رئیس جمهور گفت: مبارزه با فساد یک واقعیت است و باید حتما با افرادی که در مسیر رانت هستند و حقوق مردم را زیرپا میگذارند، مقابله کنیم.
آقای روحانی افزود: یعنی اگر ما برای پیروزی و یا شکست رقیب، خود را پشت عناوینی پنهان کردیم و یک عده طرفدار جوان شدند و یک عده طرفدار پیرمردها و تعدادی طرفدار حقوق زنان و تعدادی مخالف حقوق زنان و تعدادی طرفدار مقابله با فساد و تعدادی طرفدار رانت خوار، این مسایل باعث شکاف جامعه میشود.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه برخی از این تقسیم بندیها دارای ریشههای سیاسی و رقابتها و تقابلهای جناحی است، گفت: کلیت این تقابل مفید نیست، این دو قطبیهایی است که به نفع جامعه تمام نمیشود و موجب انشقاق بیشتر میشود.
وی ادامه داد: در بحث کرونا تعدادی به دنبال ایجاد دوقطبی بودند که جان مهم است یا نان مهم است؟ یا الان که محرم است دیانت مهم است یا سلامت مهم است.
آقای روحانی با اشاره به اینکه ایجاد اینگونه تقابلهای غیرواقعی میتواند جامعه را دچار شکاف کند، افزود: هم میتوان دیانت را حفظ کرد و هم سلامت را و هم میتوان جان را حفظ کرد و هم سلامت را و هیچ تقابلی اینها باهم ندارد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه باید با فساد مبارزه شود و این یک واقعیت است و باید حتما با افرادی که در مسیر رانت هستند و حقوق مردم را زیرپا میگذارند، مقابله کنیم، گفت: ریشه اینها برمی گردد به این موضوع که ما ابتدا باید شفافیت درست کنیم.
آقای روحانی همچنین گفت: ما زمانی که در بخشهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی شفاف نیستیم، شفافیت بوجود نمیآید و اطلاع رسانی صورت نمیگیرد و رسانهها در همه زمینهها آزاد نیستند، یعنی رسانه در هر بخشی اگر خواست نقد کند بتواند نقد انجام دهد، ولی الان شرایط ما همچون شرایطی نیست یعنی همین نکتهای که شما الان اینجا درباره فساد میگویید که آیا مقابله با آن خوب یا دقیق است یا اشکال دارد، خیلی جرات نمیکنید که آن را تیتر روزنامه کنید و اگر تیتر روزنامه بکنید روزنامه شما دچار مشکل میشود.
رئیس جمهور افزود: کلیت این حرف درست است که ما باید با فساد مبارزه بکنیم، ولی این مساله را از مسایل مختلف خارج کنیم.
آقای روحانی با تاکید بر اینکه باید در مبارزه با فساد شفافیت صورت گیرد، گفت: ریشه مبارزه با فساد از دادگاه شروع نمیشود و از دولت الکترونیک شروع میشود یعنی ما باید دولت را الکترونیک و کارهایمان، شرکتهای عمومی، غیردولتی و خصولتی را شفاف کنیم.
رئیس جمهور افزود: اگر ما در آن مرحله موفق نبودیم باید دستگاههای نظارتی و قوه قضاییه وارد شوند.
آقای روحانی گفت: اگر موردی در مساله فساد وجود دارد و ما بخواهیم آن را تبلیغاتی کنیم تا مرحله نهایی قضایی آن باید پیش برویم و بعد اقدام کنیم، والا اگر فردی در مرحله اول ممکن است محکومیت پیدا کند و در مرحله دوم ممکن است تغییر پیدا کند، باید صبر کنیم تا به مرحله نهایی برسیم و بعد اعلام کنیم و در شیوه اعلام ممکن است اختلاف نظرهایی وجود داشته باشد، اما ایجاد شکاف و تفرقه در جامعه در مسایلی که میشود واقعا آنها را حل و فصل کرد به نظام صدمه میزند.
آقای روحانی افزود: شوراهای اجتماعی مسئول همه مسایل نیستند، ولی میتوانند در بعضی از شوراها از جمله شورای اجتماعی این مسایل را مطرح کنند و سه قوه میتوانند این مسایل را باهم مطرح کنند و هماهنگی بوجود آورند و این موارد میتواند موثر باشد و تخفیف دهد، هم مبارزه با فساد باشد و هم ایجاد انشقاق و شکاف نباشد.