وزیر آموزش و پرورش گفت: طبق شیوه نامه مصوب ستاد ملی کرونا تعداد دانش آموزان در هر کلاس نباید بیش از ۱۰ نفر باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای محسن حاجی میرزایی با حضور در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر با اشاره به اینکه آموزش و پرورش نهاد آینده ساز و فرهنگ ساز است، افزود: این نهاد، مهمترین سرمایه جامعه را به عنوان امانت در اختیار گرفته است و آینده جگر گوشههای مردم در آموزش و پرورش شکل میگیرد و کشور و نظام هم آینده خود را در اختیار این نهاد قرار داده است بنابراین این نهاد باید وظایف خود را به درستی انجام دهد.
او با بیان اینکه توزیع نابرابر فرصتهای آموزشی، منشاء همه نابرابرها از جمله در اقتصاد، سیاست و قدرت است، ادامه داد: اگر فرصتهای یادگیری به درستی توزیع شده باشد آن جامعه بهتر میتواند در مسیر عدالت حرکت کند.
آقای حاجی میرزایی با تاکید بر اینکه اکنون دسترسی به آموزش در همه کشور میسر است، گفت: تعداد ۱۴۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل در دوره ابتدایی داریم که در بررسی ها، کمتر از یک و نیم درصد آنها به علت نبود دسترسی به آموزش است و بقیه علل دیگری از جمله بیماری یا مشکلات اقتصادی دارد.
او افزود: این نشان میدهد چتر آموزش و پرورش در سراسر ایران گسترش پیدا کرده است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: طبق شیوه نامه مصوب ستاد ملی کرونا تعداد دانش آموزان در هر کلاس نباید بیش از ۱۰ نفر باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محسن حاجی میرزایی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر افزود: سه حالت برای آموزش دانش آموزان در نظر گرفته ایم که آموزش حضوری، آموزش نیمه حضوری به صورت یک روز در میان و آموزش مجازی است.
وی تاکید کرد: در حالی که تعداد دانش آموزان در کلاسها زیاد باشد دانش آموزان زوج و فردی میشوند و بقیه آموزش را نیز از شبکههای تلویزیونی فرا خواهند گرفت.
وی تصریح کرد: اگر رعایت فاصله دانش آموزان در کلاسها رعایت شود میتواند آموزش به صورت حضوری باشد.
آقای حاجی میرزایی خاطر نشان کرد: ۳۵ درصد مدارس ما در مناطقی است که کمتر از ۵۰ دانش آموز دارد و بنابراین آموزش در این مدارس حضوری است، ولی در شهرهای بزرگی مثل تهران اگر فاصله بین دانش آموزان رعایت شود میتواند آموزش به صورت حضوری هم باشد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: اختیارات تشکیل کلاس و یا مجازی بودن آموزش را به شورای مدرسه که متشکل از نماینده معلمان، اعضای انجمن اولیا و مربیان و اعضای شورای دانش آموزی است، داده ایم.
وی افزود: زمان دقیق بازگشایی مدارس ۱۵ شهریور است و ما در هر شرایطی سال تحصیلی جدید را از ۱۵ شهریور آغاز خواهیم کرد.
آقای حاجی میرزایی به شبکه آموزش دانش آموزی اشاره کرد و گفت: ۳ و نیم میلیون دانش آموز دسترسی به امکانات مجازی و شبکه شاد را ندارند این دانش آموزان میتوانند از طریق بستههای آموزشی و آموزش تلویزیونی تحصیل خود را ادامه دهند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: سلامتی دانش آموزان برای ما در اولویت اول است، اما ما در هر جایی که بتوانیم فاصله دانش آموزان را رعایت و شیوه نامههای بهداشتی را رعایت کنیم کلاسها به صورت حضوری خواهد بود و در غیر این صورت کلاسها به صورت مجازی و یا یک روز در میان برگزار خواهد شد.
وی گفت: ۱۴۰ هزار کودک باز مانده از تحصیل داریم که یک و نیم درصد آنها هیچ دسترسی به آموزش ندارند و ما بقی هیچ مشکلی برای ادامه تحصیل نخواهند داشت که این نشان میدهد چتر آموزش و پرورش در سراسر کشور پراکنده شده است.
وزیر آموزش و پرورش همچنین گفت : امسال ۲۰ هزار نفر از طریق دانشگاه فرهنگیان، ۲۸ هزار نفر از طریق ماده ۲۸ و ۲۵ هزار نفر هم از طریق تغییر وضع، استخدام آموزش و پرورش میشوند.
محسن حاجی میرزایی گفت: ۲۰ هزار نفر از طریق کنکور جذب دانشگاه فرهنگیان میشوند که از همان سال اول حقوق میگیرند و سالهای تحصیلشان هم جزو سنواتشان حساب میشود، ۲۸ هزار نفر هم از طریق ماده ۲۸ و از بین لیسانسیه و با آزمون استخدامی پذیرفته میشوند و ۲۵ هزار نفر هم با تغییر وضعیت مثلا تغییر وضعیت از حق التدریسی، جذب آموزش پرورش میشوند.
او گفت: جذب این تعداد نیرو در وزارت آموزش پرورش بی سابقه است و از این نظر امسال از درخشانترین سالهای آموزش و پرورش است.
حاجی میرزایی در خصوص آغاز سال تحصیلی هم گفت: قطعا سال تحصیلی از ۱۵ شهریور در سارسر کشور آغاز میشود.
وزیر آموزش و پرورش با بیان این که ما متناسب با پروتکل ستاد کرونا عمل میکنیم گفت: برای سال تحصیلی سه حالت پیش بینی کرده ایم یکی شرایط عادی که دانش آموزان و معلمان میتوانند در مدرسه حاضر شوند مثل گذشته؛ دوم وضعیتی که کلاس میتواند با ظرفیت کمتر و زوج و فرد کردن دانش اموزان برگزار شود و وضعیت دیگر هم ممکن است در مقاطع کوتاهی اجازه نداشته باشیم افراد را به مدرسه بیاوریم که در این صورت از روشهای آموزشی مجازی و تلویزیونی استفاده خواهیم کرد.
حاجی میرزایی گفت: اگر تعداد دانش آموزان در کلاسی زیاد باشد و با رعایت پروتکل در دو نوبت و زوج فرد نشود در سه نوبت تلاش میکنیم که دانش آموزان را از حضور در مدرسه محروم نکنیم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: ما اصولی را تعریف کرده ایم که تغییر ناپذیراست، اما در شرایطی اختیاراتی هم به خود مدارس داده ایم تا متناسب با شرایط خودشان تصمیم بگیرند.
او با بیان این که ۳.۵ میلیون نفر عضو شبکه شاد نیستند گفت: میدانیم که بعضی خانوادهها ابزار هوشمند ندارند یا در مناطقی هستند که دسترسی به اینترنت نیست، اما ما متعهد هستیم که به همه آموزش بدهیم و و برای این دسته از دانش آموزان هم بستههای اموزشی تدارک دیده شده است.
حاجی میرزایی گفت: تلاش بر این است که سیم کارت مخصوص دانش آموزان تهیه شود تا دسترسی دانش آموزان به اینترنت امن از طریق آن فراهم باشد.