رئیس سازمان حفاظت محیط زیست مصرف آب در کشورمان را خلاف ضوابط بین المللی دانست و افزود: نزدیک به ۱۰۰درصد آب تجدید پذیر را مصرف میکنیم که بخشی از حقوق نسلهای آینده است.
ب
این مسئول محیط زیستی با بیان اینکه همه بخشهای دولتی امروز میدانند که پروژهها نباید لطمهای به محیط زیست بزند، گفت: در این صورت اجرای همه طرحهای عمرانی امکان پذیر است.
کلانتری گفت: دولت موظف به رعایت این سیاست هاست و دولتهای بعدی هم اینگونه خواهند بود.
وی با بیان اینکه "محیط زیست یعنی محیط زندگی مردم"، گفت: هرچه آلودگی و تخریب محیط زیست بیشتر باشد، زندگی آنها با زحمت و مشقت و با عوامل متعدد بهداشتی و طبیعی روبرو خواهد بود.
خود مردم هم به تدریج مدعی محیط زیست هستند که نتیجه عملکردهای دولت است.
کلانتری فهم محیط زیستی و حساسیت مردمی را مهم دانست و گفت: امروز ۱۴۰ میلیون لیتر سوخت یورو ۴ و یورو ۵ در کشور تولید میکنیم و دستاورد بسیار بزرگی است.
وی افزود: به ازای یک کیلومتر خودرویی که در کشور حرکت میکرد، ۱.۱۸ گرم مواد مضر تولید میکرد
که امروز این رقم به نیم گرم رسیده است.
کلانتری افزود: مردم باید مدعی باشند تا هوای پاک و آب سالم و طبیعت سالم داشته باشند.
کلانتری گفت: امروز تمام منابع آلایندگی ریزگردها را در داخل کشور شناسایی و بیش از یک و نیم میلیون هکتار در برخی شهرها را تثبیت کردیم.
این مسئول محیط زیستی افزود: دولت قبول کرده که جنگلهای شمال کشور جنگلهای زیست محیطی است و بهره برداری از اینها منع شده است. برای منطقه زاگرس دنبال پروژهای کامل مانند دریاچه ارومیه هستیم که شاید به عمر این دولت کفاف ندهد.
کلانتری گفت: وقتی مصرف گاز خانگی افزایش مییابد، وزارت نفت ناچار به قطع مصرف گازی نیروگاهها شده و آنها را وارد چرخه مصرف مازوت میکند که در این صورت آلایندگی شدید ایجاد میشود و در این زمینه هم باز مردم باید کمک کنند.
وی افزود: اگر مردم گاز را به صرفه مصرف نکنند، ما مجبوریم برق را قطع کنیم. البته ان شاالله در آینده اکتشافات گازی ما اضافه شود تا کفاف مصرف خانگی و نیروگاهها را دهد.
کلانتری همچنین مصرف آب در کشورمان را خلاف ضوابط بین المللی دانست و افزود: نزدیک به ۱۰۰درصد آب تجدید پذیر را مصرف میکنیم که بخشی از حقوق نسلهای آینده است.
وی ادامه داد: سالانه ۵۰ میلیارد متر مکعب از آب زیر زمینی برداشت میکنیم که باید از این حقوق برای نسلهای آتی حفاظت کنیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: صنایع آب بر باید وارد سواحل جنوب و شمال و صنایع غیر آب بر در مناطق کویری مستقر باشد. این موضوع علمی است و به رقابت دو بخش ارتباط ندارد.