قطع تماس بازداشت شدگان سیاسی در عربستان سعودی با خانواده هایشان، ادامه سریال نقض گسترده حقوق بشر در این کشور است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه الجزیره، قطع تماس بازداشت شدگان سیاسی در عربستان سعودی با خانواده هایشان، ادامه سریال نقض گسترده حقوق بشر در این کشور است.
مجری شبکه الجزیره گفت: اصرار مسئولان سعودی در اعمال فشار بر بازداشت شدگان سیاسی در این کشور ادامه دارد و آنان تماس این افراد را با خانواده هایشان را قطع کرده اند. همچنین در ادامه نقض گسترده حقوق بشر در عربستان، این افراد با شکنجه روبرو میشوند.
زیاد برکات گزارشگر شبکه تلویزیونی الجزیره گفت: در زندانهای عربستان چه رخ میدهد؟ هیچ تصویری از زندانهای عربستان وجود ندارد و هیچ کس نمیداند پشت دیوارهای آنها چه میگذرد. خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ به نقل از افراد نزدیک به بازداشت شدگان، بخشی از این حقایق پشت پرده را منتشر کرده است. بلومبرگ میگوید مقامات سعودی، تماس بین بازداشت شدگان برجسته را با خانواده هایشان قطع کرده اند. بلومبرگ به نقل از پسر سلمان العوده مبلغ مشهور عربستانی تاکید کرد آخرین تماس خانواده وی با پدرش ماه مه گذشته یعنی سه ماه قبل بود. این موضوع، نگرانیهایی درباره سلامت او ایجاد کرده است، به ویژه که عبدالله الحامد مبلغ عربستانی در زندان فوت کرد.
در ادامه این گزارش آمده است: فقط العوده نیست که تماسش با خانواده اش قطع شده است، بلکه شمار دیگری از بازداشت شدگان از جمله لجین الهذلول مدت هاست با خانواده هایشان تماسی نداشته اند. خانواده الهذلول، سعود القحطانی مشاور سابق دربار سعودی را به شکنجه و تعرض جنسی به وی متهم میکنند. بر اساس گزارش بلومبرگ، بیش از دو ماه است تماسها با لجین قطع شده است. این در حالی است که پیشتر به طور رسمی به خانوادههای بازداشت شدگان اجازه داده میشد تا تماسهای تلفنی منظم با آنها داشته باشند و گاهی هم هفتگی این تماسها برقرار میشد، اما قطع این تماس ها، شک و تردید سازمانهای بین المللی حقوقی را افزایش میدهد و باعث ابهام بیشتر درباره وضع بازداشت شدگان میشود، به ویژه که مقامات سعودی، درباره میزان شیوع ویروس کرونا در زندانهای عربستان شفاف عمل نمیکنند. به همین علت نگرانیهای واقعی درباره وضع سلامت بازداشت شدگان وجود دارد و مشخص نیست آیا با شکنجهای روبرو هستند که ممکن است باعث مرگ آنها شود یا خیر؟
گزارشگر این شبکه خاطر نشان کرد: این تحولات در حالی رخ میدهد که همچنان ابهام درباره سرنوشت محمد بن نایف ولیعهد سابق سعودی ادامه دارد. محل بازداشت و وضع سلامت محمد بن نایف مشخص نیست و گمانه زنیهایی درباره احتمال قتل او مطرح شده است. مقامات سعودی هیچ اظهارنظری در این باره نکرده اند و حداقل آن را تکذیب نمیکنند. این موضوع درباره شاهزاده احمد بن عبدالعزیز هم صادق است. او بر اساس توافق سیاسی و پس از دریافت تضمینهایی به عربستان بازگشت، اما این تضمینها نقض و او هم بازداشت شد و هیچ اطلاعی درباره وضع سلامت او وجود ندارد. پس از آنکه سعد الجبری افسر سابق اطلاعاتی عربستان از محمد بن سلمان در آمریکا شکایت کرد، مطرح شدن این مسایل میتواند فشارها بر عربستان را در پرونده حقوق بشر تشدید و راه پیش روی محمد بن سلمان را دشوارتر کند و شاید باعث محدود شدن تردد او خارج از عربستان شود. به گفته بعضی از ناظران، اقدامات علیه بعضی از شاهزادگان سعودی، برای هموار کردن کامل مسیر بن سلمان برای رسیدن به پادشاهی است.