فاصله و وقفه طولانی در روند تحصیلات دانش آموزان براثر بحران همه گیری ویروس کرونا در جهان، باعث میشود تا درآمد این بچهها در سنین بزرگسالی زندگی به شدت کاهش یابد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلويزيوني بی.بی.سی؛ پژوهشگران و کارشناسان معتقدند فاصله و وقفه طولانی در روند تحصیلات دانش آموزان براثر بحران همه گیری ویروس کرونا در جهان، باعث میشود تا درآمد این بچهها در سنین بزرگسالی زندگی به شدت کاهش یابد.
بانک جهانی با ابراز نگرانی از پیامدهای اقتصادی طولانی مدت همه گیری کرونا در جهان هشدار داد درآمد دانش آموزان فعلی که پس از شروع بحران همه گیری کووید-۱۹ در جهان در روند تحصیلات ابتدایی و متوسطه آنها وقفه افتاده است، در آینده و پس از اشتغال در هر شغل احتمالی، ۱۰ تریلیارد دلار کاهش خواهد یافت.
بانک جهانی ماه آوریل گذشته اعلام کرد بحران همه گیری کرونا باعث شده است تا ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دانش آموز به علت تعطیلی مدارس خانه نشین شدند.
جیم ساودرا (Jaime Saavedra)، مدیر بینالملل آموزش جهانی در بانک جهانی گفت این رقم بسیار هنگفت و معادل هشت درصد تولید ناخالص جهان است. به بیان دیگر هر دانش آموز فعلی، در آینده، ۱۶ هزار دلار کمتر درآمد کسب خواهد کرد که به طول میانگین برابر با درآمد یکسال آنها در آینده خواهد بود.
ساودرا افزود هرچه مدت زمان وقفه در روند آموزش بچهها در مدارس طولانیتر شود، آنها مطالبی را که قبلا یاد گرفته بودند، فراموش خواهند کرد. ما تخمین میزنیم که دانش آموزان ۲۵ درصد از مطالبی را که تا قبل از همه گیری کرونا فراگرفته بودند، فراموش خواهند کرد.
از سوی دیگر ما شاهد کاهش بودجه دولتی مدارس براثر همین بحران هستیم. این بحران را باید عمیقترین بحران در تاریخ ۱۰۰ ساله آموزش مدارس کشورهای جهان توصیف کرد. من به همین خاطر بسیار نگران این مسئله هستم.
دکتر ساودرا همچنین درباره نابرابری در امکانات آموزشی کشورهای مختلف نیز گفت شاید برخی از دانش آموزان با وجود تعطیلی مدارس از امکاناتی از قبیل آموزشهای مجازی برخوردار و توانسته باشند در منزل ادامه تحصیل بدهند، ولی بسیاری از دانش آموزان در کشورهای در حال توسعه و فقیر از این امکانات محروم هستند.
وي افزود به بیان دیگر این بچهها نه تنها به اینترنت دسترسی ندارند، بلکه حتی هیچ گوشی هوشمند برای بهره مندی از امکانات آموزشی اینترنتی احتمالی ندارند. حتی در کشورهای پیشرفته هم نابرابریهایی در میان اقلیتها دیده میشود. درباره کشورهایی که از درآمد کمتری برخوردار هستند، مانند کشور خود من، پرو، ۵۰ درصد دانش آموزان در منزل به اینترنت دسترسی ندارند. این معضل در کشورهای جنوب صحرای آفریقا فقط ۱۰ درصد است.