وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از هم میهنان خواست تا در ایام عزادارای اباعبدالله الحسین (ع) دستورالعمل های پزشکی را مراعات کنند.
دکتر سعید نمکی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما همزمان با روز پزشک در پاسخ به این سوال که مردم چگونه می توانند به مناسبت این روز از نظام سلامت قدردانی کنند گفت: هم میهنان فاصله گذاری های اجتماعی و همچنین استفاده از ماسک را جدی بگیرند که در مراسم های عزاداری شاهد هیچ تن تب داری نباشیم.
وی افزود: ما می توانیم با رعایت دستورالعمل های بهداشتی به صورت دقیق به جهانیان شور و شعور حسینی را در کنار هم نشان دهیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خطر مرگ کودکان دارای اضافه وزن در صورت ابتلا به بیماری کرونا 10برابر بیشتر از سایر کودکان است.
دکتر سعید نمکی در دیدار با وزیر آموزش و پرورش که به مناسبت روز پزشک برگزار شد گفت: توسعه ملی و توسعه سلامت باید مدرسه محور باشد و پایه آن از مدارس آغاز شود.
وی افزود: باید بهترین معلم ها با حقوق مناسب در دوره ابتدایی به کار گرفته شوند تا به جای پرکردن حافظه کودکان به آنان آموزش جستجوگری و جامعه محوری بدهند.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه اکنون فرزند سالاری در خانواده ها رواج دارد گفت: دانایی و هوشیاری دانش آموزان می تواند در سلامت خانواده ها از جمله سلامت تغذیه و پیشگیری از چاقی موثر باشد.
دکتر نمکی اضافه کرد: می توان از دانش آموختگان رشته بهداشت عمومی با برگزاری یک دوره کوتاه به منظور آشنایی با بهداشت خانواده و مدرسه برای ارتقاع سلامت دانش آموزان در مدرسه بهره برد اما باید شرایط استخدام و به کارگیری این کارشناسان فراهم شود.
پاییز سخت با شیوع همزمان کرونا و آنفلوآنزا
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از پاییز سخت پیش رو به سبب شیوع همزمان کرونا و آنفلوآنزا خبر داد.
دکتر سعید نمکی در دیدار با وزیر آموزش و پرورش که همزمان با روز پزشک به مناسبت تقدیر از نظام سلامت برگزار شده بود گفت: وزارت آموزش و پرورش از ابتدای شیوع کرونا در همکاری با نظام سلامت پیشگام بوده و به صورت آشکار و پنهان حمایت کرده است.
وی افزود: معلمی شغل انبیاء و با ارزش است.
دکتر نمکی اضافه کرد: برای یک جامعه توسعه یافته نیاز به انسان های توسعه یافته است که در مدارس آموزش می بینند.
وی با بيان اينکه مدرسه بهترین مکان برای پایه گذاری توسعه سلامت است افزود: همه ظرفیت های آموزش و پرورش در دوران شیوع کرونا در خدمت نظام سلامت بوده است.
او با اشاره به ایجاد زیرساخت های آموزش مجازی برای دانش آموزان گفت: این زیرساخت ها که نخستین بار در کشور ایجاد شده است موجب افتخار وزارت آموزش و پرورش بود و نگرانی ما را از حفظ سلامت دانش آموزان برطرف کرد.
دکتر نمکی اضافه کرد: اصلاح سبک زندگی را از مدرسه ها آغاز کردیم تا پیش از ابتلا به چاقی، کبد چرب، دیابت و دیگر بیماری های غیر واگیر با اصلاح سبک زندگی در بین دانش آموزان از شیوع این بیماری ها پیشگیری کنیم.
وی گفت: اجرای طرح بدون پوسیدگی به منظور درمان پوسیدگی های دندان و پیشگیری از ایجاد پوسیدگی در مقطع ششم ابتدایی با یک میلیون و 200 هزار دانش آموز از اردیبهشت سال 98 تا پیش از شیوع کرونا در کشور اجرا می شد که متأسفانه با شیوع کرونا به زمان دیگری موکول شد.
وزیر بهداشت اضافه کرد: طرح مبارزه با کاهش آسیب های اجتماعی در مدارس اجرا می شد که علاوه بر توجه به بهداشت روان، در زمینه تغذیه و سبک زندگی نیز فعالیت داشت.
دکتر نمکی گفت: آموزش کاهش آسیب های کرونا به خانواده ها به منظور کاهش اضطراب آنان در زمینه ادامه تحصیل دانش آموزان با توجه به شیوع کرونا ازجمله تلاش های نظام آموزش و معلمان بود.
وی با بیان این که حوزه های آزمون سراسری امن ترین نقطه پس از شیوع کرونا برای حضور دانش آموزان بود افزود: مدارس نیز برای حضور دانش آموزان با اجرای دستورالعمل های بهداشتی از نظر سلامت امن خواهد بود.
دکتر نمکی گفت: از نظر سازمان بهداشت جهانی، وقفه در آموزش موجب افزایش آسیب های اجتماعی، ترک تحصیل، افزایش بزه های اجتماعی، کم تحرکی و انزوای دانش آموزان می شود که باید از آن پیشگیری کرد.