ماه محرم ۱۴۴۲ از راه رسید تا تاریخ و جغرافیا را پر از شور و شعور حسینی (ع) کند و این بار وسعت زمانی و مکانی عزاداریها هم بیشتر میشود.
بصیرت عزاداری هم همان ترجمان "هیهات من الذله" است.
کربلا فقط یک برهه تاریخی یک یا ده روزه یا ۴۰ روزه نیست، بلکه بزرگترین و طولانیترین و ابدیترین حادثهای است که روز بروز بر عظمت آن افزوده میشود.
درسهای نهضت حضرت امام حسین (ع) تاریخ و جغرافیایی به وسعت همه خلقت و بشریت و جهان دارد و هرگز نمیتوان آن را محدود کرد.
فعالان جبهه تحریف هم هرگز نتوانسته اند در برابر نهضت عاشورا حرفی برای گفتن داشته باشند، و امروز هم با دوگانه سازی یا چندگانه سازی فقط ریشه خود را میسوزانند.
شقیترینها، بدبختترین و گمراهترینها در جهان امروز کسانی هستند که تلاش میکنند آرمانهای نهضت حسینی در کربلا را منحرف کنند یا آن را نوعی خشونت طلب ارزیابی میکنند که این عده همواره مشمول لعنت خدا خواهند ماند.
امسال رویکرد عزاداریها همان مثلث طلایی " سلامت جسمی، سلامت روانی و سلامت عقل و خرد " است و سلامت اجتماعی هم گستردهتر میشود.
خوشبختانه ملت با بصیرت ایران اسلامی این درس را به خوبی یاد گرفته اند و دیروز دفاع مقدس، انقلاب اسلامی را تثبیت کرد و امروز هم مقاومت مقدس ادامه دارد و باید در عرصههای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و نظامی استمرار داشته باشد و پایدار بماند تا عزت مومنان تضیمن و صیانت شود.
ایران در مقابل تمامیت جهان غرب ایستاده است و مردم ایران با ایدئولوژی خاص خودشان یعنی نهضت تشیع را با ملیت خودشان یعنی ایرانی بودن درهم آمیخته اند و در برابر تمام جهان ایستاده اند و به این ایستادگی افتخار میکنند.
درس آموزی کربلا ادامه دارد و مقاومت در برابر زیاده خواهیهای دیگران یک مورد آن است.
این مقاومت، درس ما از نهضت حضرت امام حسین (ع) است و عزت ما در سایه همین مقاومت است و هر اندازه فاصله گرفتن از این معیار به معنی نزدیک شدن به ذلت و سلطه هاست و "دوگانه تسلیم و تحریف" در لفافه مذاکره با شیطان کبیر؛ هیچ جایگاهی در ذهن یک ملت پربصیرت ندارد.
درس نهضت کربلا در عرصه اقتصادی همان اقتصاد مقاومتی است و بدون آن نمیتوان در برابر دشمنان و بدخواهان ایستادگی کرد. ایران اسلامی امروزه به الگوی اقتصادی ایرانی - اسلامی نیاز دارد.
استقرار مردم سالاری دینی نیز همان سیاست مقاومتی در ایران است و باید فراتر از دموکراسی ترویج شود. کسانی که به دنبال آزادی هستند فقط کافی است رفتار حضرت امام حسین (ع) را در شب عاشورا و در خاموش کردن روشناییها؛ به روشنی ببینند نه در مدلهای تروریست پرور غربیها و تروریستهای کت و شلواری و اسرائیل سازیهای دروغین.
آن حضرت علاوه بر آزادی انتخاب همراهان، به آزادی روحی انها نیز توجه کردند و کسانی که ماندند هم از لحاظ روحی و هم از لحاظ ظاهری به طور کامل آمادگی همراهی داشتند و با این اخلاص کامل و آزادی انتخاب کامل، از امام زمان خویش دفاع کردند، به شهادت رسیدند و آرزو میکردندای کاش هزاران بار فرصت این انتخاب را مییافتند و در راه امام خویش جان فشانی میکردند.
فرهنگ اسلامی و ایرانی همترازی کامل با مقاومت در برابر فرهنگ ستیزان و تهاجم فرهنگی غربیها دارد. حذف لیبرالیسم فرهنگی از جامعه باید مد نظر متولیان فرهنگی باشد. باید ظرفیت فرهنگی را برای تبیین درسهای نهضت کربلا فراهم کنیم.
اگر مقاومت کنیم و روزبروز بر توانمندی خود بیفزاییم همواره پیروز خواهیم ماند و مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) هم مکتب بصیرت آفرین به وسعت همه جهان و برای همه بشریت است.
این گفتمان ملی، تاریخی، ابدی و جهان گستر نهضت عاشورا ادامه دارد و خواهد داشت و رسواتر از همیشه کسانی هستند که در سایه پستترین موجود یعنی ویروس کرونا هم تلاش میکنند مراسم عزاداری مردم ایران عزیز برای حضرت سید الشهدا را طور دیگری تحلیل کنند.
به یاری خدا مراسم امسال ماه محرم؛ متفاوت خواهد بود، اما متمایز، وسیعتر و درس آموزتر.
جای شهیدان خالی، به ویژه شهید سپهبد قاسم سلیمانی.
اسماعیل محمدی
دبیر خبر خبرگزاری صدا و سیما