معاون حقوقی کمیته امداد: مراکز نیکوکاری «عدالتیار» به صورت آزمایشی در استان قزوین و یزد راهاندازی شده است و به زودی در سراسر کشور اجرایی خواهد شد.
وی به ایجاد ۵۱۸ میز خدمت در دفاتر کمیته امداد سراسر کشور با هدف ارائه خدمات حقوقی و مشاوره به مددجویان پرداخت و ادامه داد: بیش از ۱۷۰۰ وکیل نیکوکار با حضور در این میز خدمت، به ارائه مشاوره و انجام امور حقوقی مددجویان میپردازند و در همین راستا در سال گذشته ۲۰ هزار خدمت به خانوادههای تحت حمایت ارائه شد.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد همچنین از پیگیری پروندههای قضایی مددجویان در کمیته امداد خبر داد و خاطرنشان کرد: در سال ۹۸ حدود ۷۳۰۰ پرونده قضایی مددجویان توسط کمیته امداد پیگیری شد و به نتیجه رسید.
صباغیان با بیان اینکه توانمندسازی در راس فعالیتهای کمیته امداد قرار دارد، تاکید کرد: با رسیدگی به پروندههای قضایی و استیفای حقوق مددجویان در حوزههایی از قبیل سهمالارث، مهریه و ... تاکنون خانوادههای زیادی به توانمندی رسیده و حمایت کمیته امداد خارج شدهاند.
وی همچنین به تفاهمنامه کمیته امداد و دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اشاره کرد و گفت: بر اساس این تفاهمنامه، مددجویان کمیته امداد از پرداخت هزینههای ثبت درخواست، ارائه دادخواست و دیگر خدمات اداری در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی معاف شدند.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد با اشاره به تاکیدات رئیس قوه قضاییه برای کاهش هزینههای رسیدگی قضایی و دادرسی برای اقشار نیازمند جامعه، افزود: در همین زمینه تفاهمنامهای با کانون کارشناسان رسمی دادگستری در حال انجام است که براساس آن مددجویان کمیته امداد از پرداخت هزینههای کارشناسی رسمی در پروندههای قضایی معاف میشوند.
صباغیان بر ضرورت استفاده از ظرفیت قانونی مجازات جایگزین حبس در قالب موضوعهای حمایتی برای محرومان و نیازمندان تاکید کرد و گفت: در این زمینه مذاکراتی با مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه انجام شده و امیدواریم در ابعاد مختلف شاهد اجرایی شدن مجازات جایگزین حبس به نفع نیازمندان باشیم.
وی از پیگیری تخصیص سهام عدالت به مددجویان جامانده کمیته امداد اشاره کرد و ادامه داد: مذاکرات خوبی با نمایندگان و کمیسیونهای تخصصی مجلس انجام شده تا سهام عدالت به عنوان یک سرمایه ماندگار به همه خانوادههای تحت حمایت امداد اختصاص یابد.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد به پیشنهادهای این نهاد در تدوین برنامه پنج ساله هفتم کشور پرداخت و اظهار کرد: معتقدیم باید در کنار مشخص شدن نهاد متولی فقر در کشور، سهم تمام دستگاهها و نهادها در تولید و زدودن فقر شناسایی و وظایف هر نهاد به صورت قانونی اعلام شود تا با شناسایی گلوگاههای ایجاد فقر، برنامههای فقرزدایی اجرا شود.
صباغیان معافیت مددجویان از پرداخت هزینههای انشعبات و عوارض شهرداری را از دیگر اقدامات معاونت حقوقی کمیته امداد دانست و گفت: همچنین با پیگیریهای انجام شده، یکی از فرزندان خانوادههای تحت حمایت از انجام خدمت نظام وظیفه معاف شده است.