مدیرکل آفریقای وزارت امور خارجه گفت: آزادی سه صیاد گروگان گرفته شده از سوی دزدان دریایی سومالی، با تلاشها و هماهنگیهای صورت گرفته از سوی این وزارت خانه و نهادهای دیگر انجام شد.
وی با ابراز خوشحالی از نتیجه بخش بودن این تلاشها و بازگشت صیادان دربند دزدان دریایی سومالی به آغوش وطن و خانواده خود، افزود: این صیادان جزو اعضای ملوانان دو لنج جابر و سراج هستند که در فروردین سال ۹۴ نزدیکی آبهای سواحل سومالی به اسارت دزدان دریایی درآمده بودند.
وی با بیان این که این سه صیاد بلوچ آخرین گروه از صیادان اسیر شده هستند که به وطن برمی گردند، گفـت: دو گروه از صیادان توانسته بودند از دست دزدان دریایی سومالی فرار کرده و به وطن بازگردند.
آقای محمدی تصریح کرد: دو گروه نیز با تلاشهای نهادهای ایرانی و وزارت امور خارجه و همچنین سفارتخانههای ایران در نایبروبی و اتیوپی آزاد شده و به وطن بازگشته اند.
وی همچنین گفت: از ۳۷ ملوانی که در سال ۹۴ به گروگان گرفته شده بودند، این صیادان آخرین گروه آزادشدگان هستند.
مدیرکل آفریقای وزارت امور خارجه در ادامه با توجه به هماهنگیها و تلاشهای صورت گرفته از سوی وزارت خارجه و نهادهای دیگر برای آزادی این صیادان، گفت: سفارت جمهوری اسلامی ایران در اتیوپی با مقامات محلی سومالی لند و افراد ذی نفوذ این منطقه، دفاتر سازمان ملل و انجمنهای مردم نهاد و سازمانهای خیریه در منطقه، مذاکرات و نشستهای متعددی داشته اند که در نهایت این تلاشها به نتیجه رسید.
آقای محمدی درباره کمک دولت سومالی برای آزادی صیادان هم افزود: سومالی به علت مشکلاتی که دارد، این است که حکومت مرکزی حاکمیت بر کل این کشور ندارد به همین علت دولت سومالی نمیتوانست کمکی در این راستا کند، اما مقامات محلی سومالی لند با سفارت ایران همکاری داشتند.
وی درباره پرداخت پول به دزدان دریایی سومالی برای آزادی گروگانها نیز گفت: این دزدان برای دریافت پول نه تنها لنجهای ایرانی را بلکه کشتیهای خارجی را مورد هدف قرار میدهند و تسخیر میکنند.
آقای محمدی افزود: دستگیری صیادان ایرانی در سال ۹۴ در همین راستا بود، اما با تلاشهای صورت گرفته، نیت شوم دزدان دریایی محقق نشد.