رئیس کل بانک مرکزی گفت: با اقداماتی که انجام شده آثار ثبات نسبی اقتصادی و کنترل نقدینگی از مرداد امسال قابل مشاهده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ عبدالناصر همتی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با اشاره به تلاش آمریکا در دو سال و نیم گذشته برای ضربه زدن به اقتصاد کشور گفت این تلاش در واقع یک تهاجم بود تا اقتصاد کشور را متلاشی کنند اما به نتیجه نرسیدند با این حال شرایط سخت و فشار هنوز ادامه دارد.
وی گفت این فشارها در سال ۹۷ و ۹۸ و همچنین اوایل امسال تشدید شد تا با افزایش انتظارات بازارها را در کشور ملتهب کنند که ایستادگی بانک مرکزی در ایجاد ثبات اقتصادی تعیین کننده بود.
وی درباره حفظ ارزش پول ملی گفت: این موضوع بستگی به تولید ملی و رشد اقتصادی دارد.
وی گفت: گسترش صادرات و کنترل واردات به تقویت پول ملی کمک میکند و از همه این ها مهمتر کنترل تورم و نقدینگی است.
وی گفت افزایش تورم باعث فعالیت های سفته بازانه و غیر مولد در اقتصاد می شود و به همین دلیل بانکمرکزی در بسته سیاستی به دنبال مهار تورم و کمک به رشد اقتصادی است.
وی با اشاره به سخنان امروز مقام معظم رهبری گفت: ایشان حمایت خوبی از بانکمرکزی کردند و با کمکهای ایشان در دو سال گذشته توانستیم در مقابل کسانی که میخواهند بازار پول و ارز را به هم بریزند بایستیم.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: خوشبختانه نقدینگی کنترل شده است و رشد پایه پولی نسبت به پایان سال تا پایان مرداد ۴ درصد بود و رشد نقدینگی در ۵ ماه اول سال در این شرایط ۱۲ درصد بوده است.
عبدالناصر همتی همچنین در برنامه تیتر امشب شبکه خبر ضمن تشکر از عنایت و لطف و حمایتهای مقام معظم رهبری از بانک مرکزی، با بیان این مطلب افزود: این میزان رشد پایه پولی و رشد نقدینگی خبر از کنترل و کاهش تورم میدهد.
همتی گفت: ما برای کنترل ریال و تراکنش ریال کارهای اساسی و بزرگی شروع کرده ایم و تراکنشها به تدریج تحت کنترل بانک مرکزی قرار میگیرد. ما روزانه ۲۰۰ میلیون تراکنش داریم و این حجم گردش مالی و تراکنش را داریم مدیریت و کنترل میکنیم و تا پایان سال ۷ سامانه جدید برای پایش و کنترل و مدیریت خدمات بانکی راه اندازی میکنیم که برای جلوگیری از سفته بازی و پولشویی و فرار مالیاتی است.
رئیس بانک مرکزی گفت: در بازار ارز اگرچه قیمت مناسب و قابل پذیرش نیست، منتها یکی از موفقیتهای ما کنترل نرخ ارز بوده است، زیرا میتوانست اوضاع خیلی بدتر از این باشد.
او مهمترین وظیفه بانک مرکزی را کنترل تورم و ایجاد ثبات در بازار پولی و ارز دانست و گفت: ما میتوانستیم تورم را بیشتر کاهش دهیم، اما شوک کرونا مانع شد.
رئیس بانک مرکزی درباره حفظ ارزش پول ملی گفت: حفظ ارزش پول ملی برمی گردد به تولید ملی و رشد اقتصادی کشور و وقتی اقتصاد کشور تقویت شود پول هم تقویت میشود. رشد صادرات و کنترل واردات خودش پول ملی را تقویت میکند مهمتر از همه، همه اینها را از تورم میبینیم و اگرنتوانیم تورم را کنترل کنیم نمیتوانیم ارزش پول ملی را حفظ کنیم.
همتی افزود: تورم هم میتواند به پول ملی آسیب بزند هم میتواند موجب فعالیتهای سفته بازانه و غیر تولیدی شود. باید برگردیم به کنترل تورم و کنترل تورم برمی گردد به سیاستهای بانک مرکزی برای کنترل نقدینگی.
رئیس بانک مرکزی همچنین گفت: بانک مرکزی هیچ تغییر عمدهای در نرخ سود بانکی نداده و سود بانکی را کاهش نداده است. الان رشد سپرده بانکی داریم و هیچ سپردهای هم از بانکها خارج نمیشود فقط سپردهها ممکن است سیالیتشان فرق کند.
همتی گفت: از اول با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی مخالف بودم، اما تابع سیاستهای دولت هستم و دولت قصدش کار خیر است و میخواهد کالاهای اساسی با قیمت مناسب به دست مردم برسد، ولی من معتقدم اگر بتوانیم مشکل توزیع را حل کنیم و ما به تفاوت را به طبقات پایین بدهیم نتیجه مطلوبتر خواهد بود.
او با بیان این که اسامی ۲۵۰ نفری را که ارز را برنگردانده اند به قوه قضائیه داده است گفت: بسیاری از اینها افراد ناتوان و کارتن خواب هستند و از آنها سوء استفاده شده است اینها یک دلار هم نیاورده اند و تولیدکننده هم نیستند و ۷۰ نفر از این ۲۵۰ نفر به چند نفر وصل اند.
همتی تاکید کرد: کارت بازرگانی باید اصولی و طبق ضوابطی داده شود و صادر کننده باید دارای برند و نام و نشانی باشد. حتی با محاسبه آنهایی که یک میلیون دلار به بالا گرفته اند هنوز ۲۰ میلیارد دلار ارز برنگشته است.
---
چهل سال است که ملت خدا پرست و انقلابی ایران پیوسته تاکنون با بد ترین جنگهای ضد بشری که از جانب دشمنان بیگانه و درونی به این ملت مظلوم تحمیل می شود با جان و همه ی دار و ندار خود دست و پنجه نرم می کند.
دولتها با درک این فاجعه ی تحمیلی چهل ساله باید علیه خائنان درونی از محتکران و دزدان و اختلاس گران و رشوه خواران و سرمایه داران گران فروش چپاول گر درونی که با خیانت و جنایت علیه ملت و نظام بمانند ابزار دشمنان بیگانه عمل می کنند با قانون وضعیت اضطراری فوق العاده ی حالت جنگ با شدت و قاطعیت بعنوان جنایت کاران جنگی و خائنان بزرگ برخورد می کردند.
دولتها می باید این زالوهای خون آشام دشمن بیگانه را تار و مار می نمودند تا هرگز فساد جانکاه و خانمان بر افکن تا این حد همه جا را فرا نمی گرفت و به ملت بی پناه در طول این مدت پیوسته این همه ظلم از جانب خائنان و جنایت کاران داخلی تحمیل نمی گردید.
با وضعیت فساد فراگیر چهل ساله ی دست پخت دشمنان خائن درونی که در کمک به دسیسه های دشمنان بیگانه برای وارد کردن آسیبهای پیوسته ی سنگین به ملت و برای بر اندازی نظام تهیه و تا کنون اجرا شده است می باید باید با قانون و ضعیت فوق العاده ی حالت جنگ برخورد شود ومی باید مسببان و مروجان آن ریشه کن گردند.
اگر دولت و قوه ی قضائیه با قانون مذکور و با ضابطه مندی قاطعانه زالوهای خون آشام اقتصادی را تار و مار نکنند ، این بزرگترین ارگانهای سرنوشت ساز رسمی کشور نیز در ظلم و خیانتهای بزرگ پیوسته ی چهل ساله ی دشمنان خواسته یا ناخواسته و دانسته یا نداسته بی سهم نخواهند ماند و آتش بر افروخته شده ی علیه خیانتها ناگزیر به دامن آنان خواهد رسید.