دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، بیانیه گام دوم را تغییر چشم انداز کشور از20 به 40 سال دانست.
آقای سعیدرضا عاملی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: چشم انداز چهل ساله کشور موجب قاعده مند شدن پیشرفت کشور خواهد شد اما پیچیدگی هایی در تدوین قانون خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه همه کشورها به سوی برنامه ریزی دراز مدت برای توسعه رفته اند، افزود: 7 راهبرد تدوین شده در بیانیه گام دوم فرهنگ مبنی و دانشگرا هستند.
عاملی گفت: نخستین راهبرد در زمینه آموزش و تحقیقات توجه به این نکته است که آن سوی دانایی، توانایی است به این معنی که اگر می خواهیم توانا باشیم راه ما کسب دانایی است .
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: بر اساس مصوبه جلسه 830 این شورا ،کمیته ای به منظور تدوین سیاست های فرهنگی و دانش بنیان گام دوم تشکیل می شود .
عاملی اضافه کرد: نخستین جلسه این کمیته با حضور اعضا در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شده است.
تخصص گرایی موجب عدالت اجتماعی می شود
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی توجه به تخصص گرایی را از لایه های زیرین تحقق عدالت اجتماعی بر شمرد.
سعیدرضا عاملی در حاشیه نشست کمیسیون فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش بنیان شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: امسال به نام «جهش تولید» است و جهش تولید به معنای استفاده از فناوری های نوین به منظور دستیابی به اولویت های اساسی مردم در اقتصاد است.
وی با اشاره به اینکه ارزش افزوده در استفاده از فناوری های نوین در جهان قابل ملاحظه است افزود: باید در سال جهش تولید از رونق اقتصادی نیز فراتر رویم و به رشدی دو رقمی با استفاده از فناوری های نوین دست یابیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به طرح مطرح شده در مجلس در زمینه جهش تولید گفت: این طرح باید با بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تطبیق داشته باشد.
آقای عاملی درباره جمع بندی نشست امروز کمیسیون اقتصاد دانش بنیان شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: پیشنهاد شد سیاست گذاری های کلان اقتصاد دانش بنیان در این شورا باشد و مجلس به تصویب قوانین موثر و کارآمد در این زمینه بپردازد.
وی اضافه کرد: هم اکنون 12 هزار مصوبه قانونی از مجلس شورای اسلامی داریم که باید تنقیح شود و ما اکنون تنقیح پیش از تصویب طرح جهش تولید را مورد نظر قرار داده ایم چرا که قوانین بیش از اندازه نیز مورد تایید نیست.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: فناوری های نوین در تمام بخش های اقتصادی (صنعت، کشاورزی و خدمات) موثر است.
آقای عاملی افزود: صنعت نوع چهارم (استفاده از فناوری های نوین) همچنین کشاورزی فیزیکی - سایبری و خدمات هوشمند به گونه ای است که ارزش افزوده را در استفاده از فناوری های نوین برای اقتصاد جهان به همراه داشته است.
وی گفت: کشور ما برای دستیابی به جهش تولید و عدالت اجتماعی نیازمند استفاده بهینه از فناوری های نوین است.