب به محل خوردن غذا راه پیدا کرده است. به بوی بد عادت کرده ایم. اما بیش از یکصد تن از ما در یک اتاق است، و گرما ما را میکشد. "
یک کلیپ ویدیویی کوتاه که به صورت قاچاقی از یکی از این بازداشتگاهها تهیه شده، چند اتاق را نشان میدهد که فاضلاب دستشویی، آنها را مملو از کثافت کرده است. در این ویدیو شنیده میشود که یک مرد اتیوپیایی، فریاد میکشد "دستشوییها گرفته است. سعی کردیم گرفتگی آنها را برطرف کنیم، اما نتوانستیم؛ بنابراین اکنون در کثافت زندگی میکنیم و در کثافت میخوابیم. "
او در ادامه، در اشاره به «ابی احمد» نخست وزیر اتیوپی که جایزه نوبل صلح را دریافت کرده است میگوید "به سعودیها یا حتی به ابی میگویم که گویی ما مورچه هستیم. وقتی بمیریم، گویی یک مورچه مرده است. هیچ کس اهمیت نمیدهد و توجهی نمیکند. "
عربستان سعودی به شدت به لحاظ نژادی و طبقاتی، دسته بسته شده است. مهاجران آفریقایی حقوق قانونی بسیار اندکی دارند، و بسیاری از آنها از اینکه قربانی سوء استفاده، بهره کشی جنسی و بهره کشی نژادی کارفرمایان قرار میگیرند، شکایت میکنند.
قوانین جدیدی که حقوق و دورنمای استخدام کارگران خارجی را بیش از پیش محدود میکند، در سال ۲۰۱۳ در عربستان معرفی شد. همچنین سرکوب این افراد در دوران حکومت محمد بن سلمان ولیعهد جوان این کشور که از سال ۲۰۱۷ به قدرت رسیده، ادامه داشته است.
«ساندی تلگراف» توانسته است محل جغرافیایی دو مورد از این بازداشتگاهها را مشخص کند. یک مورد از این بازداشت گاه ها، «الشمیسی» نام دارد که نزدیک شهر مقدس مکه است. مورد دیگر نیز در بندر جیزان نزدیک یمن قرار دارد. باور بر آن است که بازداشتگاههای دیگری نیز در عربستان وجود دارد که هزاران اتیوپیایی در آنها نگهداری میشود.
مهاجران در هر یک از این مراکز، اعلام کردند در هر اتاق، صدها نفر نگهداری میشوند. تصاویر ماهوارهای نشان میدهد در هر یک از این دو مرکز، چندین ساختمان وجود دارد. این بدان معنا است که احتمالا در هر یک از این مراکز، مهاجران بیشتری وجود دارد که نمیتوان با آنها تماس برقرار کرد.
مرگی در سایه بیماری حکم خاموش سعودی ها برای مهاجران آفریقا
کوگل در این باره گفت "عربستان سعودی، که کشوری ثروتمند است، از مدتها پیش مهاجران را به شکل ثبت نشده، نگهداری کرده است، از جمله بسیاری از مهاجران از شاخ آفریقا که در اماکن بسیار شلوغ، غیر بهداشتی و تکان دهنده نگهداری میشوند. در این اماکن، مهاجران عموما دچار بیماری میشوند. "
وی افزود "می توان این پرسش را منصفانه مطرح کرد که آیا مقامات عربستان سعودی، عمدا اجازه ادامه چنین شرایطی را در بازداشتگاهها میدهند تا مهاجران را بدین ترتیب، مجازات کنند. "
«ساندی تلگراف» تلاش کرد با سفارتخانه عربستان سعودی در لندن برای اظهار نظر درباره این موضوع، تماس برقرار کند، اما پاسخی دریافت نکرد. تلاش برای دستیابی به نماینده دولت اتیوپی در خاور میانه نیز موفقیت آمیز نبود. لازم به ذکر است که نام مهاجران در این گزارش، تغییر داده شده است تا از هویت آنها محافظت به عمل بیاید.
مرگ با کووید - ۱۹ حکم مهاجران آفریقایی در عربستان
مرگ با کووید - ۱۹ حکم مهاجران آفریقایی در عربستان
مرگ با کووید - ۱۹ حکم مهاجران آفریقایی در عربستان
مرگ با کووید - ۱۹ حکم مهاجران آفریقایی در عربستان
مرگ با کووید - ۱۹ حکم مهاجران آفریقایی در عربستان
مرگ با کووید - ۱۹ حکم مهاجران آفریقایی در عربستان