تعداد روزهای ناسالم در اراک از سال ۹۲ تا پایان سال ۹۸ کاهش حدود سه برابری داشته و از ۱۱۵ روز در سال ۹۲ به ۴۰ روز در پایان سال ۹۸ رسیده است.
میرزایی ضمن تشریح اقدامات شاخص حفاظت محیط زیست استان در دولت دوازدهم و با اشاره به موفقیت های حاصل شده در موضوعات مختلف زیست محیطی در این استان، افزود : تعداد روزهای ناسالم اراک در سال ۹۳ به ۵۰ روز، در سال ۹۴ به ۳۷ روز، در سال ۹۵ به ۱۰۵ روز، در سال ۹۶ به ۶۳ روز و در ۹۷ به ۴۷ روز رسید.
وی با بیان اینکه تعداد صنایع آلاینده در این استان در دولت تدبیر و امید با کاهش چشمگیری همراه بوده و از ۱۵۵ واحد در سال ۹۲ به ۶۴ واحد در پایان سال ۹۸ رسیده، ادامه داد : پایش و خوداظهاری صنایع نیز در این مدت در استان مرکزی افزایش چشمگیری داشته و از ۳۲۷ مورد در سال ۹۲ به ۵۳۳ مورد در پایان سال ۹۸ رسیده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اضافه کرد: تکمیل عملیات سازهای و مستحکم سازی برج دو منظوره دیدهبانی و پرندهنگری تالاب میقان در سال ۹۷، اجرای طرح کرسیچینی و فنسکشی به طول ۴۰۰ متر به همراه تعبیه درب ورودی از جنس فنس در اطراف برج پرندهنگری تالاب میقان اراک، واکاوی، کاشت، آبیاری و نگهداری نهالهای قره داغ و کاشت ۶۲ هکتار گیاه بومی در سال 94 و برگرداندن یک میلیون تن از باطله های شرکت املاح به محل گودال های ایجاد شده در تالاب میقان در سال 97 از دیگر اقدامات است.
میرزایی گفت: نصب ۲۴۸ عدد بنچمارک(سازه های بتونی با وزن تقریبی ۶۵۰ کیلوگرم) به منظور تعیین حریم تالاب در سال ۹۵، ایجاد دایک حفاظتی(یک نوع سازه) اطراف تالاب به منظور جلوگیری از پیشروی پساب تصفیه خانه فاضلاب، لایروبی کانال برای انتقال آب، افتتاح و فعال سازی پاسگاه محیطبانی داودآباد در سال ۹۸ و تجهیز اداره کل با امکانات نوین برای مقابله با بحران از دیگر فعالیت های انجام شده است.
وی در پایان تاکید کرد: رویکرد حمایتی و حفاظتی دولت دوازدهم از محیط زیست نشان می دهد که این مهم یکی از فراگیرترین مطالبات مردم توجه خاص دولت است و امید است در آینده نیز گام های اساسی در عرصه حفاظت زیست برداشته شود.