به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما، آقای سید عباس صالحی در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد با اشاره به اینکه نرخ تسهیلات مقابله با کرونا ۱۲ درصد است، افزود: تا به امروز ۶۲۲ میلیارد تومان تسهیلات در سامانه کارا برای هنرمندان و اصحاب فرهنگ و رسانه ثبت و تائید اتفاق افتاده که از این میزان تاکنون ۱۴۲ میلیارد تومان به حساب متقاضیان واریز شده است.
وی در ادامه از قول مساعد رئیس کل بانک مرکزی برای تسریع در پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به هنرمندان و اصحاب فرهنگ و رسانه در دوران کرونا خبر داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دیگر اقدامات حمایتی این وزارتخانه از هنرمندان و اصحاب فرهنک و رسانه در دوران کرونا اشاره کرد و گفت: پرداخت حق بیمه سه ماهه اول سال ۱۳۹۹ اعضای صندوق اعتباری هنرمندان به حساب سازمان تأمین اجتماعی از جمله این اقدامات است.
وی افزود: بطورکلی ۱۴ رسته شغلی آسیب دیده از ویروس کرونا مورد حمایت دولت قرار گرفت که حوزه فرهنگ و هنر جزء این رستهها بود.
آقای صالحی گفت: همچنین ۱۲۰ میلیارد تومان به عنوان تسهیلات کمک معیشتی بلاعوض به اعضای صندوق هنر که حدود ۷۰ هزار نفر هستند، پرداخت خواهد شد.
وی ادامه داد: جدا از این تسهیلات چهار درصد به تمامی حوزههای فرهنگ و هنر پرداخت میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه این تسهیلات هم طی دو مرحله پرداخت خواهد شد، گفت: مرحله اول ۲۰۰ میلیارد تومان است که توافقنامه مربوطه با سازمان برنامه و بودجه و صندوق کار آفرینی امید منعقد و شرایط دریافت تسهیلات هم بزودی اعلام میشود.
وی افزود: رقم مرحله دوم تسهیلات از رقم مرحله اول بالاتر است از این رو سعی خواهیم کرد با همان نرخ چهار درصد این تسهیلات به هنرمندان پرداخت شود.
آقای صالحی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: فعالیت ستاد ملی مقابله با کرونا از اوائل اسفند پارسال در کشور کلید خورد.
وی تصریح کرد: کمیته اطلاع رسانی هم با ترکیبی از مجموعههای نهادی و اطلاع رسانی از همان زمان آغاز به کار کرد.
وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی گفت: نکتهای که در این میان بسیار حائز اهمیت به نظر میرسید این بود که فضای اجتماعی در ارتباط با یک پدیده ناشناخته بتواند قدرت تاب آوری خود را داشته باشد.
وی افزود: اکنون به نظر میرسد پس از گذشت ۶ ماه از شیوع کرونا در کشور این تاب آوری در بخشهای مختلف خود را نشان داده است.
آقای صالحی گفت: یکی از حوزههای که تا حدود زیادی میتوانیم شرایط تاب آوری خود را در این فضای خاص تعریف کنیم حوزه اطلاع رسانی و مرجعیت رسانهای داخلی است.
وی ادامه داد: همه به یاد دارند در آغاز شیوع کرونا در ایران فضاهای تهاجم خارجی شدیدی به فضای رسانهای و افکار عمومی داخل کشور وارد شد، اما پس از گذشت ۶ ماه از بحران کرونا همه شاهد این هستندکه با هماهنگی و همکاری خوبی که در فضاهای مختلف رسانههای داخلی به همت صدا و سیما، خبرگزاریهای مختلف، روزنامه ها، سایتهای خبری و حتی شبکههای اجتماعی پر بیننده و پر مخاطب شکل گرفت یک همگرایی قابل توجهی پدید آمد که بخشی از این همگرایی قابل توجه مدیون ایجاد و استقرار کمیته اطلاع رسانی بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: طی دوران ۶ ماهه پس از بحران کرونا در کشور ۲۳ جلسه به شکل راهبری در کمیته اطلاع رسانی اتفاق افتاده در ضمن ستاد خبری کرونا هم با ترکیبی از نهادهای مختلف و خبرگزاریهای مرجع در این بازه زمانی ۲۸ جلسه داشته است.
وی افزود: در کنار آن کارگروه اقدام رسانهای بوده که در عمل وارد عملیات، اطلاع رسانی و در مواردی مقابله با برخی از شایعات بیگانگان و فضای محیط کرونایی در کشور شد.
آقای صالحی بیان داشت: جدا از این کمیته اطلاع رسانی استانی کرونا در سراسر کشور بصورت جدی شکل گرفت.
وی ادامه داد: در هر استانی شورای اطلاع رسانی به ریاست استاندار و با دبیری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل و خوشبختانه بیش از ۲۰۰ جلسه هم در سطح استانها برگزار شد در ضمن رسانههای استانی هم فعالیتهای قابل توجهی در دوران کرونا انجام دادند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: خوشبختانه با این اقدامات توانستیم مرجعیت خبری و رسانهای خود را به داخل سوق دهیم.
وی افزود: جریانهای بیرونی که در ابتدای شیوع کرونا در ایران تلاشهای زیادی انجام دادند تا مرجعیت خبری و رسانهای کشور را به آن سوی مرزها ببرند، ناکام ماندند.
آقای صالحی گفت: تعداد قابل توجهی محتوا، پیش آگهیها و پس آگهیها که تولید شد کمک کرد تا همه شاهد یک فضای آرام، همگرایانهتر و کم تنش تری را در فضای رسانهای کشور باشند.
وی تصریح کرد: این خود یک تجربه بزرگی بود که میتوان از آن در برخی از بحرانهای بزرگ ملی استفاده کرد یعنی اگر بتوانیم در فضای حاکمیتی در یک همگرایی همه جانبه حرکت کنیم بی تردید صدا و سیما، خبرگزاری ها، مطبوعات، سایتها و حتی شبکههای اجتماعی پربیننده و پر مخاطب میتواند فضا را با منافع ملی و مسائل اجتماعی همراه کنند و جلو ببرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حوزه فرهنگ و هنر در مجموع آسیبهای بیشتری به نسبت رستهها و رشتههای کاری از ناحیه کرونا متحمل شده است.
وی با اشاره به اینکه خاصیت حوزه فرهنگ و هنر یک خاصیت کار جمعی است، افزود: کرونا وقتی اجتماع را هدف قرار میدهد بطور طبیعی مهمترین مشاغلی که دچار آسیب میشوند همین حوزههای فرهنگ و هنر است، چون ویژگی این نوع فعالیتهای جمعی و اجتماعی است.
آقای صالحی بیان داشت: حوزههای فرهنگ و هنر از همان ابتدای شیوع کرونا فعالیتهای خود را تعطیل کردند.
وی ادامه داد: اواخر خرداد و اوائل تیر امسال برخی از این مشاغل به فعالیت خود برگشتند، اما این برگشتن بصورت کامل نبود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برخی از بخشهای فرهنگی و هنری کشور هرچند به ظاهر باز هستند، اما در عمل شبه تعطیل اند.
وی افزود: خسارت حوزههای فرهنگ و هنر ناشی از کرونا تا اواخر اردیبهشت امسال بیش از ۲ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
برنامه «رهیافت» کاری از گروه کسب و کار شبکه تخصصی رادیو اقتصاد است که از شنبه تا چهارشنبه هر روز ساعت ۲۱ به مدت ۵۵ دقیقه به تهیه کنندگی آقای حمید رضا کجوری با هدف تبیین سخنان روز رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور کارشناسان و تحلیل گران اقتصادی در قالب گفتگو محور و برنامه ترکیبی براساس تمامی بندهای اقتصاد مقاومتی بر روی موج اف ام ردیف ۹۸ مگاهرتز قرار میگیرد و علاقهمندان جهت دریافت فایل صوتی برنامه میتوانند به سایت این رادیو مراجعه کنند