با رعايت دستورالعمل هاي بهداشتي؛
رنگ سرخ عاشورا بر قلب هاي جهانيان
در عاشوراي حسيني کشورهاي مختلف جهان غرق در سياه و ماتم شدند و عزاداران حسيني با رعايت دستور العمل هاي بهداشتي به عزاداري براي مظلوم کربلا پرداختند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما؛ در عاشورا حسيني کشورهاي مختلف جهان در عزاي فرزند رسول خدا و سالار شهيدان غرق در سياه و ماتم شدند و عزاداران حسيني با رعايت دستور العمل هاي بهداشتي کرونا به عزاداري براي مظلوم کربلا پرداختند ......
عزاداری عصر عاشورا در شهر امروهه هند
عزاداری روز عاشورا در شهر شیعه نشین دربند در جمهوری داغستان
شهر دربند با دو هزار سال قدمت، تنها شهر شیعه نشین روسیه در جمهوری داغستان در شمال دریای خزر است که مردم آن هر سال مراسم سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدلله الحسین (ع) را با سوز و گداز برگزار میکنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو، از این شهر که منطقه قفقاز را به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم میکند در تاریخ به عنوان دروازه ورود اسلام به روسیه یاد شده است و ساکنان آن هم اکنون عمدتا آذری زبان هستند.
دربند در طول تاریخ شاهد دهها جنگ، اشغال و آزادی بوده، اما با وجود رویدادهای بسیار چهره اصلی آن تقریبا دست نخورده باقی مانده و به همین دلیل در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.
باروها و دژهای دربند که دیوار سنگی ۴۰ کیلومتری ساخته شده زمان خسرو انوشیروان بود، از کوهستان تا کرانه دریای خزر امتداد داشت و خط دفاعی بسیار مستحکمی در برابر مهاجمان به شمار میآمد.
وجود چندین کتیبه فارسی باستان از دوران ساسانیان همچنین مربوط به مدح شاه عباس صفوی از جمله آثار برجای مانده از دوران حکومت ایرانیان بر این شهر است.
دربند کنونی با یک هزار و ۷۷۶ کیلومتر مربع مساحت و ۱۲۳ هزار و ۷۲۰ نفر جمعیت از شهرهای مهم جمهوری داغستان است.
مسلمانان شیعه مذهب و آذری تبار با حدود ۴۰ هزار نفر بزرگترین جامعه شهر دربند را تشکیل میدهند و بخش دیگری از جمعیت آن را نیز لزگینها، دارگینها، روسها، تبسرانها، ارامنه، آگولها و تاتها تشکیل میدهند.
بر اساس اطلاعات تاریخی، جامعه شیعیان شهر دربند از نخستین جوامع مسلمان در روسیه محسوب میشوند.
جامعه شیعیان دربند در دهههای نخستین اسلام با ورود پیروان این دین به قفقاز شکل گرفت و مسلمانان منطقه نیز تمامی آداب و رسوم خود را که از دیرباز به آنها ارث رسیده، حفظ کرده اند از جمله اینکه نیمه روز هنگام ظهر بانگ اذان در شهر به صدا در میآید و مومنان را برای اقامه نماز به مسجد فرا میخواند.
در این موقع مسلمانان خود را به مساجد شهر میرسانند به ویژه اینکه بسیاری تلاش میکنند در مسجد جامع دربند که قدیمیترین مسجد روسیه محسوب میشود و شیعیان همراه اهل تسنن در آن نماز میخوانند، حضور یابند.
مسلمانان دربند و مناطق اطراف آن همچنین سوگواریهای محرم را با شکوه برگزار میکنند و دستههای سوگوار در نواحی مختلف شهر حرکت کرده و مردم سینه زنی میکنند.
مراسم عاشورا در مسجد امام حسن "قیزیل حاجلی " گرجستان
عزاداری ظهر عاشورا در ضاحیه بیروت
هزاران نفر از دلباختگان حضرت اباعبدالله الحسین در عاشورای حسینی در پاکستان به خیابانها آمدند و عزاداری کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، مراسم عزاداری روز عاشورا در پاکستان بزرگترین همایش عقیدتی این ملت به شمار میرود که امسال نیز با وجود شیوع کرونا بهطور گسترده و با حضور چشمگیر مسلمانان شیعه و سنی در تمام نقاط این کشور برگزار شد.
مراسم عزاداری عاشورای امسال در شهرهای بزرگ پاکستان مانند کراچی، پیشاور، لاهور، راولپندی و کویته با حضور علمای اهل سنت و شیعه همراه با اقامه نماز جماعت ظهر شروع شده و در ادامه مسلمانان پاکستانی با برپایی هیاتهای سینه زنی، نوحه خوانی و زنجیرزنی به ذکر مصیبت سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) پرداختند.
اصلیترین مراسم عزاداری امام حسین (ع) در پاکستان، روز عاشورا در شهر لاهور از حسینیهای در خیابان "پاندو"، در کراچی از پارک "نیشتر" و در شهر راولپندی از حسینیه "کرنل مقبول" آغاز شده و تا بامداد روز دوشنبه ادامه خواهد داشت.
شبکههای تلویزیونی پاکستان نیز امروز مراسم مذهبی و عزاداری پخش و به احترام این روز از پخش برنامههای موسیقی و دیگر برنامههای شاد خودداری میکنند.
مردم مسلمان پاکستان همچنین قیام امام حسین (ع) را سمبل پیروزی مقاومت در برابر نظام طاغوت و باطل میدانند و معتقدند اگر امام حسین (ع) و یارانش علیه نظام باطل قیام نمیکردند چه بسا دین مبین اسلام محمدی (ص) منحرف میشد.
دولت پاکستان برای تامین امنیت بیشتر، سرویس تلفن همراه در روزهای تاسوعا و عاشورا در شهرهای بزرگ این کشور را قطع کرده و تمام دستههای عزاداری توسط نیروهای پلیس، امنیتی و در برخی مناطق توسط نیروهای ارتش محافظت میشوند.
فریاد لبیک یاحسین عزاداران حسینی در ظهر عاشورا در شهر راولپندی پاکستان
مراسم عاشورا در مسجد کبود ایروان
مراسم عزاداری سید الشهدا علیه السلام در روز عاشورا در شهرهای مختلف یمن
عزاداری عصر عاشورا در سرینگر مرکز کشمیر هند
برگزاری نماز ظهر عاشورا در استانبول
نماز ظهر عاشورا با حضور عزادران حسینی در مسجد زینبیه هالکالی استانبول اقامه شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از استانبول، عزادران حسینی با اقتدا به نماز ظهر عاشورای حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام، همزمان با وقت شرعی، نماز اول وقت ظهر عاشورا را اقامه کردند.
برگزاری مراسم ظهر عاشورا در مرکز اسلامی برلین
شیعیان و علاقمندان به اهل بیت علیهم السلام ظهر عاشورا در مرکز اسلامی برلین گرد هم آمدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، این مراسم با حفظ مقررات بهداشتی برگزار شد.
شرکت کنندگان با نام نویسی از قبل، حفظ فاصله و زدن ماسک در این مراسم شرکت کردند.
وبینار محرم در ایتالیا
به همت مرکز فرهنگی امام علی (ع) شهر میلان، وبینار محرم با موضوع چگونه امام حسین (ع) را یاری کنیم برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، تعدادی از صاحب نظران ایتالیایی، عرب و ایرانی شرکت کننده در این وبینار، درباره نهضت امام حسین (ع) و پیام حرکت آن حضرت در روز عاشورا گفتگو و تبادل نظر کردند.
شیخ عباس دی پالما روحانی ایتالیایی و مسئول مرکز اسلامی امام مهدی (عج)، دکتر احمدی رئیس کنفدراسیون اسلامی شیعیان، مهدی شقیر مسئول مرکز اسلامی توحید تورینو، خانم هویدا جبق مسئول اتحادیه بانوان اهل بیت اروپا، سید علی حسینی مسئول مرکز اسلامی امام علی (ع) سوئیس، کشیش جان پیئرو، کاتولیک و مسئول مجمع ادیان در میلان و اسحاق قاسمی عضو مرکز اسلامی میلان از سخنرانان این جلسه برخط بودند.
بررسی اهداف قیام و حرکت امام حسین (ع) و چگونگی ادامه راه حضرت در عصر حاضر از جمله مطالبی بود که در این وبینار پیرامون ان صحبت شد.
عزاداری ایرانیان مقیم چین و محبان اهل بیت
ایرانیان مقیم چین و محبان اهل بیت (ع) با برپایی آیینهای ویژه از جمله قرائت زیارت عاشورا و سینه زنی در سوگ سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران با وفایش نشستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پکن، آیین عاشورای حسینی امروز با حضور دهها ایرانی در سفارت جمهوری اسلامی در پکن و کنسولگریهای ایران در شهرهای گوانجو و شانگهای برگزار شد.
در آیین روز عاشورا در پکن که با حضور «محمد کشاورز زاده» سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین برگزار شد، پس از قرائت زیارت عاشورا «عباسعلی وفایی» رایزن فرهنگی سفارت ایران درباره قیام اباعبدالله الحسین (ع) و وقایع کربلا سخنرانی کرد.
مراسم گرامیداشت یاد و خاطره قافله سالار شهیدان کربلا حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران با وفایش از شب هفتم ماه محرم در سفارت جمهوری اسلامی ایران در پکن شروع شده و تا ۱۳ این ماه ادامه مییابد.
ایرانیان مقیم شهرهای گوانگجو و شانگهای در چین نیز با حضور در کنسولگریهای جمهوری اسلامی ایران، ضمن برگزاری مراسم عزاداری، یاد و خاطره شهدای کربلا را گرامی داشتند.
شب زنده داری شیعیان مسکو از غروب تاسوعا تا ظهر عاشورا
هزاران تن از شیعیان ساکن پایتخت روسیه با حضور در مرکز اسلامی و هفت حسینیه و مسجد شیعیان ، با رعایت موازین بهداشتی ، در غم شهادت سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران باوفای آن حضرت عزاداری و سینه زنی کردند.
عزاداران حسيني در مسکو
جمهوری آذربایجان در شب عاشورای حسینی
میعادگاه عاشقان حسینی در شهر دمشق
عزاداری ایرانیان واشنگتن در عاشورای حسینی
عزاداری عاشورای حسینی در ترکیه
مراسم عزاداری شب عاشورا در مسجد امام علی دانمارک
مراسم شب عاشورا در شهر لشکرگاه مرکز استان هلمند
عزاداری مردم شهر امروهه هند
عزاداری پرشور شیفتگان مکتب عاشورا در گرجستان
عزاداری فارسی زبانهای ساکن دهلی
عزاداری روز عاشورا در منطقه بدگام کشمیر هند
تجمع صدها هزار یمنی در صنعا به مناسبت روز عاشورا
عزاداری عاشورائیان در لهستان
رنگ سرخ عاشورا بر قلب هاي جهانيان
رنگ سرخ عاشورا بر قلب هاي جهانيان
رنگ سرخ عاشورا بر قلب هاي جهانيان
رنگ سرخ عاشورا بر قلب هاي جهانيان
رنگ سرخ عاشورا بر قلب هاي جهانيان
رنگ سرخ عاشورا بر قلب هاي جهانيان