به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی فرهنگی و هنری
خبرگزاری صدا و سیما، آقای علیرضا کمرئی در ششمین نشست از سلسله نشستهای گفتگوی هفته که با حضور رؤسای ۷۶۰ منطقه آموزشی کشور در ساختمان شهیدرجایی و به صورت تصویری (ویدئو کنفرانس) برگزار شد، ضمن عرض تسلیت فرارسیدن ماه محرم در خصوص شیوهنامه بازگشایی سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ گفت: از اواخر پارسال و با شروع بیماری کرونا بیم شکاف آموزشی در مناطق و مدارس وجود داشت و تمام کشورها نگران شکاف آموزشی بودند. در ایران هم این نگرانی برای مسؤولان آموزشی و خانوادهها وجود داشت و ازاینرو تلاش کردیم تا با استفاده از بسترهای مختلف بتوانیم آموزشی باکیفیت را ارائه دهیم.
آقای کمرئی افزود: سال پیش رو ازآنجهت که ملزم به ارائه آموزش در شرایطی هستیم که خانوادهها و دانش آموزان ثبات فکری لازم را ندارند، سال پراهمیتی محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه دانش آموزان در چند ماه اخیر آموزش مجازی را باکیفیت دانستند، گفت: باید به آموزش مجازی به عنوان یک فرصت آموزشی نگاه کنیم هر چند که هیچ آموزشی را نمیتوان جایگزین آموزش حضوری کرد و هنوز هم از نظر ما مؤثرترین شرایط آموزش، آموزش حضوری است.
معاون آموزش متوسطه مشارکت خانوادهها را برای حضور و همکاری با مدرسه بسیار مؤثر دانست و تصریح کرد: برای سال تحصیلی آینده سه وضعیت سفید، زرد و قرمز پیشبینی شده که بتوانیم روند آموزش را در تمام مناطق با استفاده از این سه سناریو ادامه دهیم.
وی گفت: در مناطق آموزشی، مدیران و معاونان در مدارس بیشترین نقش را در نحوه ارائه آموزش بر عهده دارند. مدیران مدارس باید با نظارت کامل ثبتنام دانش آموزان در سناد، شبکه شاد، نحوه مشارکت و ارتباط خانواده و انتقال از وصیت زرد و سفید و قرمز به یکدیگر را کنترل کنند.
آقای کمرئی ادامه داد: در وضعیت سفید دانش آموزان در مدرسه حضور دارند و فضای مجازی به عنوان آموزش مکمل در نظر گرفته میشود و در وضعیت زرد و قرمز هم طبق آنچه در دستورالعمل آمده باید آموزش را در زمان و موعد اعلام شده انجام داد و به اتمام رساند.
معاون آموزش متوسطه شرایط زرد را دشوارترین مرحله دانست و گفت: در شرایط زرد و در متوسطه اول و دوم اگر تعداد دانش آموزان با مساحت کلاس همخوانی داشته و نیاز به تقسیم دانشآموز نباشد کلاسها بهصورت حضوری برگزار خواهد شد و اگر تعداد دانش آموزان نسبت به مساحت کلاس بیشتر باشد باید حضور دانش آموزان طوری باشد که فاصله اجتماعی مناسب در کلاس درس رعایت شود.
وی آموزش مهارت را در مدارس کاردانش و فنی و حرفهای حائز اهمیت دانست و گفت: با توجه به کمبود زمان انتظار داریم مدارس کاردانش و فنی حرفهای در زمان حضور دانش آموزان در مدارس به آموزش مهارتها بپردازند و دروس عمومی را در آموزشهای مجازی ارائه دهند. همچنین در مدارس شبانهروزی ترجیح بر این است که دانش آموزان بهصورت هفتگی رفتوآمد کنند.
کمرئی گفت: ابتکار و خلاقیت وجه تمایز مدارس در سال آینده است و اینکه چه میزان بتوانیم از این دو در ارائه آموزش استفاده کنیم میتواند تعیینکننده میزان کیفیت آموزش باشد.