دکتر زالی: در تجمعات علاوه بر فاصله گذاری اجتماعی رعایت عامل زمان میتواند خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد.
رئیس ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا کلانشهر تهران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ گفت: با توجه به آغاز ماه محرم مجموعه شیوه نامههای بهداشتی از طریق ستاد ملی کرونا ابلاغ شده و محوریت نظارت و مدیریت در هر استان به سازمان تبلیغات اسلامی سپرده شده است.
وی گفت: به نیابت از مدافعان عرصه سلامت که بیش از ۶ ماه در تلاش مستمر و فزاینده برای مقابله با این بیماری قرار دارند انتظارمان از همه عزاداران حسینی این است که با رعایت شیوه نامهها حرکتی متعهدانه در اجرای همه مصادیق مندرج در این شیوه نامهها داشته باشند تا این تجمعات منجر به افزایش بار بیماری در استان تهران و سایر شهرستانهای کشور نشود تا با رعایت این شیوه نامه با حداقل میزان ابتلا مواجه باشیم.
آقای دکتر زالی با اشاره به اینکه تهران همچنان در شرایط قرمز بسر میبرد و باید اقدامات سخت گیرانهتر بیش از هر زمان دیگر اعمال شود در توجه به اجرای این شیوه نامهها تأکید و ابراز امیدواری کرد مردم شهرستانهای استان تهران و به ویژه شهر تهران این شیوه نامهها را در مراسم عزاداری رعایت کنند که مهمترین مورد استفاده مستمر و منظم از ماسک است.
رئیس ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا کلانشهر تهران عامل زمان را نیز در تجمعات بسیار مؤثر خواند و گفت: در تجمعات علاوه بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی، زمان استقرار در فضاها میتواند در ابتلا تأثیرگذار باشد و در مواردی که افراد بیش از یک ساعت در کنار هم باشند به صورت تصاعدی امکان سرایت بیماری رو به افزایش خواهد بود بنابراین علاوه براینکه توصیه میکنیم از ماسک مناسب استفاده شود باید به عامل زمان هم توجه کنند به ویژه در مکانهایی که امکان فاصله گذاری اجتماعی به طور کامل فراهم نشده است.
وی همچنین استفاده از وسایل شخصی در تجمعات را بسیار مهم تلقی کرد و افزود: استفاده از وسایل مشترک یکی از علل سرایت است، بنابراین برای کاهش انتقال بیماری توصیه میکنیم عزاداران حتی الامکان از وسایل شخصی استفاده کنند.
آقای دکتر زالی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا توزیع غذای نذری در هیأتها به صورت بسته بندی و بیرون بر هم ممنوع شده است، گفت: توصیه مشخص ما این است که عزاداران از این فرصت ماه محرم به عنوان تجلی حرکت مؤمنانه استفاده کنند و در حد امکان این نذریها را به نذورات نقدی و غیرنقدی تبدیل کنند تا برای اشخاص کم برخوردار قابل استفاده باشد که هم ثواب اخروی خواهد داشت و هم منجر به افزایش سطح سلامتی همه عزاداران میشود.
وی افزود: در بحث توزیع غذا یکی از نگرانیهای ما علاوه بر جنبههای بهداشتی طبخ غذا، نحوه توزیع آن است و به طور معمول وقتی قرار است در پایان مراسم مواد غذایی توزیع شود تجمعاتی ایجاد خواهد شد که خطرآفرین است بنابراین باید به گونهای عمل شود که از ایجاد هرگونه تجمع در اطراف مراسم جلوگیری شود.