رئیس جمهور بر افزایش قدرت ملی و پیشرفتهای همه جانبه در عرصههای مختلف اعم از اقتصادی، فرهنگی، توان دفاعی و سیاست خارجی برای بازدارندگی مقابل دشمنان و حراست از منافع ملی تاکید کرد.
رئیس جمهور افزود: وقتی میگوییم میزان تولید محصولات کشاورزی در دولتهای یازدهم و دوازدهم از ۹۷ میلیون تن به ۱۳۰ میلیون تن رسیده، یعنی قدرت کشورمان در عرصه امنیت غذایی افزایش یافته است، گام بزرگی که براساس آن در هفت سال میزان محصولات کشاورزی را ۳۰ درصد در مقایسه با کل تاریخ کشور افزایش داده ایم که این قدرت محسوب میشود.
آقای روحانی گفت: وقتی در بخش دفاعی توان ما در پدافند هوایی به نحوی افزایش یافت که توانستیم سامانه باور ۳۷۳ را تولید کنیم که سامانهای قدرتمندتر از اس ۳۰۰ است، این بخشی از قدرت کشورمان محسوب میشود.
رئیس جمهور تولید ناوچه، زیردریایی و موشک کروز دریایی را از دیگر دستاوردهای دولت در عرصه دفاعی دانست و افزود: برد موشک کروز دریایی که هفته قبل از آن رونمایی شد، هزار کیلومتر است این را با دوره جنگ و حتی با چند سال قبل مقایسه کنید که موشکهای مشابه دریایی ۳۰۰ کیلومتر داشت که در ادامه به ۷۰۰ کیلومتر و اکنون به برد ۱۰۰۰ کیلومتر رسید.
آقای روحانی دیپلماسی را از دیگر عرصههای قدرت کشورمان برشمرد و با اشاره به شکست اخیر آمریکا در ارایه قطعنامه ضدایرانی، گفت: در تاریخ سازمان ملل کم سابقه است که این گونه در مقابل آمریکا به عنوان ابرقدرت و یکی از اعضای شورای امنیت بایستیم و موفق شویم.
رئیس جمهور افزود: آمریکا در این عرصه قطعنامهای برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ما ارایه کرده بود و در ۴۳ سال قبل ادعا کرده بودند که سلاحهای ما علیه منطقه است و اکنون میخواهند از پایان تحریم تسلیحاتی ما جلوگیری کنند، اما فقط یک رای آوردند که این به معنی موفقیت دیپلماسی است.
آقای روحانی همچنین گفت: در عرصه هستهای نیز موفقیت بزرگی کسب کرده ایم و علت اینکه میگوییم آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی این همه نگران شدند و ترامپ را واداشتند که برجام را بشکند به این علت بود که برجام در کشورمان گشایش ایجاد کرده بود.
رئیس جمهور تاکید کرد: بنابراین آنچه برای ما اهمیت دارد، قدرت ملی است که شامل سیاست خارجی، سیاست داخلی و عرصههای اقتصادی، فرهنگی، دفاعی و علمی است، چنانکه در عرصه فناوری پیشرفتهای زیادی کسب کردیم.