رقابتهای دو و میدانی جایزه بزرگ در بخش بانوان، دوشنبه شب با رسیدن دو ورزشکار به حدنصابهای شورای فنی، به پایان رسید.
در نخستین رقابت بانوان دو و میدانی در سال جاری بیش از۵۰ ورزشکار از سراسر کشور حضور داشتند و توانستند در این میدان خود را محک زده و بر اساس مصوبه شورای فنی مقام آوران جوایز نقدی خود را دریافت کنند.
ریحانه مبینی با نمایشی قدرتمند و حرفهای پس از ۴۵ سال رکورد ملی ماده پرش طول را با ثبت نتیجه ۶.۱۷ متر به میزان سه سانتیمتر بهبود بخشید و در جایگاه قهرمانی ایستاد. (رکورد پیشین این ماده با۶.۱۴ متر – سال۱۳۵۵متعلق به مرحومه توران شادپور بود.) مبینی همچنین در دو رده سنی جوانان و نوجوانان نیز به ترتیب با رکوردهای ۵.۹۵ متر و۵.۹۰ متر دارنده رکورد ملی است. به این ترتیب پرنده کاشانی کشورمان در هر سه رده سنی پرچم دار بی، چون و چرای پرش طول کشور است.
در ماده پرتاب چکش نیز زهرا عرب رستمی از تهران با ثبت رکورد۵۵.۶۹ متر ضمن کسب مقام اول رکورد ملی این ماده را ارتقاء داد. رکورد قبلی این ماده با نتیجه۵۵.۴۶ متر – در دستان ریحانه آرانی بود که در تاریخ ۱۳۹۷/۳/۱۷) به ثبت رسیده بود این پرتابگر خوش آتیه کشورمان در دو رده سنی جوانان و نوجوانان نیز با حدنصاب ۵۸.۷۹ متر رکورددار ملی است.
همچنین مسابقه در ماده دو ۵۰۰۰ متر از دیدنیترین رقابتها بود. پریسا عرب به عنوان یکه تاز مواد استقامتی مدال طلا گرفت، اما شقایق خطیبی موفق شد با ثبت زمان:۱۸.۵۰.۳۴ دقیقه رکورد ملی این ماده را در رده سنی جوانان از آن خود کند. (رکورد پشین این ماده با زمان ۱۸.۵۱.۶۹ دقیقه ۱۳۹۸/۳/۱۱متعلق به پریچهر شاهی بود.) دونده جوان زنجانی۱.۳۵ ثانیه رکورد ملی را بهبود بخشید.
در ادامه کوران رکورد شکنیها نیز، سارینا ساعدی در پرش سه گام با پرشی معادل۱۲.۶۸ متر رکورد ملی رده سنی نوجوانان را شکست. (رکورد پشین این ماده با۱۲.۳۰ متر ۱۳۹۱/۲/۱۷ متعلق به جواهر زمانی بود.) ساعدی با این نتیجه توانست عنوان نخست این ماده را کسب کند.
در این مسابقات بانوان شرکت کننده در مواد پرش با نیزه، پرتاب نیزه، پرتاب وزنه،۱۰۰ متر با مانع، پرش طول، ۱۰۰ متر، ۴۰۰ متر، پرتاب چکش، ۸۰۰ متر، پرش ارتفاع، پرش سه گام، ۴۰۰ مانع، ۵۰۰۰ متر و پرتاب دیسک به مصاف یکدیگر رفتند.
پیش از این مقرر شده بود بر اساس تصویب شورای فنی؛ در هر ماده به نفر اول۱۴ میلیون ریال، مقام دوم۸ میلیون ریال و مقام سوم مبلغ۶ میلیون ریال پرداخت شود.
همچنین قرار شد ورزشکارانی که موفق به کسب ثبت حد نصابهای تعیین شده شوند، مبلغ۲۰ میلیون ریال داده شود و افرادی که رکوردهای ملی را جابجا کنند (پس از اعلام نتیجه تست دوپینگ) مبلغ۶۰ میلیون ریال دریافت کنند.
تنها دو ورزشکار؛ ریحانه مبینی در پرش طول و زهرا عرب رستمی در پرتاب چکش ضمن شکستن رکوردهای ملی موفق شدند حدنصابهای تعیین شده را کسب کنند که بر اساس اعلام مهدی مبینی سرپرست فدراسیون پس از نتیجه تست دوپینگ به هر یک از آنها یک سکه تمام بهار آزادی (مبلغی فراتر از جمع جوایز رکورد شکنی و رسیدن به حدنصاب) اهداء خواهد شد.