ساخت باتری خورشیدی با ضریب بازده بالا
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از سن پترزبورگ،دانشمندان فنلاندی برای نخستین بار در جهان موفق به اختراع نوعی باتری خورشیدی شده اند که میتواند موجب تحول در صنایع انرژی شودد.
دانشمندان دانشگاه آآلتو (بزرگترین دانشگاه فنلاند که در هلسینکی پایتخت این کشور واقع است) یک باتری خورشیدی جدیدی را از طریق فن آوری پیچیده نانو از سیلیکنهای سیاه فعال ساخته اند که قادر است در صورت برخورد هر فوتون از اشعه ماوراء بنفش خورشید به سطح آن، یک ممیز ۳۲ درصد الکترون را شتاب دهد و تولید انرژی الکتریکی کند.
در قوانین فیزیک بازده تبدیل انرژی بیش از صد در صد غیر ممکن است، اما این اختراع دانشمندان دانشگاه آآلتو دارای ساختار متفاوتی است و مانند آن است که با یک تیر دو نشان هدف گرفته شود.
این سلول خورشیدی دارای ساختمان اتمی خاصی است که موجب میشود در زمان برخورد نور به سطح آن هر یک فوتون بیش ازیک الکترون را مورد اصابت خود قرار دهد و فعال کند. بر اساس دقیقترین محاسبات، احتمال اصابت هر فوتون از اشعه ماوراء بنفش به سطح این سلول خورشیدی معادل یک ممیز سی و دو درصد الکترون بوده و در نتیجه ضریب بازده تبدیل انرژی این باتری خورشیدی برابر با ۱۳۲ درصد است.این سلول خورشیدی سیاه همچنین همه فوتونهای تابشی را به خود جذب میکند در حالی که باتریهای خورشیدیای که تا کنون ساخته شده بخشی از نور را منعکس میکنند و موجب هدر رفتن انرژی میشوند.
بهترین سلول خورشیدی یا فوتو ولتائیکی که تا کنون ساخته شده اخیرا توسط دانشمندان آمریکایی عرضه شده بود که فقط دارای بازده ۴۷ درصدی است.
سن پترزبورگ : علیرضا نادری