رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد: این استان با سطحی معادل هزار و ۸۴۰ هکتار گلخانه و با تولید ۵۴۲ هزار تن انواع محصولات گلخانهای ۲۰ درصد از سهم تولید کشور را به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، سجادی پور گفت: بخش کشاورزی در استان با دارا بودن ۱۳ درصد شاغلین، ۱۵ درصد از تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده است.
وی سطح کل اراضی زیر کشت را ۱۱۴ هزار هکتار برشمرد که از این مقدار ۲۹ درصد را محصولات زراعی و ۷۱ درصد مابقی را محصولات باغی تشکیل داده اند که در مجموع حدود یک درصد از کل سطح زیر کشت آبی کشور در این استان واقع شده است.
سجادی پور افزود: بهره برداران یزدی در سال گذشته زمینه تولید بالغ بر ۱.۸ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی شامل تولیدات باغی ۲۶۹ هزارتن، تولیدات زراعی ۵۹۱ هزار تن، تولیدات دامی ۴۰۳ هزار تن و تولیدات گلخانهای ۵۴۲ هزار تن به ارزش ۱۵۳ هزار میلیارد ریال را فراهم کرده اند.
وی تأکید کرد: هم اکنون این استان با سطحی معادل هزار و ۸۴۰ هکتار گلخانه و با تولید ۵۴۲ هزار تن انواع محصولات گلخانهای ۲۰ درصد از سهم تولید کشور را به خود اختصاص داده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همچنین افزایش ۴۲ درصدی تولید محصولات زراعی (از ۴۱۷ هزارتن در سال ۹۲ به ۵۹۱ هزار تن در پایان سال ۹۸) افزایش ۴۸ درصدی تولیدات باغی (از ۱۸۲ هزارتن در سال ۹۲ به ۲۶۸ هزار تن در سال ۹۸) افزایش ۷۶ درصدی سطح زیر کشت محصولات گلخانهای و تنوع بخشی به کشتهای فضای بسته به منظور ارتقاء بهره وری آب، احداث اولین گلخانه کشت به روش بازچرخانی آب (NFT با پتانسیل تولید ۶۰ کیلوگرم محصول در واحد سطح، آغاز عملیات اجرایی برای انتقال کشت علوفه به محیطهای کنترل شده گلخانهای در سطح ۹۰ هزار مترمربع با شاخصه تولید ۱۰ برابری در مقایسه با فضای باز، و تولید ۱۰۰ میلیون انواع نشاء سبزی و صیفی و ترویج کشت نشایی با هدف کاهش ۱۵ درصدی در مصرف آب، انرژی و زمان را از جمله دستاوردهای بخش تولیدات گیاهی برشمرد.
سجادی پور اتخاذ سیاستهای مناسب به ویژه اصلاح نژاد و جایگزینی دامهای پربازده و پرتولید در بخش دام و طیور در سالهای اخیر را مسبب افزایش ۷۶ درصدی در تولید گوشت قرمز، ۸۷ درصدی در تولید تخم مرغ، ۵۸ درصدی در تولید شیرخام و ۲۶ درصدی در گوشت طیور دانست و افزود: با بهره برداری از هزار و ۵۱۹ واحد دامپروری مجموع واحدهای بهره برداری شده با افزایش ۶۷ درصدی به سه هزار و ۷۶۷ واحد رسیده است.
این مقام مسئول، معرفی ۵ گونه مواد جدید ماهی تیلاپیا برای نخستین بار توسط مرکز تحقیقات آبزیان آبهای شور داخلی بافق و صدور ۱۷ مورد موافقت اصولی و جواز تاسیس به ظرفیت ۱۷ هزار تن پرورش و ۳۲ میلیون قطعه تکثیر بچه ماهی، تعریف و تصویب ۳۵ پهنه دام و طیور با ظرفیت استقرار ۲ هزار و ۶۵۳ واحد دامداری، ایجاد مراکز تکثیر و اصلاح نژاد دام سبک پر تولید مورسیا به ظرفیت ۴ هزار راس و پیگیری تشکیل انجمن ملی بز مورسیا و همچنین تولید سالیانه سه هزار و ۴۰۰ تن گوشت بلدرچین و کسب رتبه اول کشوری در این زمینه را از جمله دستاوردهای بخش دام و طیور استان عنوان کرد.
مسئول بخش کشاورزی استان یزد، افزایش ۱۳۰ درصدی توسعه سیستمهای نوین آبیاری از ۱۳ هزار و ۴۰۰ هکتار در سال ۹۲ به ۳۰ هزار هکتار در سال ۹۸ و صرفه جویی ۱۰۰ میلیون متر مکعبی در آب کشاورزی و افزایش راندمان از ۳۹ درصد به ۴۸ درصد را گام بلندی برای ارتقای بهره وری آب در این منطقه خشک برشمرد.
سجادی پور افزایش ۱۷۸ درصدی ظرفیت واحدهای صنایع تبدیلی و غذایی بخش کشاورزی از ۴۴۵ هزارتن به هزار و ۲۳۷ هزارتن با احداث و بهره برداری از ۲۱۹ واحد صنفی با سرمایه گذاری پنج هزار و ۶۷۱ میلیارد ریال و تولید سالیانه ۷۹۲ هزارتن را سند دیگری از موفقیت بخش کشاورزی استان عنوان کرد که طی آن زمینه اشتغال چهار هزار و ۱۴ نفر را به طور دائم فراهم نموده است.
وی افزایش ۳۶ درصدی ضریب مکانیزاسیون محصولات کشاورزی با نوسازی ۴۵ درصدی از ناوگان ماشینهای کشاورزی، ایجاد ۱۴ شهرک گلخانه ای، افزایش سرمایه صندوق حمایت از بخش کشاورزی از ۲۷۰ میلیارد ریال در سال ۹۲ به ۱۱۴۰ میلیارد ریال در سال ۹۹ و کسب جایگاه دوم کشور و همچنین ایجاد ۶ صندوق شهرستانی طی سال ۹۸ را از دیگر دستاوردهای حاصله در این دولت عنوان نمود.