نقش برجسته پزشکان در دستیابی به عنصر مهم سلامت برای توسعه پایدار امروزه بیش از هر زمان دیگری نمود دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز آذربایجان غربی ؛ در متن پیام آقای شهریاری آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
حسن انتخاب زاد روز شخصیت ممتازی چون این سینا به عنوان روز پزشک،فرصت مغتنمی فراهم می آورد تا با اشاره به جامعیت علمی، نوآوری و امتیازات خلقی و رفتاری این حکیم و فیلسوف طبیب، ضمن ارج نهادن بر تلاش ارزشمند و ایثارگرانه این قشر فرهیخته از خدمات حیات بخش آنان بویژه در دوران کرونایی تجلیل شود.
نقش برجسته پزشکان در دستیابی به عنصر مهم سلامت برای توسعه پایدار امروزه بیش از هر زمان دیگری نمود دارد. جانفشانی این قشر فرهیخته در مبارزه با ویروسی ناشناخته باعث شده تا روند بیماری کنترل شود. مجاهدت پزشکان در برهه های حساس این سرزمین همواره موجبات تامین سلامت جامعه را سبب گشته است. اگر چه پزشک در جایگاه راس هرم خدمات سلامت، بیشترین بار مسئولیت را به دوش می کشد، ولی هرگز ارزش خدمات و نقش موثر اعضای خانواده پزشکی را نباید از نظر دور داشت.
اینجانب ضمن تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان، فرا رسیدن یکم شهریور روز پزشک را به پزشکان شریف و فرهیخته آذربایجان غربی تبریک گفته و از تلاش و مجاهدت آنها در راه تامین سلامت و مبارزه با کرونا قدردانی می نمایم و موفقیت روز افزون آنان را از خداوند متعال خواستارم.
محمدمهدی شهریاری
استاندار آذربایجان غربی
آقای هاشمی،
فرهنگ ایران در دوران خلافت عباسیان به اوج رسید خراسان پایتخت علمی کشور بیش از چهار هزار دانشمند تقدیم بشریت کرد که محمد خوارزمی اولین و عمر خیام آخرینشان بودند جامعه را به آستانه رنسانس رساندند و مسیر تمدن بشر را هموار کردند.
عمرخیام نابغه ریاضی که درجه نبوغش هفت برابر اینشتین بود مدت زمان گردش زمین به دور خورشید را با شانزده اعشاری محاسبه کرد و بر اساس آن تقویم را تنظیم نمود.
ابوعلیسینا نیز که نابغه فلسفه بود با وارد کردن منطق ارسطویی به دین اسلام نخستین سنگ بنای رنسانس را گذاشت در اثر جنگهای صلیبی آثار دانشمندان ایران به اروپا رفت توماس آکوئیناس قدیس ابتکار ابنسینا را درک نمود منطق را وارد دین مسیح کرد سپس ابنمیمون اندلسی منطق را وارد دین یهود نمود دومین و سومین سنگ بنای رنسانس را گذاشتند.
رنسانس یعنی نوزایی فرهنگی که با رفرماسیون یعنی اصلاحات دینی توسط مارتین لوتر همراه بود.