رییس جمهور بر ضرورت تنبیه مسئولان اداراتی که به رغم امکان انجام الکترونیکی امور اداری، مردم را به حضور غیرلازم در ادارات مجبور میکنند، تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای روحانی در ادامه سخنانش در ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه رعایت فاصله گذاری اجتماعی را در ماههای آینده ضروری دانست و افزود: این محدودیت فقط مختص ماه محرم نیست و در سفرها و رفت و آمدهای خانوادگی نیز باید رعایت شود.
رییس جمهور گفت: در یکی از کشورها آماری دیدم که میزان ابتلا به کرونا بسیار افزایش یافته است و در اعلامیه شان گفته اند عامل بزرگ شیوع بیماری در آن کشور رفت و آمدهای مکرر دوستانه و خانوادگی بوده است.
آقای روحانی افزود: معلوم میشود که سبک زندگی همچنان نباید به گذشته بازگردد بلکه خانهها باید خلوتتر و دیدارهای خانوادگی با فاصله بیشترانجام شود، دست دادن و روبوسی نباشد، دیدارها کاهش یابد و دستورالعملها به ویژه حفظ فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و شستن دستها هیچ وقت فراموش نشود و حداقل تا پایان امسال رعایت شود.
رییس جمهور تاکید کرد: در شرایط پیشگیرانه کنونی ادارات هم باید به رعایت محدودیتها عادت کنند و مسئولان ادارات به کارکنان شان بگویند این محدودیتها برای چند ماه نبوده است بلکه همواره باید رعایت شود.
آقای روحانی گفت: این موضوع باید به اصناف نیز گفته شود تا فکر نکنند که مسئله تمام شده است و افزایش فاصله زمانی فوتیهای ناشی از کرونا دلیل نمیشود که محدودیتها را رها کنیم، زیرا ممکن است دوباره با پیک همه گیری مواجه شویم.
رییس جمهور افزود: این ما هستیم که با میزان پایبندی به دستور العملهای بهداشتی سبب جلوگیری از پیک سوم میشویم که نمیشویم؛ اگر دستورالعملها را کنار بگذاریم ممکن است با پیک سوم مواجه شویم و اگر آن را اجرا کنیم ممکن است اصلا پیک نداشته باشیم پس خیلی مهم است که همگان مراعات کنیم.
آقای روحانی با تاکید بر دولت الکترونیک و سلامت الکترونیک آن را بسیار مهم دانست و گفت: در دولت الکترونیک مردم از خانهها برای امور اداری خارج نمیشوند و به بانک ها، شهرداری ها، ادارات ثبت و دیگر ادارات نمیروند و با استفاده از تلفن همراه مشکلات شان را رفع میکنند.
رییس جمهور هشدار داد: اگر ادارهای بتواند کارها را ازطریق فضای سایبری انجام دهد، اما به مردم بگوید باید حضور یابند مدیران چنین اداراتی باید حتما تنبیه شوند از آن تنبیههایی که شامل انفصال سه ماهه و شش ماهه از خدمت است.
وی تاکید کرد: این باید شامل کسانی شود که مردم را وادار میکنند به عرصههای مختلف اجتماعی اعم از اتوبوس و مترو بیایند و وقت شان را تلف کنند.
رییس جمهور همچنین گفت: در بخش سلامت نیز چنین است البته پرونده سلامت الکترونیکی پیشرفتهای خوبی کرده است با این حال از آقای دکتر نمکی و مهندس جهرمی میخواهم که تلاش کنند تا همه مراحل این پرونده سریعتر به پایان برسد.
آقای روحانی افزود: نسخههای درمانی باید الکترونیکی پیچیده شود تا مردم نیاز نداشته باشند جز برای موارد ضروری مراجعه کنند.
رییس جمهور تصریح کرد: البته میدانم که این کار سخت است و برخی بخشها زیر بار نمیروند؛ میدانم که برخی بخشهای اداری نعوذ بالله برای برخی امور خلاف قانون نیاز به حضور دارند.
آقای روحانی با بیان این که میدانم برخی شهرداریها نیاز به حضور مردم دارند تاکید کرد: ما باید با فساد برخورد کنیم؛ اگر میخواهیم با فساد برخورد شود جایش این جا و موقعیتش اکنون است.
وی افزود: بیایید همه را تا حد ممکن به اعمال این ضوابط وادار کنیم البته در جاهایی که حضور مردم ضرورت دارد، بحث دیگری است.