رئیس جمهور گفت: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی ما تا مهار ویروس کرونا دو سال فاصله داریم؛ راه حل این است که خود را به سبک زندگی جدید عادت دهیم و فاصله گذاری را رعایت کنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما آقای روحانی در ادامه سخنان خود در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به برگزاری آزمون سراسری در شرایط سخت کرونایی کشور، افزود: تصمیم گیری برگزاری این آزمون نیز برای ما بسیار سخت بود، این که این کار بشود یا نشود و یا اینکه چگونه انجام گیرد دشوار بود.
وی ادامه داد: یکی از مسئولان تلفنی به من گفت که برگزاری آزمون را کنار بگذارید و یک سال دیرتر آزمون سراسری برگزار شود؛ بله میتوان گفت که آزمون یک سال دیرتر برگزار شود، اما گفتنش هم بسیار سخت است چرا که عمر، آرزو، امید و برنامه ریزی یک جوان و یک خانواده در میان است. این که ما بگوییم صبر کنید و یک سال دیگر آزمون دهید و یا اینکه دانشگاههای پایینتر را انتخاب کنید سخت است.
رئیس جمهور گفت: ممکن است داوطلبی آزمون بدهد و نمره کافی نیاورد و بگوید که دانشگاه مورد نظرم قبول نشدم، اما گاهی ما نمیگذاریم که او در آزمون حضور یابد و به دانشگاه ورود کند، این خیلی سخت است.
آقای روحانی افزود: از طرفی اگر ما نمیتوانیم یک آزمون را برگزار کنیم چطور در شرایط شیوع این ویروس میگوییم که مغازهها و ادارات، مترو و اتوبوس باز باشد و اجازه میدهیم که مردم به سفر بروند در حالی که اینها همه مثل هم هستند و این آزمون نیز مثل همین هاست.
وی گفت: البته برگزاری آزمون کار مهمی است، چون یک مرتبه جمعیت عظیمی را باید در سالنهای متعدد جمع کنیم و در صورت عدم مراقبت منجر به نگرانی میشود و این نگرانی زمانی مرتفع میشود که مراقبتها انجام شود.
رئیس جمهور با اشاره به آخرین روز آزمون سراسری (امروز)، گفت: ما به خوبی برگزاری این آزمون را گذراندیم، برای برگزاری این آزمون تلاش بسیار زیادی شده است، هم وزارتخانههای علوم و بهداشت، هم ناظرین، هم مردم و هم شرکت کنندهها و خانوادهها همه دست به دست یکدیگر کار بسیار بزرگی را انجام دادیم.
آقای روحانی تصریح کرد: در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفته شد که فضایی که برای امتحان در نظر گرفته شده نسبت به سال گذشته از لحاظ مساحت دو و نیم برابر شده است، این کار آسان نیست و بسیار سخت است. در نظر گرفتن سالنها و مکانهای جدید، بسته بندیهای جدید سوالات و همچنین نظار جدید کار سختی است، اما انجام گرفته است.
وی افزود: این که هفت هزار و ۳۰۰ ناظر بهداشتی بالای سر این امتحانات بوده اند کار بسیار عظیم و بزرگی بوده است و از انجام چنین کار بزرگی تشکر و سپاسگزاری میکنم.
رئیس جمهور با اشاره به آمار ارائه شده در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص نحوه برگزاری آزمون سراسری تصریح کرد: شرکت کنندهها در آزمونهای قبلی کاملا از نحوه برگزاری آزمون راضی بودند و امیدواریم در آزمون سراسری که با شدت عمل بیشتری برگزار شد هم مردم راضی باشند و هم مشکلی وجود نداشته باشد.
آقای روحانی افزود: این که برای فرد مبتلا راهی گذاشته شد تا آزمون در مکانی جدا از او گرفته شود و کسی که در بیمارستان بستری بوده نیز به او نیز اجازه داده شد در بستر امتحان دهد، اینها کارهای بزرگی است و فکر نمیکنم در کشورهای دیگر به این صورت، هماهنگ و دلسوزانه این اقدامات انجام گیرد لذا واقعا باید از همه عزیزان تشکر و سپاسگزاری کنیم.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: مردم عزیز ما باید کاملا توجه کنند که این بیماری علی رغم این که برخی ابعاد آن برای ما آشکار شده، اما هنوز برخی ابعاد آن ناشناخته است، در طول شش ماه گذشته آن همه دارو، تحقیق و مقاله در کشورهای دیگر انجام شد، اما باز شاهد حرفهای متضاد هستیم یعنی علی رغم گذشت شش ماه هنوز در برخی امور اتفاق نظر وجود ندارد و در برخی نیز بازگشت وجود دارد مثلا در روزهای اولیه تاکید بر روی دستکش بود، اما بعدا به نتیجه رسیدند که شستن دست بهتر از استفاده از دستکش است.
وی گفت: بخش تاریک این داستان هنوز زیاد است یعنی این خورشید و یا ماه به طور کامل از کسوف و خسوف خارج نشده و خیلی از جاهای آن تاریک است و روشن نیست که ما باید چکار کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به تلاش کشورهای مختلف برای تهیه واکسن مقابله با کرونا تصریح کرد: اظهارنظرهای متفاوتی وجود دارد برخی میگویند به واکسن رسیدیم و برخی میگویند هنوز در فاز یک یا دو تهیه واکسن هستند و بیش از ۱۸۰ مرکز در حال تهیه واکسن هستند، اما هنوز با اطمینان نمیتوان راجع به هیچ واکسنی حرف زد و هنوز به جایی نرسیدیم که سازمان بهداشت جهانی و یا وزارت بهداشت و درمان ما با اطمینان اعلام کند که واکسن این کشور موثر و بی خطر است و تا چند ماه نیز تاثیرگذار میباشد.
آقای روحانی افزود: این که یک واکسن تا چه زمان میتواند ما در مقابل این بیماری حفاظت کند و مدت ایمنی زایی این واکسنها هنوز مشخص نیست و همه در حال تلاش هستند، در یکی دو روز اخیر سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که ما تا مهار این ویروس دو سال فاصله داریم و این چیز عجیبی است لذا معلوم است که در این زمینه پیچیدگیها زیاد است البته در داخل نیز محققان ما برای تهیه این واکسن تلاش میکنند.
رئیس جمهور گفت: شرکتها و موسسات مختلف دانش بنیان در تلاش هستند و ما از آنها تشکر و سپاسگزاری میکنیم و امیدواریم که به واکسن دست پیدا کنیم، اما نباید به امید این که این ویروس چند ماه دیگر تمام میشود باشیم، معلوم نیست که این امید مفید باشد چرا که ممکن است این بیماری مدتی با ما باشد و حتی در صورت درست شدن واکسن مقابله با این ویروس هنوز معلوم نیست در صورت ایمنی زایی واکسن مورد نظر، این ویروس چند ماه و یا یک سال دیگر به شکل دیگری ظهور نیابد.
آقای روحانی گفت: راه حل این است که ما خود را به این سبک زندگی عادت دهیم، این که واکسن امروز پیدا شود و یا چند ماه و یا یک سال دیگر معلوم نیست ما باید خود را به سبک زندگی جدید عادت دهیم و ماهها فاصله گذاری را رعایت کنیم.