چگونه برای آینده کودکمان پسانداز کنیم؟
یکی از کارهای خوبی که در دوران بچگی به ما آموزش داده میشد، پسانداز در قلکهای پلاستیکی یا سفالی آن زمان بود.
به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما؛ این روزها مشکلات مالی گریبانگیر بسیاری از خانوادهها شده است. سؤالی که ذهن خیلی از والدین را درگیر نموده، این است که با این اوضاع اقتصادی چه آیندهای در انتظار فرزندم است؟ چطور میتوانم برای آینده وی پسانداز کنم؟ در آینده مخارج دانشگاه، ازدواج، خانه، جهیزیه و... او را از کجا تأمین کنم؟
یکی از چیزهای خوبی که در دوران بچگی به ما اموزش داده میشد، پسانداز در قلکهای پلاستیکی یا سفالی آن زمان بود. تا اینجای کار خوب بود، ولی کاش صرفا به همین جا تمام میشد. در آن هنگام به ما اموزش نمیدادند که به چه دلیل چیزی پسانداز میکنی؟ هدفت چیست؟
یا اهداف را درست و حسابی تعریف نمیکردند. معمولاً پس اندازها صرف خرید لباسی برای عید و یا اول مهر میشد. همین حالا هم در بسیاری از وقتها پدر و مادرها اینکار را میکنند. به عنوان مثال فلان بچهی هفت ساله تبلت میخواهد، چرا؟ به علل گوناگون. داشتن یک تبلت پول زیادی را میخواهد. فکر کنم لااقل آن به اندازهی دستمزد یک ماه یک کارمند باشد.
میدانیم که آینده فرزند تا حد زیادی به میزان درامد خانواده بستگی دارد! نگرانی برای تأمین آینده فرزندان، باعث میشود تا والدین دوراندیش به فکر پس اندازی برای فرزندان خود باشند. به همین علت سعی میکنند از درآمد خود، پس اندازی را برای فرزندشان فراهم کنند! ولی معمولاً این پس اندازها مقطعی است و پس از چند وقتی بدست فراموشی سپرده میشود!
فرزندان ارزشمندترین دارایی برای هر پدر و مادری هستند و پدر و مادرها از همان زمان تولد به دنبال ساختن آیندهای بهتر و مطمئن برای فرزندانشان میباشند. حساب بانکی، سرمایه گذاری تحصیلی و سرمایه گذاری ریالی، بیمه، بورس و … چند شیوه رایج برای انجام سرمایه گذاری هستند.
ولی مهمتر از همه این است که به فرزندمان راههای سرمایه گذاری و چگونگی آن را یاد بدهیم و درتمام لحظات لذت سرمایه گذاری شریکش کنیم.
بگذارید بزرگ شوند!
سفارش ما برای ترغیب بچهها به کسب ازادی مالی به معنای فرار از کار و کوشش نیست. اکثر افرادی که ثروتهای بزرگ و استقلال و ازادی مالی دارند معمولاً تا پایان عمر و یا تا وقتی که توانش را دارند به کارشان ادامه میدهند. آنها هیچ اجباری به این کار ندارند. آنها به کارشان ادامه میدهند، زیرا کارشان را دوست دارند و از آن لذت میبرند؛ و همین عشق و علاقه به کاری که انجام میدهند یکی از بزرگترین رازهای موفقیت آنان است.
پدر! مادر! شما مسئولید:نقش والدین در شکوفایی خلاقیت کودکان
پس بهتر است درعین حال که فرزندان خود را برای رویارویی با بدترین وضعیت آماده و قدرتمند میکنیم، آنان را برای دستیابی به بزرگترین رویاهای مالی برانگیزیم.
در اینصورت آنان کارآفرینان، دانشمندان، متخصصان، سرمایه داران و خدمتگزاران فردا خواهند بود. آنها را ترغیب کنیم که با کشف و شکوفایی استعدادهای خاص خود از راه اشتیاق، پشتکار، مداومت و خلاقیت در جهت بزرگترین رویاهای خویش گام بردارند و با ارائه خدمت به جامعه، زندگی خویش و افراد دیگر را راحت تر، بی نیازتر و زیباتر سازند.
بهترین شیوههای سرمایه گذاری برای فرزندان
با توجه به تورم موجود در جامعه دیگر خانوادهها نمیتوانند مثل قبل پولهای خود را برای آینده فرزندانشان در قلک یا حسابهای بانکی آنها پسانداز کنند، با این کار تنها روز به روز ارزش پول آنها کاهش مییابد. ولی بهترین شیوه سرمایه گذاری برای بچهها کدام است؟ کدام شیوه سرمایه گذاری را برای آینده فرزندانمان انتخاب کنیم که در بلند مدت پولمان چند برابر شود و آینده فرزندانمان با آن تامین شود؟
خرید طلا و سکه بهترین روش سرمایه گذاری برای فرزندان
خرید طلا و نگهداری آن میتواند یکی از بهترین روشها برای سرمایه گذاری بچهها باشد، زیرا با دید بلند مدت بر روی طلا سرمایه گذاری میکنید قطعاً یکی از امنترین و پرسودترین راههای سرمایه گذاری برای آینده کودکان شما خواهد بود.
چون قرار است طلا را با دید سرمایه گذاری خریداری کنید به دستمزد ساخت و مالیات و … طلا هم توجه داشته باشید تا قسمت زیادی از پولتان صرف هزینههای اضافی نشود. به علت وجود این چنین مشکلات برای خرید طلا خیلی از اشخاص سرمایه گذاری در سکه را نسبت به طلا شیوه مطلوب تری برای سرمایه گذاری میدانند.
عضویت در صندوقهای خانوادگی یک شیوه سرمایه گذاری برای فرزندان
صندوقهای خانوادگی یک شیوه سرمایه گذاری عالی و بدون ریسک برای کودکان است. این صندوقها دیگر مثل بانکها دردسر پیدا کردن ضامن، دادن چک و سفته و پرداخت سودهای چند درصدی را ندارد. در صندوقهای خانوادگی اعضا به صورت ماهیانه مبلغ مشخصی را پرداخت نموده و اوایل یا اواخر هر ماه رییس صندوق، نام اعضا را قرعه کشی میکند تا معلوم شود وام به نام چه کسی در میآید.
والدین میتوانند با پیدا کردن این صندوقها در بین دوستان، خانواده و یا همکاران، به نام کودکشان عضو صندوق شده و با وام دریافتی برای کودکشان طلا و سکه، زمین و یا سهام بخرند تا ارزش پول را در دراز مدت افزایش دهند.
پس انداز بلندمدت یک شیوه سرمایه گذاری برای فرزندان
تا پیش از ۱۱ سالگی کودک بسیار تحتتأثیر رغبتهای آنی است و پسانداز کوتاه مدت برای وی مطلوب است، ولی در این سنین او هم از لحاظ کنترل احساسات و هم از لحاظ درک مفاهیم ریاضی پسانداز و سود امادگی پسانداز درازمدت را دارد؛ بنابراین لازم است که یک حساب پس انداز برای او باز کنید و او را با شیوه پس انداز کوتاه مدت، درازمدت و سود سالانه حاصل از آن اشنا کنید. به او یاد بدهید که قسمتی از هر پولی را که به دستش میرسد به پسانداز طولانی مدت اختصاص دهد. این یکی از بنیادیترین عادتهای مالی است که میتوان در این سن در وجود بچه نهادینه کرد. عادتی که به تنهایی میتواند موفقیت مالی او در بزرگسالی را تضمین کند.
به بچه یاد دهید که برای خرید وسایل ارزشمندتر قسمتی از هزینههای خود را کاهش داده برای آن پسانداز کند. به عنوان مثال چنانچه بچه شما هرروز ۲۰۰۰ تومان پول توجیبی اش را صرف خوراکی میکند به او بگویید که با پسانداز یک روز در میان پول خوراکی اش میتواند بعد از یک سال یک تبلت خوب بخرد. چنین کاری انگیزه و توانایی او را برای مدیریت پول و پسانداز درازمدت تقویت میکند.