انتخابات آمریکا در سایه کرونا، اعتراضات و رکود اقتصادی
تشدید رقابت بر سر ورود به کاخ سفید؛ ۶۶ روز مانده به انتخابات
دموکراتها در مرحله برگزاری کنوانسیون حزبی موفق شدند توجه شمار بیشتری از شهروندان آمریکایی را به خودشان جلب کنند.
>> جو بایدن از معاون اوباما تا رقیب ترامپ >> دونالد ترامپ چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا >> نمای کلی انتخابات۲۰۲۰ آمریکا >> نقش سوپرپکها در انتخابات آمریکا >> بررسی مشکلات آمریکا از منظر نامزدهای انتخابات
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ خبرنگار آمریکایی در مصاحبه با تلویزیون سی ان ان، گفت: دموکراتها در مرحله برگزاری کنوانسیون حزبی موفق شدند توجه شمار بیشتری از شهروندان آمریکایی را به خودشان جلب کنند و به نوعی در این مرحله جمهوریخواهان را شکست دادند.
اتهام جو بایدن ضد ترامپ درباره تفرقه افکنی در آمریکا جو بایدن، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: ترامپ میخواهد با ایجاد تفرقه و شکاف در بین مردم آمریکا توجه آنها را از مسائل اساسی منحرف کند. مشروح خبر
آخرین دروغهای ترامپ در سخنرانی اخیرش شبکه تلویزیونی سی ان ان در برنامهای به بررسی دروغهای متعدد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی اخیر خود در مجمع ملی جمهوری خواهان پرداخت. مشروح خبر
مواجه بودن ترامپ در رقابتهای انتخاباتی با مشکلات عدیده رئیس جمهور آمریکا در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری امسالِ این کشور، در برابر رقیب دموکراتِ خود، با مشکلات عدیده ای- از جمله، همه گیری کرونا، ادامه اعتراضات مردمی در آمریکا، مشکلات اقتصادی و عقب بودنِ مستمر از جو بایدن در نظرسنجیهای ملی- مواجه شده است. مشروح خبر
حمایت برخی مشاوران سابق مقامات جمهوریخواه از بایدن بیش از ۱۵۰ نفر از مشاوران و کارمندان تیمهای شخصیتهای مهم جمهوریخواه در آمریکا مانند جرج بوش رئیس جمهور سابق و سناتورها جان مک کین و میت رامنی حمایت خود را از جو بایدن رقیب دموکرات دونالد ترامپ اعلام کردند. مشروح خبر
تاکید پلوسی بر مشروعیت نبخشیدن بایدن به ترامپ در مناظره نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفت: بایدن نباید با مناظره با ترامپ به او مشروعیت ببخشد. مشروح خبر
بینندگان تلویزیونی سخنرانی ترامپ از سخنرانی بایدن کمتر بود براساس برآوردهای "نیلسن"، ببیندگان تلویزیونی سخنرانی دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از سخنرانی جو بایدن رقیب دموکرات وی کمتر بود.
۶۶ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰، نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که تا امروز شنبه ۲۹ اوت، "جو بایدن" نامزد حزب دموکرات پیروز انتخابات رئیس جمهوری امریکا، ۷ ممیز یک دهم درصد از دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه خود پیشی گرفته است.
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با ۴۹.۶ درصد امتیاز از ترامپ با۴۲.۵ درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای شبکه خبری سیبیاس نیوز (CBS News) بایدن۵۴ درصد و ترامپ۴۴ درصد، پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن۴۷ درصد و ترامپ ۳۸ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، شبکه خبری سی ان ان (CNN) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ۴۰ درصد، شبکه خبری ایبیسی نیوز (ABC News) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، شبکه خبری ان بی سی (NBC News) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۱ درصد، شبکه خبری فاکسنیوز (Fox News) بایدن ۴۹ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن۵۱ درصد و ترامپ۴۳ درصد، دانشگاه مانموس (Monmouth) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۱ درصد و هفته نامه اکونومیست (The Economist) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۰ درصد را نشان میدهد.
نتایج نظرسنجیها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بارها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجیها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجیها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوریخواهان در نظرسنجیها شرکت نمیکنند.
علیرغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجیها را باید در پی بیتفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که ۶۶ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است.
براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از ۱۸۵ هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
بیش از ۶ میلیون مبتلا به کرونا در آمریکا بر اساس آخرین سازمان بهداشت جهان شمار مبتلایان به بیماری کووید - ۱۹ از مرز ۶ میلیون نفر گذشت. مشروح خبر
سایه اعتراضات بر انتخابات آمریکا
نزدیک به۶۶ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری آمریکا گذاشته است. تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است. از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
انتقاد میشل اوباما از ترامپ و نژادپرستی در آمریکا بانوی اول سابق آمریکا، تیراندازی پلیس به جیکوب بلیک و همچنین کشتار معترضان در ویسکانسین را محکوم کرد.
مرگ ۷۵۱ آمریکایی بر اثر خشونت پلیس براساس اطلاعات گروه تحقیقاتی «مپینگ پلیس وایولنس»، در ۲۳۵ روز گذشته، ۷۵۱ آمریکایی بر اثر خشونت نیروهای پلیس کشته شده اند.
درگیری پلیس با معترضان در سراسر آمریکا بعد از تیراندازی به جاکوب بلیک ۲۹ ساله اعتراضها و تظاهرات به تبعیض نژادی ساختار یافته در سراسر آمریکا شعله ور شد. مشروح خبر
ترامپ، شرکت کنندگان در تظاهرات واشنگتن را اوباش نامید هزاران نفر از مردم آمریکا در واشنگتن در اعتراض به بی عدالتی نهادینه در این کشور تجمع بزرگی برپا کردند.
پیام هریس به معترضان در تجمع واشنگتن معاون بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ گفت: کشور، هرگز چنین جنبش قدرتمندی را تجربه نکرده است؛ اگر با هدف و جدیت و پشتکار پیش برویم، کاری را که با جسارت از دهه ۱۹۶۰ آغاز شد، تکمیل خواهیم کرد.
همهگیری کرونا و اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا اقتصاد این کشور را با بحران عمیقی روبرو کرده و بیکاری میلیونها نفر را به دنبال داشته است. جدیدترین گزارشها در آمریکا نشان میدهد با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آمریکا میزان تقاضا برای بهرهمندی از مزایای بیکاری در آمریکا رو به افزایش گذاشته و پیشبینی شده است تا پایان ماه جاری میلادی حدود ۵۰ میلیون نفر در این کشور شغل خود را از دست بدهند.
اعتراف رئیس بانک مرکزی آمریکا به دشوار بودن احیای اقتصادی آمریکا جروم پاول رئیس بانک مرکزی آمریکا گفت: احیای اقتصادی آمریکا بسیار دشوار است. مشروح خبر