غفلت برخی مردم نسبت به خطرات ناشی از بیماری کرونا، بلای جان دیگران شده و فجایع مرگبار روزافزون را رقم می زند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ در حالی که کرونا جان صدها هزار انسان را در دنیا گرفته و هجوم بی امانش همچنان قربانیان جدید می گیرد متاسفانه هنوز هم هستند کسانی که به سادهترین درک مهلک بودن این ویروس نرسیده اند.
گزارشم را با این سوال آغاز می کنم که واقعا مردم باید تاکی باید چوب ندانم کاری عدهای معدود را بخورند؟ و چرا باید تلفات جانی بی مسئولیتی برخی را کسانی بدهند که خود همه پروتکل های بهداشتی را برای حفظ سلامت خود و جامعه رعایت می کنند؟
میهمان ناشناخته...
کووید 19 میهمانی ناشناخته و ناخوانده که در ماههای اخیر به تهدیدی برای سلامت جوامع بشری تبدیل شده و خسارت های جانی، مالی، روحی و اجتماعی زیادی به مردم وارد کرده است، این درحالی است که هیچ کس نمیداند این جهانگرد کوچک قرار است آینده کشورها و سرنوشت مردم را در چه مسیری قرار دهد.
عده ای قلیل سبب اوج گیری شیوع ویروس کرونا...
آمارها از رعایت ۷۰ تا ۹۰ درصد مردم در زمینه انجام اقدامات پیشگیرانه از ابتلا به ویروس کرونا حکایت دارد و این در حالی است که تنها درصد قلیلی از مردم پروتکلهای بهداشتی را آگاهانه و یا از سر غفلت رعایت نمی کنند.
به جرأت می توان گفت همین موضوع همه تلاش مردم و به ویژه کادر زحمتکش درمان را از بین برده و سبب میشود روز به روز آمار مبتلایان و جانباختگان بیشتر شود.
پیشگیری تنها راه شکست کرونا...
اما ظاهرا با گذشت شش ماه از هجوم بی امان این ویروس مرگبار و کشتار وحشتناکی که در سراسر جهان به راه انداخته هنوز هم هستند مردمی که بدون کوچکترین توجهی به حفظ سلامت خود و اطرافیان با بی مبالاتی سلامت جامعه را با خطر نابودی مواجه میکنند.
بی توجه بودن برخی مردم به ساده ترین راه مقابله با کرونا...
برای پاسخ به سوالات ایجاد شده در ذهنم به ویژه بررسی چرایی رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی از سوی درصد کمی از مردم که سلامت جامعه را هدف گرفته اند به میان مردم کوچه و خیابان اراک رفتم و در ازدحام و شلوغی سطح شهر قاب دوربینم تصاویری را ثبت کرد که با وجود اطلاع رسانی گسترده رسانه ها در زمینه آگاهی بخشی از خطرات ابتلا به ویروس کرونا، اما بعضی ها حتی از زدن یک ماسک ساده یکبار مصرف هم پرهیز کرده بودند.
جالب تر آنکه این افراد با آگاهی کامل از خطرات این ویروس می گفتند: "اصلاً مهم نیست که کرونا بگیریم".
دیگری می گفت: "جای نگرانی نیست تا حالا که این ویروس را نگرفته ام از این به بعد هم نمی گیرم".
مرد جوانی هم گفت: " از ماسک زدن خسته شدم" و بهانه های واهی دیگر از جمله اینکه یادم رفت با خودم بیاورم.
اکنون استان مرکزی از وضعیت مناسبی در زمینه بیماری کرونا برخوردار نیست و مردم هفت شهر این استان در وضعیت قرمز به سر می برند و این بی توجی ها نسبت به پیشگیری از شیوع ویروس کرونا
شاید یک تلنگر لازم باشد تا...
کادر درمان یکصدا از مردمی که پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند گلایه دارند و البته پشیمانی بیماران از سهل انگاری خودشان هم قابل توجه بود.
با دیدن حال وخیم برخی از آنان برایم روشن شد که شاید ندامت آنان دیگر نتیجه ای برایشان در پی نداشته باشد و آرام آرام باید آماده جان سپردن شوند.
حماسه ای ماندگار، اینبار در جبهه درمان...
ازدحام بیماران بیداد میکند و این شلوغی گاهی کادر خدوم و زحمتکش بیمارستان را خسته تر از همیشه می کند.
شش ماه نبرد بی امان و طاقت فرسا با پوشش زرهی نفس گیر و غیرقابل تحمل، کم از دفاع رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع و حماسه ندارد.
حماسه ماندگاری که این بار توسط کادر درمان در حال رقم زدن است و آن دفاعی سخت و جانانه در مقابل هجوم سهمگین کرونا در جبهه درمان است.
پرستاری با بغض می گفت: اگر مردم میهمانی رفتن، تولد و عروسی گرفتن و پارک رفتن
نوع پوشش لباس های ضد کروناییش به او اجازه نمی داد اشکش را پاک کند و با فراخوان بلندگوی بیمارستان که نامش را صدا می زد به سرعت از قاب نگاهم خارج شد.
جدال نابرابر کادر درمان با کرونا...
در این نبرد سخت و نابرابر برخی از پرستاران از خستگی زیاد در گوشهای از بیمارستان از حال رفته اند.
با دیدن این وضعیت غم بار به یاد حرف های مردمی افتادم که ساعتی پیش در سطح شهر با خنده و غرور کاذب از بیتوجهی خود به خطرات ناشی از کرونا میگفتند.
به همین سادگی...
بیمارانی را می بینم که جویای سلامتی خود هستند برخی از آنان شاید تا همین دیروز در صحت و سلامت بودن و جزء اقلیتی بودند که پروتکل های بهداشتی را رعایت نکردند و کارشان به بیمارستان کشیده شده و البته شاید هم فرجام نامعلوم و حتی مرگ در انتظارشان است؛ به همین سادگی...
کادر درمان نیازمند مرهم...
خودشان که می گویند مرهم ما در اولویت نخست تضمین سلامت مردم با رعایت دستورالعمل های بهداشتی به وسیله خودشان است و بعد هم خلاص شدن از وضعیت کنونی و پایان این معضل جهانی و جشن پیروزی کروناست، چون چیزی از سلامت مردم برای این قشر ایثارگر مهم تر نبوده و نیست.
کرونا شش ماهه شد، آمار جان باختگان فراتر از 350 نفر...
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی با اشاره به شرایط سخت مقابله با کرونا میگوید: این بیماری با دردهای عضلانی و تنگی نفس وحشتناک برای افزاد مبتلا تا 29 شهریور امسال در استان مرکزی سبب مرگ 353 نفر شده که آمار تکان دهنده و قابل تعملی است.
به گفته دکتر جمالیان از آغاز شیوع این ویروس 8 هزار و 474 نفر در استان مرکزی مبتلا شده اند..
همدلی مردم با کادر درمان رمز پیروزی در جدال با کرونا...
رمز موفقیت در مبارزه پیگیر با کرونا که هنوز درمانی برای آن در جهان یافت نشده همدلی و مشارکت عموم مردم با کادر ایثارگر درمان در زمینه پیشگیری از ابتلا به این ویروس است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی معتقد است پایبندی به پروتکل های بهداشتی و رعایت کامل آن از سوی تک تک مردم تنها راه مقابله با کروناست.
دکتر جمالیان می گوید: کار از وظیفه گذشته و مردم باید در زمینه پیشگیری و رعایت دستورالعمل های بهداشتی به عنوان واجبات و تکلیف شرقی، اخلاقی و قانونی به آن نگاه کنند و سلامت آحاد جامعه تنها در این صورت تضمین می شود.
حرف آخر...
یادمان نرود رعایت فاصله با دیگران، شستن مکرر دستها و استفاده از ماسک شاخصهای اصلی و مثلث نجات ما از بمباران این سلاح خطرناک است.
این را هم نباید از نظر دور داشت که همه مردم می توانند با مشارکت جدی و رعایت کامل پروتکل های بهداشتی در کنار کادر درمان بوده و در این دفاع ملی و جهانی سهم عمدهای داشته باشند؛ کاری که اصلاً هم سخت نیست و تنها کمی مسئولیت اجتماعی می طلبد.
به همین دلیل ارتقای سطح پذیرش مسئولیت اجتماعی از سوی مردم، به همگان گوشزد میکند که باید برای داشتن جامعه ای سالم، در هر زمینهای نخست از خود شروع کنیم.
در زمینه مقابله با کرونا مصادیق بارز آن پرهیز از مسافرت، پرهیز از شرکت در مراسم جشن و عزا، رعایت فاصله اجتماعی در اماکن عمومی و با تاکید فراوان زدن ماسک، ماسک و ماسک است.
به هر حال صدای سقوط مرگبار پرواز کرونا شاید شنیدنی نباشد اما حداقل یادمان باشد هر روز که از خانه خارج می شویم یک چتر نجات همراه خودمان داشته باشیم و شاید همین ماسک ساده ای که بعضی ها حتی رغبت به استفاده از آن را ندارند، چتر نجات همه ما باشد./
نویسنده: سید احمد طباطبایی