مسئول ستاد بحران حوزههای علمیه: از مسئولان هیئتها در ایام محرم تقاضا میکنیم به هیچ عنوان اجازه ورود عزاداران بدون ماسک را ندهند.
وی با اشاره به فلسفه قیام امام حسین (ع) گفت: انقلاب ما هم با سیره حسینی شکل گرفت و جمهوری اسلامی ایران از میوههای شجره طیبه عاشورای حسینی است.
آقای زمانی با اشاره به اینکه عزاداری امام حسین (ع) را در هیچ شرایطی نمیتوان تعطیل کرد، حفظ سلامت مردم را هم اصل خواند و افزود: بر اساس فقه اگر سلامت انسان در خطر قرار گیرد، گاهی واجب الهی هم اسقاط میشود، اما اکنون امکان برگزاری عزاداری با رعایت دستورالعملها قطعا وجود دارد و باید همه هیاتها توصیههای ستاد ملی کرونا را مدنظر قرار دهند و قطعا ما امسال مراسمهای عزاداری باشکوه تری همراه با رعایت اصول بهداشتی خواهیم داشت.
وی گفت: حتی نمازجمعه هم میتوانست تعطیل نشود چراکه به لحاظ فقهی با حضور پنج نفر هم نماز جمعه قابل برگزاری است و هم اکنون هم شاهدیم که نماز جماعت با رعایت فاصله گذاری در مساجد برگزار میشود.
مسئول ستاد بحران حوزههای علمیه افزود: قطعا برای شرکت در عزاداری ایام محرم همه عزاداران باید برای حفظ سلامت خود و دیگران از ماسک استفاده کنند و مسئولان هیاتها به افرادی که ماسک ندارند، اجازه ورود ندهند و درخواست ما از مردمی که هر سال، نذریهایی در این ایام دارند این است که بخشی از نذر خود را به تولید و تهیه ماسک و موادضدعفونی کننده اختصاص دهند و آن را به عزاداران حسینی هدیه کنند.
آقای زمانی برگزاری هیاتها در فضاهای باز را در اولویت خواند و گفت: قطعا بهتر است عزاداران از لوازم شخصی استفاده کنند و با توجه به اینکه زمینه انتقال ویروس در پذیرایی و توزیع چای وجود دارد اینگونه پذیراییها عقلانی نیست و اگر جایی منجر به انتقال ویروس شود و عزاداری فوت کند؛ خون او بر گردن پذیرایی کنندگان است.
وی افزود: قطعا در این شرایط صدا و سیما هم با تولید برنامههای سخنرانی و مداحی میتواند منازل مردم را هم تبدیل به حسینیه کند و حتی خانوادههای نزدیک با تعداد کم و با رعایت فاصله گذاری میتوانند در منزل عزاداری کنند و خوب است امسال مقتل خوانی درون خانهها رسم شود و بزرگ خانواده مقتل بخواند و اعضا عزاداری کنند.
مسئول ستاد بحران حوزههای علمیه گفت: جدای همه این مباحث درخواست ما از مداحان این است که اشعاری بخوانند که حامل پیامهایی در باب نهضت امام حسین (ع) باشد تا معرفت جامعه نسبت به سیره امام حسین (ع) افزایش یابد.
آقای زمانی همچنین به مواسات مومنانه اشاره کرد و افزود: مواسات اختصاص به ماه رمضان ندارد و سه روز پس از شهادت امام حسین (ع) زمانی که امام سجاد (ع) خواستند پیکر پدر را دفن کنند، درباره بخشی از زخمها بدن حضرت امام حسین (ع) فرمودند "این زخم مربوط به حادثه کربلا نیست و نتیجه کیسهها و انبانهایی است که حضرت نیمه شب برای فقرا میبرده است".
وی گفت: از نظر ما این مواسات مومنانه است و مکتب حسین ما یعنی این.
مسئول ستاد بحران حوزههای علمیه از مردم خواست مواسات مومنانه را انجام دهند و افزود: حوزههای علمیه از همان آغاز شیوع بیماری کرونا وارد عمل شدند و اکنون حدود ۲۰ هزار طلبه ما در میدان هستند و درخواست ما از مردم این است که مواسات مومنانه را در رسیدگی به نیازمندان، بیماران و حضور در آرامستانها برای مراسم دفن و کفن داشته باشند و اگر در این ایام هر کسی بتواند مشکلی از دیگران حل کند به معنای واقعی حسینی خواهد شد.