شبکه تلويزيوني المیادین در گزارشي اعلام کرد دولت آمریکا در دامی افتاد که برای ایران در شورای امنیت پهن کرده بود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، شبکه تلويزيوني المیادین گزارش داد: دولت آمریکا در دامی افتاد که برای ایران در شورای امنیت پهن کرده بود.
مجری شبکه تلویزیونی المیادین، گفت: آمریکا در شورای امنیت متحمل شکست شد و واشنگتن در تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران ناکام ماند. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در دامی افتاد که برای تهران کار گذاشته بود. این نتیجه باعث ناامیدی واشنگتن شد و رسانههای آمریکایی از انزوای بی سابقه بین المللی این کشور سخن میگویند. تل آویو نگران این شرایط است. شکست در شورای امنیت برای واشنگتن بسیار سنگین بود. مخالفت اکثریت با قطعنامه پیشنهادی واشنگتن برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران، ثابت میکند خروج دولت ترامپ از توافقنامه هسته ای، هر نوع اعتبار را از درخواستهای آن برای مجازات ایران گرفته است. ترامپ تلاش کرد برای ایران دام پهن کند و این کشور را به خروج از توافقنامه هستهای سوق دهد، اما دیپلماسی ایران باهوش و با مهارتتر بود و ترامپ در دام خودش افتاد. موضوع قابل توجه آن است که روسیه و چین نیازی به استفاده از وتو علیه پیش نویس قطعنامه آمریکا پیدا نکردند و کشورهای اروپایی، سیلی محکمی به ترامپ زدند. چرا اروپا، ائتلاف با ترامپ را کنار گذاشت؟ آیا این اقدام اروپاییها، پاسخی به قلدرمآبی ترامپ در برابر آنهاست؟ آیا واشنگتن ممکن است پس از قرار گرفتن در انزوای بی سابقه بین المللی، در سیاست خارجی اش بازنگری کند؟ آیا کشورهایی که از سیاستهای ترامپ آسیب دیده اند، بدون گرفتن امتیاز، حاضر خواهند شد با آن پای میز مذاکره بنشینند؟
مجری این شبکه افزود: محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با المیادین، شروط هر نوع توافق با واشنگتن را اعلام و ریاض را به تلاش برای واداشتن آمریکا به درگیری نظامی با ایران متهم کرد. عقب نشینی از اشتباهات و جبران خسارت ها، از جمله شروط ظریف در برابر دولت آمریکا بود. ظریف همچنین از ریاض خواست آرزوی جنگ آمریکا با ایران را کنار بگذارد و در گفتگو با هدف تامین صلح و امنیت در منطقه، جدی باشد.
هبه محمود گزارشگر شبکه المیادین گفت: شاهد شکست سنگین، ناکامی سخت و سقوط بی سابقه قطعنامه پیشنهادی آمریکا در شورای امنیت برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران بودیم. مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا از توجیه آنچه رخ داد عاجز ماند. پیش بینی میشد روسیه و چین مانند همیشه برای ناکام گذاشتن پیش نویس این قطعنامه به وتو متوسل شوند، اما اینکه این پیش نویس بدون نیاز به استفاده از حق وتو ناکام بماند، دولت آمریکا را غافلگیر کرد. اروپاییها از جمله انگلیس نزدیکترین متحد آمریکا، سیلی به ترامپ زدند. عدهای از ناظران معتقدند با توجه به شیوه تعامل ترامپ با اروپا، چنین اقدامی قابل درک بود. ترامپ زمانی که فرمان خروج کشورش از توافقنامه هستهای ایران را در ماه مه سال ۲۰۱۸ امضا کرد، بر سیاست اعمال تحریمهای یکجانبه در چارچوب فشارهای حداکثری بر این کشور، تاکید و پیش بینی کرد این توافقنامه دچار فروپاشی شود. اما روند تحولات بر خلاف خواست او بود.
در ادامه این گزارش آمده است: ایران با دقت و مهارت، بادبانهای کشتی اش را هدایت کرد تا اجازه حرکت کردن آن در مسیر مورد نظر آمریکا را ندهد. ایران تدابیر محدود، اما فزاینده اتخاذ کرد و مانند همیشه، همه پلها را خراب نکرد. اقدامات تحریک آمیز ترامپ برای واداشتن ایران به خروج از توافقنامه هستهای به جایی نرسید اما روشن شد که کشورهای اروپایی هم دیگر گوش شنوایی در برابر خواستههای آمریکا ندارند. ترامپ همواره از استقبال از دستیابی به توافقنامه جدید با ایران بر اساس شروط جدید، سخن میگفت، اما زمانی که از تحقق این هدف ناکام ماند، اکنون بار دیگر از عضویت در برنامه جامع اقدام مشترک با ایران سخن میگوید. روزنامه فارن پالسی این سیاست ترامپ را به طور خلاصه اینطور ارزیابی کرد که به نظر میرسد ترامپ فراموش کرده است که دیگر عضو برجام نیست.