قاچاق چوب، روش جدید سود آوری برای قاچاقچیان
کشف ۱۳ تن چوب جنگلی و زغال قاچاق در شهرستان ملایر
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر از کشف ۱۰ تن چوب جنگلی قاچاق و ۳ تن زغال چوب بدون مجوز در این شهرستان خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، علی ده پهلوان گفت: یگان حفاظت منابع طبیعی شهرستان ملایر با همکاری مأموران مبارزه با جرایم اقتصادی مستقر در ایست و بازرسی حرم آباد این شهرستان ، حین کنترل محورهای مواصلاتی منتهی به شهرستان دستگاه کامیون با بار چوب قاچاق را متوقف کردند.
چند سال اخیر در کنار معضلاتی چون تغییر اقلیم و خشکسالی، قاچاق چوب به یک معضل تبدیل و دامن گیر درختان جنگلها و مراتع شده و سرمایههای ملی کشور را نشانه گرفته است در حالی که این سرمایهها متعلق به نسلهای آینده است.
او با اشاره به معرفی متهم قاچاق چوب به مراجع قضائی افزود: در بازرسی به عمل آمده از این کامیون، ۱۰ تن چوب جنگلی قاچاق و بدون مجوز به ارزش ۳۰۰ میلیون ریال شناسایی و توقیف شد و مقدار ۳ تن زغال چوب غیر مجاز نیز کشف و ضبط شد.
عکس نمایه: آرشیوی
بیشتر بخوانید:
این روزها قاچاق چوب به یکی از بزرگترین نگرانیها در سطح کشور تبدیل شده است.
در سالیان اخیر بروز مشکلات ناشی از تخریب جنگلهای کشور نظیر وقوع سیلاب و فرسایش خاک از یک سو و تلاشهای صورت گرفته کارشناسان و حامیان محیط زیست در جهت تبیین جایگاه جنگلهای کشور از سوی دیگر، موجب توجه مسئولان به حفظ جنگلهای کشور با وضع قوانینی در این حوزه شده است.
برخی از قوانین مبارزه با قاچاق چوب:
در قانون جنگلها و مراتع کشور مصوب هشتم شهریور سال ۱۳۳۸، قانونگذار سوءاستفاده و بهرهبرداری غیرمجاز از جنگلها و مراتع را مشمول مقررات مربوط به قاچاق قرار داده است. همچنین قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع کشور مصوب ۲۵ مردادماه ۱۳۴۶، حمل چوب، هیزم و ذغال حاصله از درختان جنگلی در همه نقاط کشور به استثنای داخل شهرها بدون تحصیل پروانه حمل از سازمان جنگلبانی ممنوع است و چنانچه مرتکب، فاقد پروانه بهرهبرداری باشد، طبق قانون مجازات مرتکبین قاچاق تعقیب و مجازات خواهند شد.
قانون نحوه اعمال تعزیرات حکومتی راجع به قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۲ اردیبهشتماه ۱۳۷۴ مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز مرتکبین جرایم قطع اشجار جنگلی و قاچاق چوب، هیزم و ذغال مستحصله نمیشود و با مرتکبین اینگونه جرایم طبق قانون سابق رفتار خواهد شد.