ابتلای سالانه هزار تا سه هزار نفر
ساخت و ساز بی رویه ،عامل تشدید بیماری سالک
ساخت و ساز بیرویه و بدون نظارت شیوع بیماری سالک را در شرق اصفهان تشدید می کند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت اصفهان با بیان اینکه ساختوسازهای بیرویه به سمت تاغزارهای استان در حال پیشروی است و قطعا تشدید بیماری سالک را همراه دارد گفت: شیوع بیماری سالک از شهریور ماه تا اواخر پاییز در استان گزارش میشود.
رضا فدایی افزود: با توجه به شیوع بیماری کرونا مبارزه با مخزن، ناقل و اقدامات پیشگیرانه و آگاهی بخشی در زمینه کنترل بیماری سالک در استان اصفهان با جدیت دنبال میشود.
به گفته وی مقابله با شیوع سالک در استان باید جدی گرفته شود و با بهرهگیری از تمام روشهای موجود برای مبارزه با مخزن و ناقل بیماری سالک در استان اصفهان اقدام کردهایم.
مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت اصفهان با اشاره به امکان نداشتن برگزاری کلاسهای حضوری برای ساکنان مناطق سالک خیز استان اصفهان، در شرایط بحرانی کرونا، گفت: برای آگاهی رسانی به افراد مناطق سالکخیز استان از روشهایی مانند تماس تلفنی و ارسال پیامک اقدام شده است.
وی با بیان اینکه در استان اصفهان سالانه بین هزار تا سه هزار نفر درگیر بیماری سالک میشوند در حالیکه سالهای گذشته حدود پنج تا شش هزار نفر درگیر این بیماری شدهاند، گفت: این موضوع نشاندهنده مؤثر بودن اقداماتی است که در زمینه کنترل بیماری سالک در مناطق سالکخیز استان انجام شده است.
فدایی افزود: تاغزارهای کاشته شده در نواحی شرق اصفهان برای مبارزه با کانونهای گردوغبار و بیابان زدایی است و گیاه تاغ به عنوان منبع تجمع موش و مخزن بیماری سالک قلمداد میشود و از این نظر این گیاه دردسرساز است.
سالک در اثر گزش نوعی پشه خاکی ماده ایجاد میشود.
پزشکان و کارشناسان معتقدند که سالک حاصل در کنار هم قرار گرفتن عوامل مختلف مانند موش ناقل، پشه، انگل و انسان است و برای کاهش آن باید زنجیره بین این عوامل، گسسته شود.